Autor |
Poruka |
zlusch
Ukupno postova: 2038 Lokacija: Sjenjak Spol: Muško
|
|
|
|
kopile
Ukupno postova: 655 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Blofeld je napisao/la: ›
Fali malo više posla u Osijeku (i Hrvatskoj). Naime, puna zaposlenost ništa ne znači. Prava stvar će biti onda kada ljudi budu u stanju dati otkaz bez bojazni da više neće naći posao (tako je danas samo u Skandinaviji i Americi), jer tek je to prava sloboda.
|
Ne, prava sloboda je kada uopće nemoraš raditi a imaš para na bacanje. |
|
_________________ Kill'em all let god sort'em out |
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
CatCloe je napisao/la: ›
jel to ona u kojoj je odraz katedrale u nekim naočalama zakačenim za stražnji džep rifli neke cure i mladenci na trgu - ona čačka nešto po sandalama, a on umire od dosade?
jako davno sam ju vidjela zadnji put, ali mora biti tu negdje...
|
...nemrem vjerovati...otvaram danas ovaj topic i razmisljam kako cu spomenuti bas tu sliku...a kad ono... ...
..jedna od najjacih slika...
...ali ima jedna jos jedna odlicna, zapravo dvije...na lijevoj stranici je slika, mislim Europske avenije u neko ljeto ili tako nesto, a s desne strane u zimi...ili obratno...ne sjecam se tocno vise, nisam dugo gledala monografiju, ali znam da mi je ostala urezana u sjecanje...
...joj, moram zvati kuci da mi posalju tu knjigu ovdje, pa da (spomenutim) Amerima pokazem neke istinske ljepote... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
anakonda
|
...kad smo vec kod ulica, imala sam svojevremeno tablu Kokotove ulice...nagradno pitanje za 50 kikosha: da li itko zna (bez pomoci Interneta ) koja je ulica u pitanju?... ... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
anakonda je napisao/la: ›
...kad smo vec kod ulica, imala sam svojevremeno tablu Kokotove ulice...nagradno pitanje za 50 kikosha: da li itko zna (bez pomoci Interneta ) koja je ulica u pitanju?... ...
|
Da nije možda Dubrovačka |
|
|
|
anakonda
|
...mozda je... |
|
|
|
|
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol: Muško
|
fatcat je napisao/la: ›
|
Totalni stranci ce cijeniti neke stvari??? Zar nije vecina toga u tudjim rukama...
U Americi je prava sloboda??? Imas ljudi na forumu koji su bili/zivili u Americi, informiraj se...
I u svemu tome "O kako su ljudi u stanju optuživati okolinu za svoje nedostatke!".
Ovoliko gluposti u jednoj poruci je stvarno rijetko...
|
U Americi je prava sloboda, u smislu zapošljavanja. Primjerice, na stotine mladih iz Hrvatske odlazi svake godine u Ameriku raditi "nešto", zapošljavaju se bez ikakvih problema, daju otkaze, mijenjaju radno mjesto, par mjeseci rade, pa par mjeseci putuju. Na to sam mislio, a ne bih rekao da takvih mjesta ima puno. O nekakvim građanskim slobodama možemo na drugom mjestu. Prijatelj mi baš, dok ovo pišem, putuje Kalifornijom, nakon što je u nekakvoj rupi u Queensu zarađivao i do 250 dolara dnevno.
A vezano za strance - upoznao sam jednog Irca koji je jedno vrijeme živio u Osijeku. Prethodno je prošao veći dio Europe, Aziju i Ameriku. Osijek je za njega bio najbolje mjesto za život u kojem je bio - nigdje, reče on, nije primjetio da ljudi žive tako ugodno - malo rade, malo piju kavu, šetaju, sve im je na 15-ak minuta hoda, za grad od 100000 ljudi imaju odlične sadržaje. To sam mislio, a ove stare priče da je sve u stranim rukama sam odbacio već u devedesetima. Tad je bilo jasno da je kudikamo bolje da su firme u stranim nego u domaćim rukama (kako su svega 3 države u svijetu prilično sigurne u to da im drugi neće pojesti firme, onda je stvarno besmisleno nadati se da to može i Hrvatska). Posljedica tog držanja u našim rukama jest činjenica da u Osijeku od predratnih 60.000 ljudi u proizvodnji danas radi najviše 20.000, a i to je nategnuta brojka (s obzirom da svima prijeti ozbiljna redukcija zaposlenika). No, kao što rekoh, to i nije bila tema o kojoj sam pisao.
DanicaV je napisao/la: ›
Da, "osamdesete su bile godine....".
Blofeld, u kom smislu "totalne strance"? Grad i građanski duh čine ljudi koji su se dobrim dijelom raspršili i neki mi stvarno nedostaju.
|
U smislu da bih u Osijeku radije vidio, baš to, totalne strance, koji nikad nisu živjeli u Osijeku - recimo ljude kao dečko iz Irske o kojem sam gore pisao, nego što bi vidio povratnike koji su otišli s velikim očekivanjima. Treba nam svježe krvi, da se tako izrazim, jer smo u zadnjih 15-ak godina građane mahom zamijenili ljudima sa sela, što je vidljivo u svakom segmentu društvenog života. Kako je Osijek u svojoj povijesti bio prvenstveno sjecište različitih naroda - Židova, Nijemaca, Mađara, Hrvata, Srba, itd., malo ga ova jednonacionalna struktura guši, iako je to posljedica povijesnih previranja. Na žalost, Hrvati koji su otišli u svijet trbuhom za kruhom u pravilu nisu dogurali daleko, nisu na nekakvim utjecajnim položajima (ne bih volio da Radman i Đikić stvore famu o velikoj uspješnosti hrvatskog čovjeka). |
|
|
|
|
|
Bojo
Ukupno postova: 1705 Spol: Muško
|
nake_rado je napisao/la ( Pogledaj post): ›
anakonda je napisao/la: ›
...kad smo vec kod ulica, imala sam svojevremeno tablu Kokotove ulice...nagradno pitanje za 50 kikosha: da li itko zna (bez pomoci Interneta ) koja je ulica u pitanju?... ...
