Autor |
Poruka |
Evil Poodingh
Ukupno postova: 2517 Spol: Muško
|
Ja sam npr katolik, no Crkvu kao Crkvu i svecenike baš ne volim...A što se tice seksa prije braka, mislim da je to normalna stvar, koja se radila oduvijek...
A kada smo vec kod vrkve i vjernika, dovoljno je navesti neki primjer koliko su ti ljudi licemjerni...
Nedavno sam bio u svatovima kod legica, koja je ujedno i član krščanske zajednice mladih "Mir" ( to su oni u dođem gradu koji se nalaze svaki da i mole i pjevaju i sl )...
I sada, jasno je ovo : nacionalizam je zlo, crkva se bori protiv zla, Thompson je nacionalist, dakle crkva se treba boriti protiv toga...A u svatovima kada je bend zasvirao Thompsona cijela krscanska zajednica pootkidala |
|
_________________ https://www.facebook.com/GO.Osijek |
|
|
|
8
Ukupno postova: 1860 Spol: Muško
|
Pametno.
Općenito, religija i duhovnost su apsolutno izgubile svaku poveznicu.
Treba se čuvati te žabokrečine, jer to truje.
Kao što si i sam rekao, tamo ne vrijedi identitet
AKO je A = B
I B = C
ONDA A = C.
U tom svijetu bajki je lijepo živjeti onima koji su skloni pasti travu i odlaziti na šišanje ili pod peku.
Samo, što se događa kad pravila počnu igrati protiv nas? I je li moguće uhvatiti u laži nekoga tko se nikad ne poziva ni na što apsolutno, realno?
Mislim, i kad se pozivala na znanost, crkva je redovno bila u krivu.
To me u svakom slučaju žalosti, sjetimo se žrtava krusada, pokvarenih ambicija vatikanskog vrha... Spaljivanja heretika, kamenovanja bogohulnika...
Na neki način, i Hrvati su žrtve Vatikana. Kad netko kaže kako smo mi, boga ti, tamo dužnici jer nam je Vatikan priznao državnost (a kao da njihovo priznanje nešto znači u diplomatskom svijetu), padne mi mrak na oči.
Koliko smo zapravo najboljih sinova dali za njihove križarske pohode, ratove s Osmanlijama... Možda bi i nas bilo 10 milijuna.
Ovako, jebiga, nacionalni korpus nam je prepolovljen.
A ako u temi i ne prepoznajete neke domoljubne momente, moju averziju prema vanjskom djelovanju vjerskih organizacija najbolje će poduprijeti činjenica da i danas žrtvuju mlade ljude u Africi kojima jednostavno ne žele pružiti edukaciju o spolnosti.
Tamo gdje od petorice jedan ima HIV, takvo zatvaranje očiju ubija.
Crkva je krvnik. Bila i jest. |
|
|
|
|
|
Allende
Ukupno postova: 536 Lokacija: London Spol: Muško
|
Apsolutno tocno. Slazem se sa svakom rijecju. Bravo.
Jebiga, kad se siromah zeni, svi u svatove idu...Hrvatska je u datom trenutku bila najpogodnija Vatikanu da za male novce napravi vazalnu drzavu koja je geografski idealan buffer u pokusaju sprijecavanja daljnje islamizacije zapadne evrope ili vec za neki drugi
"sveti cilj" koji je bolesnicima bio na pameti.
Krvnici, nista drugo! |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
|
super_leptir
Ukupno postova: 203 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
prosto mi dodje da se sazalim nad vama... ne mogu se cak ni naljutiti na vas niti vikati... prosto mi je zao!
puno vam srece zelim! PUNO! |
|
|
|
|
|
Allende
|
super_leptir je napisao/la: ›
prosto mi dodje da se sazalim nad vama... ne mogu se cak ni naljutiti na vas niti vikati... prosto mi je zao!
puno vam srece zelim! PUNO!
|
Pretpostavljam da se ono "vama" djelomicno odnosi na mene...
Hvala, takodjer. |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
|
super_leptir
|
ma nema na cemu... ma da nema vas koji tako govorite mi bismo bili potpuno u krivu. naime, mi moramo biti i progonjeni i pljuvani i sve to! ako si pravi vjernik bit ces ponizen i prezren... to treba prihvatiti!
SVE 5! |
|
_________________ Sve je moguće osim onog što je nemoguće! |
|
|
|
Allende
|
Nadam se da je tebi jasno sto pisac htio reci, jer meni nije.
