Autor |
Poruka |
Loona
Ukupno postova: 3713 Lokacija: somewhere on Mars Spol: Žensko
|
W.M. Felt je napisao/la: ›
Ajde neću ni riječ o Samoboru, iako bi nakon malo boljeg propitivanja teško tome mjestu dali status grada (no tako je to kod nas, i Garešnica je valjda grad, i gvozd).
|
I Otoko kraj Vinkovaca je grad.. |
|
_________________ Svako rješenje ima problem. |
|
|
|
Bojo
Ukupno postova: 1705 Spol: Muško
|
pitaš ljude u aziji,africi što im prvo pada na pamet kad kažeš HRVATSKA...oni kažu DAVOR ŠUKER...a di je šuker rođen? u osijeku...sport je najbolji brand ...samo treba znat iskoristit prezime šuker ...isto tako tvrđa sa susjednom glazbom,potopljeni ponton,bijelu lađu,i spomenik starčevića treba izbjegavat dok se to ne promijeni ili popravi |
|
_________________ TIII ZNAŠ ŠTA JE ISTINA...........IMA...U OVOJ DRŽAVI....KO JE ZADUŽEN....ZA ISTINU !!!! |
|
|
|
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol: Nebitno
|
Dakle, pročitah tekstuljak gdina Gorana Trdina i jedino što mogu reći u ovom trenutku je slijedeće: Opismenite se gospodine! Kojim Vi to jezikom pišete? Odkuda Vam hrabrosti prihvatiti se jednog tako važnog projekta uz svu svoju nepismenost?! |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze |
|
|
|
kinemat2 Ukupno postova: 281 Spol: Nebitno
|
alija_sirotanovic je napisao/la ( Pogledaj post): ›
počinje istraživanje za BEDIRANJE Osijeka....
a mogao bi brand biti
- Memorijal Franjo Krežma (susret mladih gudača)
- Memorijal Darko Lukić (pijanisti)
- negdašnji Prvomajski Moto-susreti
- Tvrđa, ali ne sa narodnjačko seljačkim sadržajima (uvesti duh Heidelberga)
ima toga, imam ja ideja, ali tko će mi to platit?? a??
|
Dobit ćeš šipak i od Grada i zagrebačke agencije koja je za posao angažirana...za ništa od pomenutog vjerovatno nikad nisu niti čuli ;-)
Eto recimo, Osijek je i sveučilišni grad... i nitko od silnih studenata, profesora i lokalnih tvrtki nije dovoljno kompententan da radi na ovom projektu... srećom zaposlenici gradske uprave jesu, pa bi se moglo dogoditi da i ovaj projekt završi u nekoj od hrpe ladica.
Brand nije nešto što možeš preko noći stvoriti. To bi srećom, mogao biti dobar izgovor ako projekt stvarno i završi u ladici. |
|
|
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
svaka čast loona na komentarima, osobito na onom gdje navodiš da nam treba turista.ne možeš imati znak prepoznavanja ako ljudi nikad nisu bili u gradu ili vidjeli išta od njega te ponešto i zapamtili.usmena reklama je najbolji način da se za nešto sazna i pročuje, pa bilo loše(selotejp i garaža) ili dobro.
da bi se došlo do dobrog brenda treba promovirati dobre stvari, ono malo kojih ovaj grad ima. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
Loona
|
@morgan, hvala lijepa.. ovo malo tvog teksta ublažuje moj osjećaj borbe s vjetrenjačama po pitanju ovog topica.. |
|
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
eseker je napisao/la: ›
Dakle, pročitah tekstuljak gdina Gorana Trdina i jedino što mogu reći u ovom trenutku je slijedeće: Opismenite se gospodine! Kojim Vi to jezikom pišete? Odkuda Vam hrabrosti prihvatiti se jednog tako važnog projekta uz svu svoju nepismenost?!
|
|
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
esseker
Ukupno postova: 155 Lokacija: Osijek - Land Spol: Muško
|
samo neka imaju na umu da brandiranje (za koji izraz ne posroji dovoljno jasan hrvatski prijevod) nije samo lijepi plakat. Kao i svaki on mora imati poruku a ovdje u piranju brendiranja grada posebno poruka mora biti jasna i istinita. Dakle osijek-grad po mjeri čovjeka mora biti zbilja prije svega grad zadovoljnih ljudi... onda to može ići na plakat! Sretno! |
|
|
|
|
|
esseker
|
Samo da još dodam... predlažem da se u projekt brandiranja redovito putem medija uključe SVI građani Osijeka i Hrvatske koji imaju nekakav prijedlog i da se građani Grada Osijeka redovito pozivaju na aktivno sudjelovanje u stvaranju "nove" slike Osijeka. Isto tako u projekt se moraju uključiti i SVE nevladine udruge u gradu i državi koje i same rade na poboljšanju imidža Osijeka poput npr. Društva za zaštitu životinja. I možda najvažnije Grad i državne ustanove koje rade na području Osijeka kao i policija i državne tvrtke s područja grada moraju se aktivno uključiti u cijeli projekt da se ne dogodi da sve ostane samo na punim ustima lijepih riječi o Osijeku - npr. ako je Osijek Sveučilišni grad, onda to Sveučilište mora funkcionirati savršeno i po špagi! Samo za primjer, da se recimo ne ponavljaju incidenti s Umjetničkom akademijom čiji studenti mogu pridonijeti stvaranju novog pozitivnog imidža Osijeka. I ne zaboravimo... "brand" koji je dobar i istinit ne privlaći samo turiste, privlači i nove ulagače, dakle to je dugoročno ulaganje u ekonomski i općedruštveni razvoj. Svi bi trebali ovome projektu pristupiti optimistično. Od gunđala bez prijedloga rješenja nećemo dobiti ništa. ...huh... da se tu toliko toga reći... ali kasnije |
|
|
|
|
|
Loona
|
esseker je napisao/la: ›
...huh... da se tu toliko toga reći... ali kasnije
|
Da, zbilja se ima tu štošta za reći, a mi smo na četiri strane topica dobili tri konstruktivne ideje i nas troje koji smatramo da je ovaj projekt bitan, važan i dobrodošao..
