Autor |
Poruka |
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ja nisam išao ocjenjivati dali to treba stajati tamo ili ne, nego sam čin skidanja od strane đaka, nitko mi ne može reči da su oni to skinuli zbog svoje "samosvjesti" .
|
A tko je mjerodavan oko toga kolko je tko 'samosvjestan'? Kad se postaje samosvjestan, od koga će dobiti potvrdu da su samosvjesni i da mogu praviti neke promjene u svom okolišu?
IMO, ovim činom su se pokazali kao dovoljno samosvjesni. |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
|
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol: Muško
|
Treba skinuti, jer je neukusno. Vjernici znaju gdje će potražiti križ, dok ima i onih kojima je križ beznačajan pa im ga ne treba nabijati na nos. Hrvatska je sekularna država, mada bi se iz ugovora s Vatikanom moglo iščitati i drugačije.
A pogotovo dok je kardinala Bozanića, ordinarija Jezerinca, biskupa Bogovića i Srakića, don Anđelka Kaćunka, don Živka Kustića, vlč. Radmana, Jelene Brajše, hrpe pedofila svećenika, enormnog crkvenog bogatstva, sve dok se plaća misa, vjenčanje i ostali sakramenti, posveta kuće, sahrana, sve dok se ne prestane laprdati o drogi (u zemlji koja propada u alkoholizmu, lopovluku, korupciji, netoleranciji, nesnošljivosti), sve dok se ultimativno pokušava zabraniti rad nedjeljom, pobačaj, kontracepcija, gay udruge, a glavna tema su nekakvi dugoročno beznačajni haški procesi, dok se utječe na slobodu medija i slobodu pojednica, proglašavaju se neke stranke sotonskima, dok se ne napravi reda u kleru u vidu barem nekakve selekcije, dok su žene obezvrijeđene zabranom da budu svećenice, dok se ne prizna katastrofalna politika Vatikana '40, itd., itd., itd.
Eto, to je dio mojih zamjerki držanju križa na zidovima javnih ustanova. |
|
|
|
|
|
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
Insomnia je napisala tocno da raspelo ne bi bilo ni skinuto da nije postavljeno. Tko je postavljao to raspelo nije razmisljao o razlicitosti osoba i karaktera koji se nalaze ispred toga kriza. Odabrala sam etiku kako bih naucila razumjeti sve svjetske religije i nisam pogrijesila. Koliko sam samo eseja napisala o sumnji u postojanje Boga. I sad cu se uspjeniti oko toga da smo u srednjoj skoli imali mogucnost biranja ili vjeronauka ili etike, drugo ne. Npr, na etiku su sa mnom isli i katolici i muslimani i pravoslavci i jehovini svjedoci i mnogi ostali, nas su natrpali sve skupa jer se nije moglo organizirati vjeronauk za sve nase religije. I znate sto, we had time of our lives, toliko razlicitosti, a toliko pozitivne energije. |
Zadnja promjena: 1step2far; 06.11.2007. 14:53; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ Gola sisa je dobra sisa. |
|
|
|
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol: Žensko
|
1step2far je napisao/la: ›
na etiku su sa mnom isli i katolici muslimani i pravoslavci i jehovini svjedoci i mnogi ostali, nas su natrpali sve skupa jer se nije moglo organizirati vjeronauk za sve nase religije.
|
upravo to sam bila i rekla... da na etiku ne idu samo ateisti, već i djeca drugih vjeroispovijesti, za koju nije moguće organizirati vjeronauk u skladu sa tim njihovim vjeroispovijestima..i koji stoga nisu prisiljeni gledati križ u učionici ako to ne žele, tj. ako to nisu izabrali. end of story.
sisibla je napisao/la: ›
insomnia je napisao/la: ›
mali_ivica je napisao/la: ›
Kao što rekoh ne redi se u ovoj temi o stavljanju, nego o skidanju raspela
|
koje, opet, ne bi uopće bilo skinuto da nije bilo postavljeno!
|
i koje, opet, nije trebalo biti skinuto od balavih đaka.
|
..jaje koje stoji na rubu stola će, kad zaljuljaš stol, odkoturati se, pasti sa stola i razbiti se. Da jaje nije stajalo na rubu stola, ne bi se odkoturalo i razbilo. Da križ nije postavljen, ne bi bio niti skinut. As simple as that. |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Blofeld je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Treba skinuti, jer je neukusno. Vjernici znaju gdje će potražiti križ, dok ima i onih kojima je križ beznačajan pa im ga ne treba nabijati na nos. Hrvatska je sekularna država, mada bi se iz ugovora s Vatikanom moglo iščitati i drugačije.
|
Da, ugovori su vrlo zanimljivi. Osobito mi je simpatičan Ugovor između Svete Stolice i RH o gospodarskim pitanjima, kojim se regulira izdvajanje sredstava iz državnog proračuna u korist Katoličke Crkve, a kako bi mogli " na doličan način nastaviti svoje djelovanje na promicanju općega dobra". Svi znamo kako se "puni" državni proračun. Mislim da se Crkva može jako dobro samofinancirati, i isto tako sama plaćati mirovinske doprinose za svoje "zaposlene".
