Autor |
Poruka |
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
Aethure nije fora u pronalasku mobitela, nego u blokiranju. Znaci ako ti ja ukradem mobitel ti javis svom operateru taj broj, oni blokiraju mobitel i ja (lopov) se nemogu njime koristiti. |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
broji koji dobijete ukucavanjem tarabe + jhoš nešto zove se IME broj i imate programčić kojim možete (kad ukucate IME br.) otključat mobitel te si stavit karticu bilo kojeg drugog operatera.uz pomoć tog broja operateri drže ljude prikovane u svoju mrežu. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
aethur
Ukupno postova: 2861 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
nake_rado je napisao/la: ›
Aethure nije fora u pronalasku mobitela, nego u blokiranju. Znaci ako ti ja ukradem mobitel ti javis svom operateru taj broj, oni blokiraju mobitel i ja (lopov) se nemogu njime koristiti.
|
Bespuća besmislenosti. |
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
morgan je napisao/la ( Pogledaj post): ›
broji koji dobijete ukucavanjem tarabe + jhoš nešto zove se IME broj i imate programčić kojim možete (kad ukucate IME br.) otključat mobitel te si stavit karticu bilo kojeg drugog operatera.uz pomoć tog broja operateri drže ljude prikovane u svoju mrežu.
|
ovo je već vrijedna informacija.... fala fala |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
davorccc
Ukupno postova: 1400 Spol: Nebitno
|
sexyback je napisao/la: ›
davorccc je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Lik što je bio u vojsci s menom kupio je ukradeni i naravno vlasnik je prijavio krađu s tim brojem tako da su ovog našli i oduzeli mu mobitel.
|
uuuh, što ovo bode oči!!!
Sa mnom!!!
mo´š se sad ljutiti do mile volje, ali...nikad ne znaš,možda ti pravilan izgovor nekad donese neki plus u životu...
|
Baš lijepo od tebe što se brineš za gramatiku na ovom forumu. |
|
_________________ |
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
DanicaV je napisao/la: ›
Dole navedena
funkcija vjerojatno postoji kod svih mobilnih telefona i čovjek se mora
upitati zbog čega proizvođači mobilnih telefona i trgovci tako nešto drže u
tajnosti. Kada bi sljedeća informacija bila proslijeđena sto većem broju
ljudi, onda bi se broj krađa mobilnih telefona mogao znatno smanjiti.
|
"Serijski broj" AKA IMEI broj nalazi se od prapočetaka masovne prodaje mobitela zapisan na kutiji uređaja ili posebnoj kartici u kutiji i na naljepnici obično iza baterije.
Prijaviš krađu/gubitak mobitela, policija ga može locirati pomoću IMEI-a (prijava na baznu stanicu, jelte), a operater ga može blokirati.
Tako da nije istina da proizvođači isti drže u tajnosti, prije bih rekao da se operaterima ne da bakćati s tim... |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
DanicaV
|
E, kad bi mi sačuvali kutiju.... |
|
|
|
|
bazooka_joe
|
E, kad bi mi sačuvali kutiju....
|
RTFM - lijepo piše da ga je preporučljivo zapisati drugdje i sačuvati |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
DanicaV
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
E, kad bi mi sačuvali kutiju....
|
RTFM - lijepo piše da ga je preporučljivo zapisati drugdje i sačuvati
|
Svašta je preporučljivo....... najbolji su oni koji zapišu PIN za karticu, iako to nije preporučljivo. |
|
|
|
|
bazooka_joe
|
Svašta je preporučljivo.......
|
Ti jako ne voliš ne biti u pravu, zar ne? |
|
|
|
|
DanicaV
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Svašta je preporučljivo.......
|
Ti jako ne voliš ne biti u pravu, zar ne?
|
To mi je životna misija.
(ali pamćenje me dobro služi, osobito brojeva, tako da sve pinove i tako neke brojeve, datume.... držim memorirano u glavi) |
|
|
|
|
djohum Ukupno postova: 2 Lokacija: Ivanovac Spol: Muško
|
Hehe... Ako baš želite stvarno zaštiti mobitel od krađe... Imajte par načina... Evo, saslušajte ovo. Prvo prepišite IMEI (jedinstveni matični broj telefona). Tako da se u slučaju pronalaska može usporediti s onim brojem u telefonu. Drugo... Nađite u postavkama telefona kraticu di možete promijeniti pin kod i "KOD TELEFONA"... Kod telefona se koristi u svrhu da iako se umetne druga kartica, osoba koja nije nije vlasnik telefona će znati svoj PIN, ali KOD TELEFONA zna samo vlasnik, a bit će zatražen tek nakon PIN koda... tako i da se umetne druga kartica, ako se nezna kod telefona , telefon se neće upaliti. Serijski postavljene kodove, pogledajte u knjižici koje ste dobili uz telefon ili na internetu. ako želite promjeniti kod telefona morate ukucat serijski. ako ga 3 puta promašite, sve što ste zaključali u telefonskoj memoriji (slike,mjuzu,video, brojeve) možete zaboravit. i tako kad uspješno promjenite kod telefona u svoj željeni telefon vam je maximalno siguran.(tj. maximalno zajeban za lopinu)
E, a sad ima za sve fora kako zaobić sve ove prepreke... Ali to bolje da ne pišem tu jel sam onda đabe sve pisao. XD |
|
_________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
djohum |
|
|
|
|
|