Od gunđala bez prijedloga rješenja nećemo dobiti ništa.
|
Nažalost, većina ih je to doživjela tako.. |
|
|
|
|
esseker
|
Loona je napisao/la ( Pogledaj post): ›
...huh... da se tu toliko toga reći... ali kasnije
|
Da, zbilja se ima tu štošta za reći, a mi smo na četiri strane topica dobili tri konstruktivne ideje i nas troje koji smatramo da je ovaj projekt bitan, važan i dobrodošao..
Od gunđala bez prijedloga rješenja nećemo dobiti ništa.
|
Nažalost, većina ih je to doživjela tako..
|
Sjećaš se Loona natječaja za suvenir grada prije neke dvije godine? Iako je to bio važan dio i ovog projekta brandiranja i tada je bilo jako puno gunđala. I sam sam sudjelovao u tom natječaju i iako sam izgubio ne mislim odustati jer volim ovaj grad. Mislim da i među ovim gunđalima ima onih kojima je stalo samo moraju promijeniti stav u pozitivu! |
|
|
|
|
|
Loona
|
Sjećam se natječaja jer sam tada sjedila u nadzornom odboru TZ grada.
No, za vrijeme mog mandata, koji je trajao godinu dana, nije bio izabran pobjednički rad, iako je bilo zanimljivih ideja.
Iskreno, ne sjećam se da sam čula ili vidjela kasnije što je izabrano kao službeni suvenir al vjerujem da ti znaš, pa bi bilo lijepo od tebe da napišeš, ili možda postaš sliku jer vjerujem da većina forumaša isto tako ne zna što je službeni suvenir grada. |
|
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Loona je napisao/la: ›
Iskreno, ne sjećam se da sam čula ili vidjela kasnije što je izabrano kao službeni suvenir al vjerujem da ti znaš, pa bi bilo lijepo od tebe da napišeš, ili možda postaš sliku jer vjerujem da većina forumaša isto tako ne zna što je službeni suvenir grada.
|
odabrana je neka tapiserija! mislim, ono - tapiserija?! wtf? |
|
|
|
|
|
Loona
|
DonQuijote je napisao/la: ›
odabrana je neka tapiserija! mislim, ono - tapiserija?! wtf?
|
Kako molim!?! A što se onda dogodilo sa šokcima, kolima, koje kakvim kipićima, statuama, maketama i sličnim simpatičnim stvarčicama koje su pristizale?
@esseker, koji je bio tvoj prijedlog na natječaju? |
|
|
|
|
esseker
|
Na natječaj prema ocjeni voditelja natječaja nije pristigao niti jedan suvenir vrijedan naziva "izvorni osječki", ali mislim da je to bilo cjepidlački jer je "tipično" osječko teško naći s obzirom na multietničnost i multikulti ozračje koje je kroz povijest vladalo Osijekom. Objašnjenje nakon natječaja bilo je da je bilo nekoliko suvenira vrijednih plasiranja na tržište ali u nižim cjenovnim razredima, niže kvalitete. Moj prijdlog bila je "sniježna kugla" s motivima tramvaja i pojednostavljenih motiva osječke panorame. Isto tako po meni vrijedni suveniri koji bi se trebali naći u osječkim suvenirnicama bili su krigla za pivo s grbom grada i tanjur s grbom. Možda ti suveniri nisu nešto extra posebni ali većina turista itako traži nešto jednostavno i jeftinije. Kažem većina. Ono što je pobijedilo bila je nekakva tapiserija s povijesnim pregledom života u Osijeku. Svaka čast onima koji su ju izradili (jedna udruga djece iz Donjeg Miholjca ili Valpova, nisam ziher), ali taj suvenir je prekompliciran, nejasne poruke i nije u skladu s onim parametrima koji su zadani kao ono po čemu Osijek želi biti prepoznat - kao urbano središte. Tapiserija je izrađena u tehnici "krpare" što je tipično za siromašnija ruralna mjesta i to ne samo u Slavoniji. Dakle nije tipično i prepoznatljivo. S obzirom da Osijek ima zabilježenu pivarsku tradiciju dulju od 300 godina, krigla bi bila puno prihvatljivija. A isto tako mislim da bi nešto u tehnici licitara bilo puno zanimljivije i tipičnije za Osijek ali takav prijedlog nije stigao na natječaj. Moj prijedlog nije dobio potrebna sredstva za pokretanje proizvodnje, ali ne odustajem. |
|
|
|
|
|
|
|