Autor |
Poruka |
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
DanicaV je napisao/la: ›
Allende je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nekada davno, za vrijeme one bivse drzave u kojoj ama bas nista nije valjalo, grad (ili vec kako se to tada zvalo) je od 1955. naovamo, svakih deset godina izdavao knjigu o gradu, njegovim promjenama, gomilom fotki itd i moja majka ih sve ljubomorno cuva...sve do one predivne Topiceve iz 1989. koja je bila zadnja koju priznajem.
|
Pomislit ću da sam vještica. Prije pola sata sam gledala tu Topićevu monografiju, veliki format, plave korice. Samo što je moja ponovljeno izdanje iz 1990.godine.
Sestra ima svoj primjerak, ja svoj, a mama neku staru iz koje smo pisali zadaće o Osijeku.
|
jel to ona u kojoj je odraz katedrale u nekim naočalama zakačenim za stražnji džep rifli neke cure i mladenci na trgu - ona čačka nešto po sandalama, a on umire od dosade?
jako davno sam ju vidjela zadnji put, ali mora biti tu negdje... |
|
|
|
|
|
|
tamna strana je napisao/la: ›
...ne kužim zašto se ti uvijek u svemu nađeš prozvana....
|
a da sad baš uvijek...
možda ima veze s tim što sam ja otvorila topic, hm? i btw nisam doživjela da se obraćaš direktno meni, shvatila sam na šta misliš i imala nešto za reći na to. to je sve.
tamna strana je napisao/la: ›
...to što sam napisao je moj generalni stav prema svima koji se uvijek uzjebu cim se pocme nešto raditi u osijeku....
|
to što se nešto radi je super i nostalgija nema puno veze s tim, nego s onim čega više nema. a od svih stvari koje se u gradu rade, nisu baš sve najlogičnije, najinteligentnije i najsjajnije riješene, ne misliš? |
|
|
|
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
Meni fali Ambruš! Joj kad se sjetim njegovog slamboša, pa krempita, pa onih kolača s višnjom...ajojjjjjjjjjjj.... |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
CatCloe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
jel to ona u kojoj je odraz katedrale u nekim naočalama zakačenim za stražnji džep rifli neke cure i mladenci na trgu - ona čačka nešto po sandalama, a on umire od dosade?
jako davno sam ju vidjela zadnji put, ali mora biti tu negdje...
|
Baš ta!
Kod mene je štošta u neredu, ali knjige su na svojim policama. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
anakonda je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Jeff Murdock je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Iz bulevar/ulica Republike je devedesete (ili devedeset i prve) promijenjeno u ulicu Hrvatske republike.
Samo što za ovo bulevar/ulica nisam 100% siguran.
|
...bila je prvo Desatacina, pa onda ULICA Republike, pa onda Ulica Hrvatske Republike...
...jedini Bulevar u gradu je Bulevar JNA, odnosno sadasnja Europske avenije...i to je 100%, zvila ja tamo 20tak i nesto godina...
|
tako je, ja živim u republike od ´90, a ta se ulica prvotno prije 300-400 godina zvala ulica divljeg čovjeka. meni od svega najviše nedostaje saga di sam uvijek s legom mogao doć na kavu s ponudom iz kladionice i zajebavat se s lokalnim alkosima koji bi dolazili onako na jednu s nogu. fali mi pivnica u divaltovoj di je sada hotel silver, a di sam proveo pola srednje škole. fali mi stari pretrpani hir i koncerti subotom. fali mi pekara vukovar u gundulićevoj gdje je bio odličan burek. fale mi stari nogoši, kvart protiv kvarta na školskom braće ribar. a najviše mi fali prepuna kopika ljeti bez šugavih bazena. |
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
meni nefali ništ osim starog vudua, za sve mi ostalo puca džekson, normalno je da se sve mijenja, da se nemijenja bilo bi predosadno |
|
|
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
Monstrum je napisao/la ( Pogledaj post): ›
meni nefali ništ osim starog vudua, za sve mi ostalo puca džekson, normalno je da se sve mijenja, da se nemijenja bilo bi predosadno
|
a ne fali ti ringlov iza zgrade i barake nestale u požaru |
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
Mladjo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
meni nefali ništ osim starog vudua, za sve mi ostalo puca džekson, normalno je da se sve mijenja, da se nemijenja bilo bi predosadno
|
a ne fali ti ringlov iza zgrade i barake nestale u požaru
|
ne, od ringlova sam ionak stalno imo proljev jer nisam mogo dočekat da sazriju pa sam ih tamanio zelene, a barake su ionak bile leglo štakora i žohara |
|
|
|
|
|
Allende
Ukupno postova: 536 Lokacija: London Spol: Muško
|
CatCloe je napisao/la: ›
DanicaV je napisao/la: ›
Allende je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nekada davno, za vrijeme one bivse drzave u kojoj ama bas nista nije valjalo, grad (ili vec kako se to tada zvalo) je od 1955. naovamo, svakih deset godina izdavao knjigu o gradu, njegovim promjenama, gomilom fotki itd i moja majka ih sve ljubomorno cuva...sve do one predivne Topiceve iz 1989. koja je bila zadnja koju priznajem.
|
Pomislit ću da sam vještica. Prije pola sata sam gledala tu Topićevu monografiju, veliki format, plave korice. Samo što je moja ponovljeno izdanje iz 1990.godine.
