Autor |
Poruka |
super_leptir
Ukupno postova: 203 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
e pa gledano ocima svijeta to ispada ovako: ako svecenik dotakne muskarca peder je, ako zagrli dijete pedofil je, a ako se pozdravi sa zenom ima ljubavnicu. znaci kako god okrenes ima ljudi koji ce naci ono sto im smeta.
kad vozi dobar auto lovaros je i sve trosi na sebe. a i sam Isus im je obecao da ce imati 100 struko vise ako se svega odreknu poradi njega. sto su oni i ucinili. i ja znam da cete vi na svaku moju izbaciti deset novih kako je ovaj ili onaj peder ili pedofil. ma naravno! ipak vi najbolje poznajete Crkvu i vi ste strucnjaci.
vidis catcloe, upravo sam htio izbjeci bilo kakvo poticanje mrznje i netrpeljivosti. mene je samo zanimalo kako narod dise po tom pitanju, ali ljudi pricu o Bogu nevjerojatno brzo okrecu na svecenike i upiru prst u druge kako ne bi pokazali u sebe. to je strasno zanimljivo i ponovljivo. i zbog toga sam zamolio ljude da se ostave vulgarnih rijeci i napada, jer ja nikoga ne napadam sto ne vjeurje, niti ikome govorim da je u krivu niti da ce u pakao ili sto ti ja znam. |
|
_________________ Sve je moguće osim onog što je nemoguće! |
|
|
|
Allende
Ukupno postova: 536 Lokacija: London Spol: Muško
|
ozana je napisao/la: ›
Ne razumijem samo jedno. Zbog čega je veća sablazan svećenik koji, kako veliš, guzi mlade dečke od nekog drugog, isto tako ofucanog pedofila. Meni je jednako grozno i jedno i drugo. Kao što se grozim muškaraca koji mlate svoje supruge, preljubnika, kriminalaca, ubojica i svih ostalih. Sve je to jednako ružno i za osudu, a istovremeno i (ne)ljudski.
|
Slazem se s tobom Ozi, bolesnik je bolesnik, bez obzira bio svecenik ili ne, ali ipak postoji jedna mala razlika. Jedan "obican" bolesnik, pedofil, manijak itd. nema ama bas nikakvu socijalnu funkciju niti odgovornost, dok jedan svecenik to itekako ima.
Djeca rastu sa preambulom da je svecenik personifikacija boga i da se s onim sto cuju u crkvi trebaju poistovjetiti jer je to ono ispravno. Upravo zato takve stvari crkva (bilo koja) NE SMIJE dozvoliti da se njeni svecenici tako ponasaju, odnosno barem ne vise od jednog puta. Jedina prava poruka moze i smije biti:"Mi se od toga ogradjujemo, a majmunu crveni karton bez ikakve rasprave." Svaka druga varijanta osude, pokajanja i slicnih gluposti je nista drugo nego licemjerje i zlocin u najavi. |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
|
Gost
|
a ako se msije pitati odakle vama ti podaci o tim silovanjima i svemu tome??? |
|
|
|
|
|
Allende
Ukupno postova: 536 Lokacija: London Spol: Muško
|
super_leptir je napisao/la: ›
kad vozi dobar auto lovaros je i sve trosi na sebe. a i sam Isus im je obecao da ce imati 100 struko vise ako se svega odreknu poradi njega. sto su oni i ucinili.
|
hmmm, uz najbolju volju, nisam siguran da mi je ovo jasno... |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
|
super_leptir
|
ma naravno da ti nije jasno... vjerojatno ces me jos i nauciti sto je to Crkva, sto vjera, a sto vjernik jel tako?!?!
ima jedna knjiga. zove se Biblija. u drugom dijelu te knjige koji se zove Novi zavijet evanđelista Marko (Mk 10, 29-31) pise o tome. procitaj si.
uf! eto, i opet se prepucavam, a to mi nije bila namjera. ne mozes pitat covjeka vise nista za Boga a da te ne pocne maltretirat i davit i ucit pameti! 100 MU GROMOVA! |
|
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
ma naravno da ti nije jasno... vjerojatno ces me jos i nauciti sto je to Crkva, sto vjera, a sto vjernik jel tako?!?!
|
kužim, kužim, ti si neki božji glasnogovornik ili tako nešto good for you!
ozana, naravno da su svi silovatelji i pedofili isto smeće i da nisu ništa bolji ili gori ako su svećenici, ali s jednom razlikom - svećenici su oni čiji je posao i životno opredjeljenje propovijedanje neke čednosti, morala i blabla... nije li to malo licemjerno s njihove strane? (da ne upotrijebim neku "tvrđu" riječ)
i ne govorim ni o kakvom nošenju križa oko vrata, nego na sveprisutnost crkve u medijima, petljanju u politiku, rad nedjeljom, pokušaj isticanja križa u javnim ustanovama, forsiranje vjeronauka u školi itd. itd. itd. ne može se živjet od njih! tako sigurno neće dovući u crkvu više ljudi nego što ih tamo već ima.. mislim da im je to samo anti-reklama. |
|
|
|
|
|
|
vidis catcloe, upravo sam htio izbjeci bilo kakvo poticanje mrznje i netrpeljivosti. mene je samo zanimalo kako narod dise po tom pitanju, ali ljudi pricu o Bogu nevjerojatno brzo okrecu na svecenike i upiru prst u druge kako ne bi pokazali u sebe. to je strasno zanimljivo i ponovljivo. i zbog toga sam zamolio ljude da se ostave vulgarnih rijeci i napada, jer ja nikoga ne napadam sto ne vjeurje, niti ikome govorim da je u krivu niti da ce u pakao ili sto ti ja znam.
