Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Počinje istraživanje za brendiranje Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Loona

Ukupno postova: 3713
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 14.02.2008. 11:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Domagoj_Sajter je napisao/la: ›
zorin je napisao/la: ›
Nisam siguran postoji li uopće neko dobro zamjensko rješenje za Branding - ako postoji - pošalji Smile

Nisam marketingaš pa mi to i nije jača strana, trebalo bi njih pitati za mišljenje.
Ako uzmemo da brand znači marka (a znači), onda mi se čini da se može upotrijebiti puno termina, npr. stvaranje marke, proces markiranja, ...

Ja sam marketingaš, ali niti "marka" nije hrvatska riječ, stoga bi od do sada ponuđenoga, umjesto brandiranja, moglo proći ovo od DonQuijotea "usvješćivanje".
Ali pustimo sad to.. ovo je dobra akcija i o njoj se priča već dosta dugo i dobro da je napokon počela.
@pucko, da bismo stvorili sliku svoga grada pred nekime, važnije je ono što misli netko u Dubrovniku nego u Osijeku. Mi smo ovdje i mi znamo koja su obilježja našeg grada, ali mi ne možemo činiti turiste kada tu živimo.
Cilj ovoga je stvoriti sliku o gradu kakav on zapravo je kako bi se privukli turisti, ulagači i drugi u ovaj kraj. A počinje se od gradskih povijesnih vrijednosti prema prepoznatljivim obilježjima kao što su pješački most, Drava, promenada..
Na tome će se temeljiti sve što bude poduzimala turistička zajednica, sportska društva i svi oni koji će htjeti napraviti ili dovesti neki event u grad. Od kulturnih, preko zabavnih do sportskih.
To što se mi žalimo da nemamo gdje izaći, naš je problem. Nekome iz npr. Karlovca ovdje će biti super kad izađe van, jer je njemu u njegovom gradu sve dosadno kao i nama..
No brandiranje grada i njegov noćni život u ovoj priči nemaju ama baš ništa jedno s drugim..
Nadam se samo da neće napraviti neku sprdačinu, nego da će taj posao odraditi kako treba.

Ukupno postova: 265
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.02.2008. 14:14 
Naslov:  [b]Svakim danom sve više...[/b]

allein je napisao/la (Pogledaj post): › Brendovi Osijeka u svijesti ostatka Hrvatske: selotejp, garaža, Glavaš, Starčević, Đapić.

150.000 kn ovamo.

Eh, allein...
Ti bi se kitio tuđim perjem.
Zna se tko je zaslužan za selotejpskogaražnostarčevićanski brand grada nam Osijeka.
Sorry, ništa od love.
Moraš se malo više potruditi.
Nije lako nadmašiti jednog generala i jednog magistra.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
alija_sirotanovic
Ukupno postova: 49
Post Postano: 14.02.2008. 14:31 
Naslov:  

počinje istraživanje za BEDIRANJE Osijeka....

a mogao bi brand biti
- Memorijal Franjo Krežma (susret mladih gudača)
- Memorijal Darko Lukić (pijanisti)
- negdašnji Prvomajski Moto-susreti
- Tvrđa, ali ne sa narodnjačko seljačkim sadržajima (uvesti duh Heidelberga)

ima toga, imam ja ideja, ali tko će mi to platit?? a??

Ukupno postova: 1542
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.02.2008. 14:38 
Naslov:  

@grissom,

nisam vidio da su oni dali prijedlog za te brendove.

Post Postano: 14.02.2008. 15:07 
Naslov:  

alija_sirotanovic je napisao/la: ›
- negdašnji Prvomajski Moto-susreti

E, na ovome se radi, i biti će vjerojatno već za ovaj 1. maj... znam iz pouzdanih izvora.. Wink

Ukupno postova: 2158
Post Postano: 14.02.2008. 15:14 
Naslov:  

Imam ja prijedloge za brendove:
Moljac, Bambur, Dutan, Baban, Lubina, Marić, Bora, i sl. (poduzetnici). Jer tko više simbolizira grad od njegovih vodećih poduzetnika. Kladim se da nas u Hrvatskoj više prepoznaju po poduzetnicima nego po nekim znamenitostima. Trebalo bi ih nagovoriti i da listu za izbore sastave.

Tako npr. i u Zagrebu ljudi najviše žele vidjeti Jelavića, Pripuza, Zefu ili Petrača. Imaju ljudi i dobre aute.

grissom
Post Postano: 14.02.2008. 15:17 
Naslov:  

allein, good point, ali dečki su ipak vlasnici patenta.
Zaslužili su uobičajeni postotak.
Nemoj biti stipsa.

Loona

Post Postano: 14.02.2008. 15:25 
Naslov:  

Kada se ništa ne radi onda svi serendaju kako smo zabit, slijepo crijevo, ništa se ne događa i bla-bla-trkelj-mrkelj.. Kada se pokrene nešto pozitivno i za dobrobit cijeloga grada i regije (što su i neki manji hrvatski gradovi napravili davnih dana, kao npr. Varaždin), onda nitko nema ništa pametno za reći nego samo glupost do gluposti (čast iznimkama) izlazi iz tipkovnica..
Zar nemate pametnijih ideja? Ovdje nije riječ o politici i kriminalu a TO brendiranje se radi BAŠ ZATO da se izbjegne poistovjećivanje grada sa takvima - Glavašem, selotejpom, garažama, moljcima i svim nabrojanima..