Sestra ima svoj primjerak, ja svoj, a mama neku staru iz koje smo pisali zadaće o Osijeku.
|
jako davno sam ju vidjela zadnji put, ali mora biti tu negdje...
|
Ta cura je Vlatka Prelog (i kao mlada i sa naocalama zakacenim za rifle), definitivno jedna od najljepsih osjeckih cura moje generacije, a mladozenja je Loncar (nikada mu nisam znao ime, uvijek sam ga zvao samo po prezimenu), sa sve "koledzicama" i bijelim carapama....fenomenalna fotka! |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
Allende je napisao/la: ›
Sto da im pokazem sada? Mc Donalds u prizemlju HNK-a???
|
Nemam osobno nista protiv McDonalds niti kapitalistickog sistema u kojem zivim... ali HNK. Prije dvije i nesto godina taj koment mi je bio inicijacija na ovom forumu. Ispljuvao me jedan numericki clan ali nema veze, idemo dalje...
Zna li tko gdje se topiceva monografija moze nabaviti, ima tko za prodati ili promjeniti za hrpu "buy one McChicken sandwich get one free" bonova uz koje naravno dolazi jedna besplatna igracka (McToy)... |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol: Muško
|
Meni fali 6 Pištolja i cijela ta ekipa iz Valentina, koja je već zašla u godine (Valoš se zatvorio, to je kao da u Parizu sruše Eiffelov toranj).
Onda ekipa iz starog Vudua, od kojih neki nadničare po Zagrebu za sitne pare (jer nisu završili nikakve škole, pa ih nitko ne treba), neki nadničare po Europi (ali za malo veće pare), i tu i tamo se pojave u Osijeku. Umjesto da su podmetnuli svoje guzice i napravili nešto korisno - to se nadam da će moja generacija, iako ne idemo u tom smjeru - ovi su samo znali srati kako ne valja. Ekipa u Remiju se još drži. Palac gore!
Inače nisam pobornik vraćanja ljudi nazad (ko vas jebe!), jer bih radije nekakve totalne strance, oni će znati cijeniti neke stvari malo više. Makar bi neke ljude vratio u Osijek (one koji mogu pridonijeti, a nema ih puno - realno, Hrvati su drugorazredna radna snaga civiliziranih zemalja).
Fali mi mentalitet 80' (iako sam ga premalo doživio), (uz to, bilo je to vrijeme prije Aidsa, što znači puno), (a i mentalitet komunizma, u kojemu se ljudi nisu posebno zabrinjavali za budućnost jer je to bio posao države - kakva zabluda! - ali bilo je to zgodno vrijeme). Glazba 80'! Još uvijek se ljudi rasplešu, a tada se nisu ni rodili (New Romantics!).
Najviše ipak fali ambicija i želja u ljudima. O kako su ljudi u stanju optuživati okolinu za svoje nedostatke! Nemaju ideje, nego treba uvijek doći netko drugi da ih zaposli i zabavi!
Fali malo više posla u Osijeku (i Hrvatskoj). Naime, puna zaposlenost ništa ne znači. Prava stvar će biti onda kada ljudi budu u stanju dati otkaz bez bojazni da više neće naći posao (tako je danas samo u Skandinaviji i Americi), jer tek je to prava sloboda.
Najprije fali malo bolja povezanost s Budimpeštom, Beogradom, Novim Sadom, a možda i Zagrebom (ovo je naime redoslijed koji sastavljam u odnosu na mogućnosti uživanja i zabave). To će i prvo doći. Nismo imali sreće, rat nas je učinio odsječenima od istoka, a Osijek je uvijek koristio taj istok. Onaj koji misli da su se Osječani zabavljali u Beču i tamo prodavali svoju robu - vara se!
Fale i stare cijene. Uh, s onoliko malo novaca moglo se svašta. Sad nas kradu po nekakvim kvazi-longe barovima po obali, očajnim klubovima po gradovima i trgovinama robe iz Kine i Turske koja se prodaje pod zapadnjačkim etiketama (da, da, vjerujte mi na riječ, u Hrvatskoj nema originala).
Nastavit će se... |
|
|
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
Blofeld je napisao/la: ›
|
Totalni stranci ce cijeniti neke stvari??? Zar nije vecina toga u tudjim rukama...
U Americi je prava sloboda??? Imas ljudi na forumu koji su bili/zivili u Americi, informiraj se...
I u svemu tome "O kako su ljudi u stanju optuživati okolinu za svoje nedostatke!".
Ovoliko gluposti u jednoj poruci je stvarno rijetko... |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Da, "osamdesete su bile godine....".
Blofeld, u kom smislu "totalne strance"? Grad i građanski duh čine ljudi koji su se dobrim dijelom raspršili i neki mi stvarno nedostaju. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
|
Allende je napisao/la: ›
Ta cura je Vlatka Prelog (i kao mlada i sa naocalama zakacenim za rifle), definitivno jedna od najljepsih osjeckih cura moje generacije
|
znam ju ali sam ju upoznala dosta nakon što sam zadnji put listala monografiju, pa nisam nikada povezala da je to ona...
Monstrum je napisao/la: ›
Mladjo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
a ne fali ti ringlov iza zgrade i barake nestale u požaru
|
ne, od ringlova sam ionak stalno imo proljev jer nisam mogo dočekat da sazriju pa sam ih tamanio zelene, a barake su ionak bile leglo štakora i žohara
|
pa ringlovi se i jedu zeleni! kasnije su još manje jestivi |
|
|
|
|
|
zlusch
Ukupno postova: 2038 Lokacija: Sjenjak Spol: Muško
|
|
|