|
bez problema upirem prst u sebe i čisto sumnjam da to ima neke veze s tim. pogana sam do koštane srži, ne mogu smislit ništa što ima veze s vjerom, a još intenzivnije što ima veze s crkvom. prostačim, ločem i pušim travu, psujem boga bez pardona i ne doživljavam "autoritete" raznorazne.
ali bez obzira na to ne bih nikada zloupotrijebila svoj položaj, niti fizički ili bilo kako drugačije maltretirala slabije od sebe. ne kradem i živim svoj život u koji ne volim da mi se itko petlja, kao što se niti ja ne petljam u tuđe. znaš, ne uči se o dobru i zlu i životnim načelima samo u crkvi. neki razmišljaju i donose zaključke i ako im nisu servirani u gotovom obliku.
mislim da to nema nikakve veze s tim je li netko "loš" ili "dobar" čovjek. ako nešto ne mogu smislit, to je lažni moral i licemjerje. a toga se barem nagledam svaki dan. tuci ženu i djecu, varaj ju po mogućnosti isto, učlani se u hdssb i sva su ti vrata otvorena, nije bitno kakav si i tko si, samo skokni nedjeljom do crkve, reci čiki u ormaru kako si bio zločest (ne zaboravi reći da ti je zbog toga žao), izmoli par rundi krunice i od ponedjeljka novi krug! bogu hvala. |
|
|
|
|
|
super_leptir
|
je ti si potpuno u pravu... ja se sa svime salzem! bravo! |
|
|
|
|
super_leptir
|
p.s. a Bog ti oprasta cak i to sto ga psujes! |
|
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
ja nikom ništa ne praštam. |
|
|
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
|
|
|
|
p.s. a Bog ti oprasta cak i to sto ga psujes!
|
cool. a kakvog smisla ikakvo vjerovanje, odlazak u crkvu, dobri ili loši postupci imaju, ako on svima sve oprašta?? (što ti naravno puzdano znaš)
ovo nije provokacija, nego pitanje. |
|
|
|
|
|
super_leptir
|
jedino zasto ti Bog ne bi oprostio bilo bi zato sto to ti ne zelis. znaci samo te tvoja slobodna volja moze odijeliti od Njegove ljubavi.
pa vidi... ti zivis svoj zivot isto kao i ja. i oboje grijesimo, bez obzira sto ja idem u crkvu, a ti ne. medjutim jedina razlika je sto ja vise ne moram nositi teret svojih pogresaka jer to On skida. (to moras dozivjeti to ti ne mogu objasniti ni opisati ) a najteze je doci sa torbom punom pogresaka, prekrsenih obecanja, neizvrsenih obaveza i propalih planova i reci... evo to je ono sto ja imam. i pogledati mu u Oci i reci molim te oprosti PONOVO sam sve to sagrijesio. znaj moj smisao je upravo u drzenju s Njim, to je ono sto me ispunjava i to je moj cilj kroz zivot - nepromjenjen. inace bi mi sada bio cilj dogodine diplomirati, pa onda naci posao, pa onda naci zenu, pa onda imati djecu, pa onda njih odgojiti i posdlati u svijet i onda docekati penziju i onda... medjutim moj zivotni cilj je neprestano isti, jer se ostvaruje tek poslije
nikoga nece spasiti molitva, odlazak u crkvu, dobra ili losa dijela... ona ne spasavaju... spasava SAMO Bog, medjutim... krivo je misliti da cemo na kraju samo zazvati Njegovo ime (ono za svakiu slucaj ako Ga ipak ima) pa ce nam on oprostiti. jer u Raj (ili pakao) se ne ide nakon smrti... tada jekasno. ti moras doci tamo vec sada, dok zivis i u trenu smrti samo zakoraciti! |
|
|
|
|
Hummin
Ukupno postova: 276 Lokacija: City 17 Spol: Muško
|
super_leptir je napisao/la ( Pogledaj post): ›
recimo kao sto ne mogu vjerovati da bih ja sada letio da skocim kroz prozor. zasto? jer je to totalno apsurdno. nitko nikada nije poletio sam od sebe. i mogu ja vjerovati kolko ocu i skociti kroz prozor, ali dzabe...
|
Ah čuj zakoni gravitacije su takvi, pa pretpostavimo da ih je sam Bog stvorio.
Ako ih je on stvorio zašto bi hi sam kršio, samo zbog jednog čovjeka koji ga je htio iskušati |
Zadnja promjena: Hummin; 12.03.2006. 13:38; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Hummin
Ukupno postova: 276 Lokacija: City 17 Spol: Muško
|
Marigold je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Kako onda objašnjavaš dokumentirane dokaze o opsjedanju i egzorcizmu.Ako postoji vrag postoji i Bog.
Meni je velika želja upast u vatikansku arhivu, mislim da bi tamo pronašli nepojmljive stvari,pa čak i konkretne dokaze.
|
Baš me zanima koji su to konkretni dokazi .....
Mislim posotjanje Boga, kao i postojanje vraga je teško materijalno dokazivo.
U prirodi na postoji podjela na dobro i zlo. Takvu podjelu jedino čovjek poznaje. |
Zadnja promjena: Hummin; 12.03.2006. 13:46; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
|
|