Post Postano: 14.02.2008. 15:43 
Naslov:  

loona,
ideja je hvalevrijedna, ali dok nam u gradu glavnu riječ vode kriminalni političari i politički kriminalci, nema tog branda koji može pokriti rezultate djelovanja istih.
I koji će nas izvući iz blata.
Bojim se da je to samo još jedan način izvlačenja love.

Loona

Post Postano: 14.02.2008. 15:48 
Naslov:  

grissom je napisao/la: ›
Bojim se da je to samo još jedan način izvlačenja love.

Ako bi na sve skupa gledali samo malo optimističnije, onda bi zaključili da bez ulaganja para nema ni ostvarivanja dobiti i profita. Pa bi onda ovo bilo ulaganje para u nešto što će u dogledno vrijeme biti korisno i profitabilno.
A po pitanju kriminalaca i političara - pa takav nam je cijeli državni vrh a opet se u nekim gradovima živi bolje ili barem ugodnije..

Post Postano: 14.02.2008. 16:09 
Naslov:  

Loona:
Citat: › Ako bi na sve skupa gledali samo malo optimističnije, onda bi zaključili da bez ulaganja para nema ni ostvarivanja dobiti i profita.

O tome ne treba trošiti riječi, to je sasvim jasno.

Citat: › A po pitanju kriminalaca i političara - pa takav nam je cijeli državni vrh a opet se u nekim gradovima živi bolje ili barem ugodnije...

U tim gradovima nisu face i kandidati na izborima optuženici za ratne zločine, plagijatori, estradne zvijezde i vječni lokalni aparatčiki.
Doista misliš da su oni sposobni od Osijeka napraviti pravi brand?
Bojim se da malo previše očekuješ od ljudi koji su dozvolili postavljanje radijatora, Starčevića i drugih prometno-građevinskih bisera.
O novcima utučenim na Trg da ne pričam.
Nažalost, poslovanje u ovom gradu me je naučilo -
čuvaj se Danajaca i kad darove nose

alija_sirotanovic
Ukupno postova: 49
Post Postano: 14.02.2008. 16:14 
Naslov:  

za neke stvari nije potreban novac(puno)...dovoljna je - tek dobra volja i mudrost!

Ukupno postova: 2158
Post Postano: 14.02.2008. 16:15 
Naslov:  

Ma gdje se to bolje živi. U onom štakornjaku gdje će uskoro graditi, ponovo, stambene zgrade od više od 9 katova, i to po cijeni od 2000 eura, tamo gdje su se jadnici zadužili do groba za stančić u od 50-ak kvadrata 2 sata vožnje od centra grada, a lopovčine im se smiju s brda i grade sebi ski staze?
Ili u lučkoj grdosiji preko čije rive prelazi željeznička pruga, a ljude se guraju u betonjarama između koksare, željezare, luke i rafinerije, sve dok im se lopovčine smiju iz Opatije, u vilama od nekoliko milijuna eura?
Ili u leglu primitivizma i heroina, gradu bez ijedne firme među pedeset u Hrvatskoj, u kojem nema parka, osim Marjana koji je svake godine sve manji, jer lopovčine grade vile tamo gdje se ne bi smjelo, a bagra se potuca od luke, preko azbestare, cementare i stjenovitih gromada bez drveta?

Circa

Ukupno postova: 3149
Upozorenja : 1
Post Postano: 14.02.2008. 16:25 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la: ›
Ma gdje se to bolje živi. U onom štakornjaku gdje će uskoro graditi, ponovo, stambene zgrade od više od 9 katova, i to po cijeni od 2000 eura, tamo gdje su se jadnici zadužili do groba za stančić u od 50-ak kvadrata 2 sata vožnje od centra grada, a lopovčine im se smiju s brda i grade sebi ski staze?
Ili u lučkoj grdosiji preko čije rive prelazi željeznička pruga, a ljude se guraju u betonjarama između koksare, željezare, luke i rafinerije, sve dok im se lopovčine smiju iz Opatije, u vilama od nekoliko milijuna eura?
Ili u leglu primitivizma i heroina, gradu bez ijedne firme među pedeset u Hrvatskoj, u kojem nema parka, osim Marjana koji je svake godine sve manji, jer lopovčine grade vile tamo gdje se ne bi smjelo, a bagra se potuca od luke, preko azbestare, cementare i stjenovitih gromada bez drveta?

Dobar!!!

Ukupno postova: 11
Post Postano: 15.02.2008. 0:51 
Naslov:  Re: Počinje istraživanje za brendiranje Osijeka

Kako bi ostali na tragu teme članka - malo teorije - http://www.interbrand.com/books_papers.asp

mala ali dobra baza za početak pa koga zanima ...

Skoči u forum: