Autor |
Poruka |
Katty Ukupno postova: 85 Lokacija: Mumbai Spol: Žensko
|
Kako pojedinac može utjecati na smanjenje globalnog zatopljenja? - kreativnog odgovora na ovo pitanje dosjetili su se aktivisti World Wide Fonda i 31. ožujka prošle godine jednostavno – pogasili sva svjetla u Sydneyu. Jednosatni prekid korištenja električne energije smanjio je razinu emisije štetnih plinova za 10.2%. Akciju je podržalo 2.2 milijuna stanovnika Sydneya, a uključilo se i na stotine korporacija.
Organizacija je uspješno prenijela svoju poruku, a ove godine su se odlučili priključiti i drugi gradovi širom svijeta, uključujući gradove na Filipinima, u Izraelu, Danskoj, Kanadi i SAD-u. Projekt Earth Hour 2008 upalit će mrak sutra, 29. ožujka između 20:00 i 21:00 po lokalnom vremenu svake države.
Iako Hrvatska službeno nema listu prijavljenih gradova za ovu godinu, postoje incijative unutar lijepe naše koje će podržati ovu akciju. Pozivamo vjerne posjetitelje portala Osijek031.com da i mi pronađemo način obilježavanja ovog globalnog trenda.
Možda i nije loša inspiracija za početak subotnje večeri? Naposlijetku, u mraku se štošta može dogoditi...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9_c5K7Jdw9E[/youtube] |
Zadnja promjena: Katty; 29.03.2008. 18:40; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
|
|
|
steam
Ukupno postova: 811 Lokacija: Zagreb Spol: Muško
|
Deez, predlazem sutra u Excaliburu Earth Hour - samo svijece. Ha? |
|
_________________ --
Don't rub the lamp if you don't want the genie to come out. |
|
|
|
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
Bilo bi vrlo lijepo i pohvalno kad bi se jedan sat mraka i štednje energije ponovio barem svaki mjesec jedanput...
Crpimo Zemlju i ne znam koliko će jadnica još izdržati. |
|
|
|
|
|
steam
Ukupno postova: 811 Lokacija: Zagreb Spol: Muško
|
Caffe bar Excalibur večeras će podržati Earth Hour. Od 20:00 do 21:00 svijetlit će samo svijeće, pa tko želi nek se pridruži. |
|
_________________ --
Don't rub the lamp if you don't want the genie to come out. |
|
|
|
Lego
Ukupno postova: 19 Lokacija: Na posao idem pjeske. Spol: Nebitno
|
Hvale vrijedna akcija.
Mi smo u zgradi za pocetak stavili najslabije zarulje po stubistu.A doci ce na red i stedne...
Evo,gasim komp! |
|
|
|
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
Eto akcija bila. Mi ugasili mrak u Exu! Nadam se da smo pomogli... |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
sale car
Ukupno postova: 1305 Lokacija: Grad na Dravi Spol: Muško
|
bio u ex-u za vrijeme "paljenja mraka"... bilo fora...l al ipak je bolje kad je svijetlo... vald zato što smo navikli na žarulje... |
|
|
|
MacaPapucharica
Ukupno postova: 3162 Lokacija: tu. Spol: Žensko
|
cane je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Eto akcija bila. Mi ugasili mrak u Exu! Nadam se da smo pomogli...
|
hvale vrijedno |
|
_________________ naivna k'o francuska sobarica |
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
cane je napisao/la: ›
|
Mislis "upalili mrak"...
!?!?
|
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
Katty Ukupno postova: 85 Lokacija: Mumbai Spol: Žensko
|
Baš nam je bilo lijepo u mraku
Evo mali updejt što se dogodilo sinoc po svijetu. Procjenjuju da je 100 milijuna ljudi podrzalo akciju.
Lights also went out at the famed Wat Arun Buddhist temple in Bangkok, Thailand; shopping and cultural centers in Manila, Philippines; several castles in Sweden and Denmark; the parliament building in Budapest, Hungary; a string of landmarks in Warsaw, Poland; and both London City Hall and Canterbury Cathedral in England; and in a croatian pub Excalibur, Osijek.
evo, ovdje opširnije:
http://www.abc.net.au/news/stories/2008/03/30/2202947.htm
http://edition.cnn.com/2008/WORLD/asiapcf/03/29/lights.out.ap/index.html
Još jednom, hvala Excaliburu!
(a kad se tek naaaagodinu organiziramo! |
|
|
|
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
Circa je napisao/la: ›
cane je napisao/la: ›
|
Mislis "upalili mrak"...
!?!?
|
Ne. ne mi smo ga baš ugasili... Pa ono imali smo svijeće... |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
chaknoris
Ukupno postova: 591 Lokacija: L. A. Spol: Muško
|
|
Zadnja promjena: chaknoris; 03.08.2010. 16:34; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Deez
Ukupno postova: 414 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Katty je napisao/la: ›
Baš nam je bilo lijepo u mraku
Evo mali updejt što se dogodilo sinoc po svijetu. Procjenjuju da je 100 milijuna ljudi podrzalo akciju.
Lights also went out at the famed Wat Arun Buddhist temple in Bangkok, Thailand; shopping and cultural centers in Manila, Philippines; several castles in Sweden and Denmark; the parliament building in Budapest, Hungary; a string of landmarks in Warsaw, Poland; and both London City Hall and Canterbury Cathedral in England; and in a croatian pub Excalibur, Osijek.
evo, ovdje opširnije:
http://www.abc.net.au/news/stories/2008/03/30/2202947.htm
http://edition.cnn.com/2008/WORLD/asiapcf/03/29/lights.out.ap/index.html
Još jednom, hvala Excaliburu!
(a kad se tek naaaagodinu organiziramo!
|
Nema na čemu! Da smo se bar prije skontali bilo bi još bolje... |
|
_________________ www.excalibur.hr |
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
chaknoris je napisao/la: ›
Pitanje je utjece li uopce pojedinac na globalno zatopljenje.
http://oism.org/pproject/
Zanimljivo stivo i peticija koju je potpisalo preko 19 000 znanstvenika, tvrdeci da je ljudski utjecaj zanemariv.
|
Zanimljivo ukoliko želiš vjerovati peticiji koju btw. NIJE potpisalo 19000 'znanstvenika', a koju prati dokument koji za sebe kaže da je sastavljen od strane američke nacionalne akademije znanosti što, naravno, nije istina.
OISM postaje još zanimljivija organizacija kada se pročitaju neki njihovi drugi radovi; primjerice, 'priručnik' pod nazivom "Nuclear War Survival Skills" u kojem autor kaže:
Citat: ›
The dangers from nuclear weapons have been distorted and exaggerated, for varied reasons
...
These exaggerations have become demoralizing myths, believed by millions of Americans...
|
Mislim, prije bih vjerovao Gadafiju po tom pitanju nego tim likovima...
PS: ja i dalje volim jebati po svjetlu! Želim da to svima bude jasno, bez brisanja! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
|
|