Nitko nije rekao nista o vjeri, vec o crkvi.... |
|
|
|
|
ozana
Ukupno postova: 701 Spol: Žensko
|
gazda777 je napisao/la: ›
ajmeee...već ti zamišljam onu aureolu iznad glave...
|
Ma da, ja sam ti pravi mali anđelčić samo što mi roščići izviruju ispod aureole |
|
_________________ Puno je tuge u svijetu....
Upravo sad, dok čitaš ovo, 7 milijuna ljudi se seksaju!
A ti si na kompjutoru...
To je tako tužno...
|
|
|
|
ozana
Ukupno postova: 701 Spol: Žensko
|
8 je napisao/la: ›
Crkva je krvnik. Bila i jest.
|
Slažem se, ako gledamo generalno. Ali, nikad ne treba generalizirati. Kao kad bismo sve Srbe optužili za posljednji rat na našim prostorima i proglasili ih krvnicima i genocidnim.
Treba razdvojiti crkvu kao instituciju u kojoj rade svećenici, koji su također samo ljudi, poput nas, sa svim manama, vrlinama i slabostima, baš kao i svi mi, od crkve koja je na neki način predstavnik Boga, kako ga god mi zamišljali ili zvali.
Ne razumijem zašto je uvijek tako lako optuživati one koji se zapravo i ne brane, a najčešće optužbe idu na račun grešaka koje i sami činimo. Samo, očito smo svi ipak samo ljudi pa smo tuđih propusta i grešaka puno svjesniji i lakše ih osuđujemo od svojih. |
|
_________________ Puno je tuge u svijetu....
Upravo sad, dok čitaš ovo, 7 milijuna ljudi se seksaju!
A ti si na kompjutoru...
To je tako tužno...
|
|
|
|
super_leptir
|
a sta je Crkva nego skup vjernika? osim ako ste vi mislili na crkvu kao zgradu?!?! |
|
_________________ Sve je moguće osim onog što je nemoguće! |
|
|
|
Allende
|
super_leptir je napisao/la: ›
a sta je Crkva nego skup vjernika? osim ako ste vi mislili na crkvu kao zgradu?!?!
|
Ljubazno te molim da proucis malo definicije pojmova "vjera"; "vjernik", "religija", "crkva", "kongregacija" itd, pa da se tek onda upustas u ozbiljne rasprave na temu. Hvala. |
|
|
|
|
Allende
|
ozana je napisao/la: ›
8 je napisao/la: ›
Crkva je krvnik. Bila i jest.
|
... Ali, nikad ne treba generalizirati.....
Ne razumijem zašto je uvijek tako lako optuživati one koji se zapravo i ne brane
|
Ne kontam zasto si ista od gore napisanog protumacila kao optuzbu? Ono sto je receno za instituciju crkve kao krvnika i zlocinca, nije optuzba, vec cinjenicno stanje (barem po mom misljenju). Ponavljam, nije cilj ovakvih rasprava bilo koga ubijediti u bilo sta, vec razmijeniti gledista. Ja imam vise nego dovoljno argumenata da znam da sam u pravu, ali to nije bit cijele price. Anketa je krenula iz nekog sasvim drugog ugla. |
|
|
|
|
Gost
|
o cemu ti pricas covjece!?!?!?!
sigurno volis slusati samog sebe dok pricas! |
|
|
|
|
|
Marigold
Ukupno postova: 511 Lokacija: krevet Spol: Žensko
|
Što se tiče crkve i svećenika čije radnje svi gledaju pod mikroskopom-to nije bitno - oni će odgovarati za sva svoja zlodjela.
A ljudi bi trebali raditi ono što oni propovjedaju, a ne samo gledati što čine-koliko god to bilo teško.
A ne propovjedaju ništa loše- pokušavaju potaći ljude na malo humanosti za promjenu, na malo brige za svoje bližnje.
Pozli mi kad slušam ljude kako se samo snažno zalažu za "jadne " životinje-tipa jadni miševi na kojima se vrše razna testiranja, jadni napušteni psi - a s druge strane kad vide beskućnika pljuju po njemu, kad vide prosjaka okreću glavu......... |
|
_________________ you know im gonna want some,want some
lets do this like a prison break,
I wanna see you scream and shake. |
|
|
|
Allende
|
Je li ovo pitanje? Na sta konkretno mislis? |
|
|
|
|
|
|