|
Da nije možda Dubrovačka
|
dobar ovaj google |
|
|
|
|
|
anakonda
|
...aha, samo sam cekala tko ce biti najbrzi... ... |
|
|
|
|
Allende
Ukupno postova: 536 Lokacija: London Spol: Muško
|
fatcat je napisao/la: ›
|
Totalni stranci ce cijeniti neke stvari??? Zar nije vecina toga u tudjim rukama...
U Americi je prava sloboda??? Imas ljudi na forumu koji su bili/zivili u Americi, informiraj se...
I u svemu tome "O kako su ljudi u stanju optuživati okolinu za svoje nedostatke!".
Ovoliko gluposti u jednoj poruci je stvarno rijetko...
|
U Americi je prava sloboda, u smislu zapošljavanja. Primjerice, na stotine mladih iz Hrvatske odlazi svake godine u Ameriku raditi "nešto", zapošljavaju se bez ikakvih problema, daju otkaze, mijenjaju radno mjesto, par mjeseci rade, pa par mjeseci putuju. Na to sam mislio, a ne bih rekao da takvih mjesta ima puno. O nekakvim građanskim slobodama možemo na drugom mjestu. Prijatelj mi baš, dok ovo pišem, putuje Kalifornijom, nakon što je u nekakvoj rupi u Queensu zarađivao i do 250 dolara dnevno.
|
To su oni isti mladi ljudi koji u Hrvatskoj odbijaju raditi bilo sta i odbijaju raditi na crno jer su im takvi poslovi ispod casti, a radeci na crno su izrabljivani i njihova prava su ugrozena...onda zapale za Ameriku, pa rade sta stignu (bilo sta) i to rade na crno, ali tada nisu izrabljivani jer se to sve dogadja u Americi, a ne u Hrvatskoj...
Taj sto zaradi 250 USD na dan, je li ti ispricao i drugu stranu price, da vjerojatno radi 16 sati dnevno (sto mu u Hrvatskoj ne bi palo na pamet, naravno), koliko od tih 250 USD potrosi na dan, koliko mu od toga uzme Foreman, koliko vremena dnevno provodi moleci se bogu da se ne razboli ili povrijedi i jos poneki trivijalni faktor sa tamne stane medalje.
Ne generaliziram, ali stvari su vrlo relativne i treba ih posmatrati sa vise od jedne tocke gledista, kako bi bio blizi pravoj slici i pravom zakljucku. |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
Nije google...Pito sam ukućane... To nam nisi zabranila ... |
|
|
|
anakonda
|
...hm. ja sam jedna od onih koja se pronasla medju ovim prozvanima koji su otisli u Jameriku...s malom razlikom, sto bas i nisam u Americi, ali radim za americku vladu i svud oko mene su Amerikanci...
...jedina crta koju postavljam kao razliku jest u tome da mi nije bilo ispod casti ni u Hrvatskoj raditi na crno u nemogucnosti pronalaska normalnog posla....
...pa kad pogledam s obje strane, kad vec moram raditi na crno, sto ne bi radila za 12 puta vece novce...
...pa se onda jednog dana vratila (u inat svima koji ne zele takve kao ja u gradu), pa otvorila nesto svoje i placala poreze i prireze i gradu i drzavi koja se tako lijepo uvijek brinula za mene...
...a vratiti cu se u Osijek, bas zbog svih ovih stvari spomenutih u ovom topicu koja sam prozivjela i kojih se sjecam kao lijepih....
...takve vrijednosti su previse vazne da bi ih mogla ostaviti zauvijek...privremeno mogu zivjeti bez njih, ali zauvijek...ne, hvala... |
|
|
|
|
anakonda
|
nake_rado je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nije google...Pito sam ukućane... To nam nisi zabranila ...
|
...zato si i dobio kikoshe, umjesto petice za zalaganje...tko ti je dao odgovor?...ta je ulica pradavno promijenila ime, moja baka je zivjela tamo dok je jos bila Kokotova i pricala mi je kako je bila mlada kad su mijenjali ime... |
|
|
|
|
|
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol: Muško
|
kopile je napisao/la: ›
Fali malo više posla u Osijeku (i Hrvatskoj). Naime, puna zaposlenost ništa ne znači. Prava stvar će biti onda kada ljudi budu u stanju dati otkaz bez bojazni da više neće naći posao (tako je danas samo u Skandinaviji i Americi), jer tek je to prava sloboda.
|
Ne, prava sloboda je kada uopće nemoraš raditi a imaš para na bacanje.
|
Imaš pravo, međutim, tako je propalo Zapadno rimsko carstvo. |
|
|
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
kopile je napisao/la: ›
Ne, prava sloboda je kada uopće nemoraš raditi a imaš para na bacanje.
|
Meni je sloboda sto idem raditi a znam da nemoram... |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
|
|