Ako se nekome čita ugovor:
http://www.nn.hr/clanci/medjunarodni/1998/165.htm
Bilo je dosta napisa o neustavnosti ugovora koji su sklopljeni s Vatikanom.. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
sheila
Ukupno postova: 1036 Spol: Žensko
|
zlusch je napisao/la: ›
sheila je napisao/la: ›
Pavelić ne visi na zidu u školi...sigurna sam
|
Sheila, sunce.... ovdje je Antiša kao personifikacija slučajno odabrane ideologije i nema veze s njim samim.
A iznenadila bi se na koliko zidova visi lik koji je prodao i izdao svoju zemlju te kad je brod počeo tonuti, podvio rep i zdimio s lovom preko bare.
|
hehe znam znam...šalila sam se malo..ovaj i nisam ja misla na sliku nego doslovno...
sve u svemu potpuno bezveze ubačen moj komentar...nema veze s vezom.....
što se tiče raspela oko toga sam se već izjasnila... |
|
|
|
|
|
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol: Muško
|
DanicaV je napisao/la: ›
Blofeld je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Da, ugovori su vrlo zanimljivi. Osobito mi je simpatičan Ugovor između Svete Stolice i RH o gospodarskim pitanjima, kojim se regulira izdvajanje sredstava iz državnog proračuna u korist Katoličke Crkve, a kako bi mogli " na doličan način nastaviti svoje djelovanje na promicanju općega dobra". Svi znamo kako se "puni" državni proračun. Mislim da se Crkva može jako dobro samofinancirati, i isto tako sama plaćati mirovinske doprinose za svoje "zaposlene".
Ako se nekome čita ugovor:
http://www.nn.hr/clanci/medjunarodni/1998/165.htm
Bilo je dosta napisa o neustavnosti ugovora koji su sklopljeni s Vatikanom..
|
A tek iznimka Crkve u povratu nacionalizirane i konfiscirane imovine! Naime, običnoj raji se vraćaju nekakvi smiješni novci (čini mi se da je formula za izračunavanje te naknade Šeksovo maslo, ali nisam siguran), dok Crkva lijepo sve dobiva nazad u naturi (čitaj na tisuće i tisuće kvadrata zemljišta, poslovnog prostora i stanova). Pa vjeronauk u školama, koji nije moguće izbaciti bez kršenja tih navedenih ugovora, a njegovo postojanje je u najmanju ruku dvojbeno. Ukoliko Veljko Kadijević nije govorio istinu kad je izvalio da je Vatikan Hrvatskoj dao 5 milijardi dolara za naoružanje, u debelom smo minusu, a nije da im fali, zar ne?
(da se odmah ogradim, ova rasprava za mene ne predstavlja raspravu o vjeri i religiji, već o međudržavnim, pravnim i ekonomskim odnosima Crkve, odn. Vatikana i Republike Hrvatske) |
|
|
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
po meni sve ovo daje da je Hrvatska samo dobro plaćena kurva pa ako netko ponudi više...očito se držimo one Ništa nije vječno |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
game
Ukupno postova: 474 Spol: Nebitno
|
A stavljati križ je tolerantno?
|
zašto to ljudima smeta??
mislim, križ na javnom mjestu?
meni to uopće ne smeta, budući da većinsko stanovništvo naše rh pripada katoličanstvu...
mislim da su ti klinci malo nezreli i da je to upravo i razlog skidanja tog križa..
imam sličan primjer..
klinka u obitelji nevjernika..sva se djeca krizmaju pa bi i ona...nakon nekoliko godina, u srednjoj školi, učinilo joj se zanimljivo deklarirati se ateistom, tetovirati sotonu na leđa...(znači, poput ovih klinaca koji su skinuli križ)
mama joj se razboli kad je krenula na fax i sad je svaku nedjelju u crkvi...
ja se ipak priklanjam staroj narodnoj- voli svoje, poštuj tuđe! |
|
|
|
|
|
zlusch
Ukupno postova: 2038 Lokacija: Sjenjak Spol: Muško
|
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
game je napisao/la: ›
budući da većinsko stanovništvo naše rh pripada katoličanstvu...
|
Ovo je jedna od činjenica!
Naravno... a Isus Krist 25.12. ove godine postaje i punoljetan, što isto nije mala stvar...
|
A ovo je potez očajnika! |
|
|
|
|
|
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol: Žensko
|
|
|
i opet- a šta je s onima koji nisu katolici... vrtimo se u krug.. ako nema tolerancije prema onima koji nisu katolici, onda nemojmo stavljati ni križeve u škole i eto, svi sretni! |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
|
aethur
Ukupno postova: 2861 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
|
Naravno... a Isus Krist 25.12. ove godine postaje i punoljetan, što isto nije mala stvar...
|
A ovo je potez očajnika!
|
većinsko, ne svi... u tolarantnom društvu raspelo nema što raditi bilo gdje osim u domovima onih koji to žele...
mislim da je očajno svima konstantno iznositi svoja zatucana vjerska uvjerenja... |
|
|
wendy
Ukupno postova: 1104 Lokacija: suicide machine Spol: Žensko
|
zlusch je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
|
jebemti...
Meni se više ne da natezat s budalama.. eto, nemam više šta reći na ovu temu. |
|
_________________ “Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live” |
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
|
Znači da ima vladati pravo jačega? 'Nas je više, mi postavljamo pravila' razmišljanje je tako tipično za Crkvu. |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
|
|
|