Autor |
Poruka |
chaknoris
Ukupno postova: 591 Lokacija: L. A. Spol: Muško
|
|
Zadnja promjena: chaknoris; 06.08.2010. 21:49; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol: Žensko
|
Grozno..
Onda će se za par stotina godina jedan Papa lupati u prsa i govoriti mea culpa..
Svi smo mi ljudi..pa griješimo.. |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Evo, kao čudim se. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
ajwar
Ukupno postova: 769 Spol: Muško
|
ko se tuče taj se voli, zar ne? |
|
|
|
Allende
Ukupno postova: 536 Lokacija: London Spol: Muško
|
chaknoris je napisao/la: ›
Kakvi su to vjernici koji će u ime Isusa ili nekoga drugoga prebiti ljude suprotnoga mišljenja, te uništiti repliku slike koja je simbol stradanja nedužnih i besmislenosti rata? A jedan od žrtava tog rata je bio i Llorca, ubijen zato što je pisao pjesme, ali nije bio po volji vladajućem režimu. To nije pozivanje na toleranciju i ljubav nego na mržnju svega što je različito. Jake li mi vjere...
|
Upravo onakvi kakvima ih crkva pravi stoljecima...upravo oni koji su vodili krizarske ratove, upravo oni koji su u crkvama pravili spiskove za Jasenovac, upravo oni koji godinama nisu ni mrvu kruha dali onim jadnicima u Etiopiji jer nisu iste vjere, oni koji nisu dozvolili zidovskim izbjeglicama iz Njemacke da udju u Svicarsku 1942. itd...."Mi se zalazemo za mir i blagostanje, gdje su svi jednaki pred bogom..." rece svecenik, brisuci sa maca krv "kaurina"....fuj!!!! |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
|
super_leptir
Ukupno postova: 203 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
hahaha... koja dobra slikovnica... di si to procito? |
|
_________________ Sve je moguće osim onog što je nemoguće! |
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ukratko, neodgojeni ljudi!
Katolik sam i sama pomisao tučnjave na beatifikaciji mi je iskaz krajnje nekulture.
Allende je napisao/la: ›
Upravo onakvi kakvima ih crkva pravi stoljecima...upravo oni koji su vodili krizarske ratove, upravo oni koji su u crkvama pravili spiskove za Jasenovac, upravo oni koji godinama nisu ni mrvu kruha dali onim jadnicima u Etiopiji jer nisu iste vjere, oni koji nisu dozvolili zidovskim izbjeglicama iz Njemacke da udju u Svicarsku 1942. itd...."Mi se zalazemo za mir i blagostanje, gdje su svi jednaki pred bogom..." rece svecenik, brisuci sa maca krv "kaurina"....fuj!!!!
|
Ukratko, uz pretpostavku da si jedan od povjesničara i filozofa klase " SAVA ŠTRBAC" Sve ti opraštamo! |
|
|
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
Kakvi su to vjernici koji će u ime Isusa ili nekoga drugoga prebiti ljude suprotnoga mišljenja, te uništiti repliku slike koja je simbol stradanja nedužnih i besmislenosti rata? A jedan od žrtava tog rata je bio i Llorca, ubijen zato što je pisao pjesme, ali nije bio po volji vladajućem režimu. To nije pozivanje na toleranciju i ljubav nego na mržnju svega što je različito. Jake li mi vjere...
|
Upravo onakvi kakvima ih crkva pravi stoljecima...upravo oni koji su vodili krizarske ratove, upravo oni koji su u crkvama pravili spiskove za Jasenovac, upravo oni koji godinama nisu ni mrvu kruha dali onim jadnicima u Etiopiji jer nisu iste vjere, oni koji nisu dozvolili zidovskim izbjeglicama iz Njemacke da udju u Svicarsku 1942. itd...."Mi se zalazemo za mir i blagostanje, gdje su svi jednaki pred bogom..." rece svecenik, brisuci sa maca krv "kaurina"....fuj!!!!
|
svakome tko imalo razmišlja svojom glavom jasno je kako je upravo crkva od kad postoji najveći veleposjednik, krvnik, političar, despot i licemjer.
stvar je samo u tome što većina ljudi baš nema naviku razmišljati vlastitom glavom. najlakše je lemojzinom kupiti tuđu ideologiju i oprost grijeha k tome. ne zove se narod u crkvi bez razloga "stado" tj "ovce". |
|
|
|
|
|
mali_ivica
|
CatCloe je napisao/la: ›
|
|
svakome tko imalo razmišlja svojom glavom jasno je kako je upravo crkva od kad postoji najveći veleposjednik, krvnik, političar, despot i licemjer.
stvar je samo u tome što većina ljudi baš nema naviku razmišljati vlastitom glavom. najlakše je lemojzinom kupiti tuđu ideologiju i oprost grijeha k tome. ne zove se narod u crkvi bez razloga "stado" tj "ovce".
|
nakon pročitanog komentara isjekao bih ponajviše ovaj dio
stvar je samo u tome što većina ljudi baš nema naviku razmišljati vlastitom glavom.
|
VIDIMO IZ PRILOŽENOG! |
|
|
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
obratila sam se onima koji razmišljaju, ne onima koji žive tuđu ideologiju naučenu napamet. stoga, ne tebi. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
mali_ivica je napisao/la: ›
|
Ovo je povijesni trenutak, elem prvi se puta slažem s tobo u nečemu |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
Zodijak Ukupno postova: 543 Lokacija: Halloweentown Spol: Nebitno
|
takve stvari me uopće ne čude... |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Katolik sam i sama pomisao tučnjave na beatifikaciji mi je iskaz krajnje nekulture.
|
Eto, moram se složiti, s tim da to što je netko katolik, ne znači da je kulturan.
Ukratko, uz pretpostavku da si jedan od povjesničara i filozofa klase " SAVA ŠTRBAC" Sve ti opraštamo!
|
Allendeu sigurno tvoj oprost puno znači.
S kojom povijesnom činjenicom se ne slažeš, odnosno misliš da ju možeš argumentirano pobiti? |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
super_leptir
Ukupno postova: 203 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
stvar je samo u tome što većina ljudi baš nema naviku razmišljati vlastitom glavom. najlakše je lemojzinom kupiti tuđu ideologiju i oprost grijeha k tome. ne zove se narod u crkvi bez razloga "stado" tj "ovce".
|
hahaha... ma nemoj molim te... a to sto si ti sada rekla toga si se sama dosjetila jelda? to nisi od nikoga cula?
to da je crkva krvnik, veleposjednik, sijac zla u svijetu i tako dalje... do toga si sama dosal svojim saznanjima i iskustvima... nisi pokupila niciju pricu... |
|
_________________ Sve je moguće osim onog što je nemoguće! |
|
|
|
mali_ivica
|
DanicaV je napisao/la: ›
Ukratko, uz pretpostavku da si jedan od povjesničara i filozofa klase " SAVA ŠTRBAC" Sve ti opraštamo!
|
Allendeu sigurno tvoj oprost puno znači.
S kojom povijesnom činjenicom se ne slažeš, odnosno misliš da ju možeš argumentirano pobiti?
|
Pobijanje njegovih nebuloza je isto kao da idem pobijati Savu Štrbca, a to bi bila još veča idiotarija...
PS: Neznam i nemogu dokučiti zašto svi neke svoje vlastite frustracije liječe na drugima, a ne na sebi? |
|
|
|
|
|
|
|