Autor |
Poruka |
stellach Ukupno postova: 14 Spol: Nebitno
|
Problem je sljedeci:
nas nekoliko iz Zagreba dolazi u Osijek na 3 dana zbog koncerta Whitesnake-a.
Pa me zanima gdje bi se i sto moglo pojesti oko/iza ponoci. Jer, dolazimo 09. da bi se sve pripremilo za koncert (sto ce potrajati do dugo u noc). Takodjer bi bilo lijepo nesto klopnuti i nekoliko sati iza koncerta kad guzva popusti i veci dio posla bude gotov. ž
Trebali bi konkretne ulice i nazive lokala jer "ona pekara u Tvrđi pokraj necega" nama nista ne znaci... Na zalost... |
|
|
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
preciziraj šta bi vi jeli ?
bureke, hamburgere ili neke ćevape, čobance i sl. |
|
|
|
|
|
|
Iskreno, svejedno je. Bitno je da je hrana. Jer kad jedes u 2 popodne nesto sto bi se trebalo nazvati rucak (i sto je daleko od svakog pristojnog rucka), onda je u ponoc sasvim svejedno, jer smo premoreni i gladni. Prosli put sam slucajno iskopala neke zitne plocice...
Jer, nismo znali gdje bi krenuli u potragu za bilo cim otvorenim. Nekada davno (prije 5 god) jer postojala jedna pekara koja je radila cijelu noc, ali ja vise ne znam gdje je doticna... |
|
|
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
iza ponoći radi restoran "city", lociran točno između željezničkog i autobusnog kolodvora, te neke pekare, od kojih za burek preporučujem "kolibri" u ružinoj ulici, a za pizzu i neka punjena peciva pekaru "jumbo" ili kako se već zove, iz kružnog toka "đakovština" skrenete prema podvožnjaku (vidite ga) i nakon podvožnjaka prvo skretanje lijevo, na uglu. |
Zadnja promjena: DonQuijote; 04.07.2008. 8:46; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Hm, ima preko nekoliko pekara koje rade nocu.
U Tvrdji ima dvije:
* "Noc i dan" (?) - u blizini OBP-a
- nista posebno, peciva su uglavnom "suva" k'o barut, burek je jos i podnosljiv kad je svjez
* "ona druga" - pored Q-a
- solidan burek, imaju i ok pizze (po rijecima drugih), ali moj favorit su raznorazne djidje od lisnatog tijesta
Mislim da i * "Arabeska" (sada Jumbo ili tako nesto) jos uvijek radi cijelu noc - nalazi se na krizanju Vinkovacke i Dunavske
- nekad kultno mjesto s odlicnom pizzom, a sada drlog mjesto - pizza debela i bzvz, hrenovke u tijestu k'o guma... jedino su dobri croissant sa sunkom i sirom...
I meni najdraza - * Colibri u Ruzinoj - s najboljim "pijanim burekom". Uvijek svjez, vruc, topi se u ustima... mmm...
- burek, burek, burek, burek, burek i jos jednom - BUREK! |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
Monstrum
|
stellach je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Iskreno, svejedno je. Bitno je da je hrana. Jer kad jedes u 2 popodne nesto sto bi se trebalo nazvati rucak (i sto je daleko od svakog pristojnog rucka), onda je u ponoc sasvim svejedno, jer smo premoreni i gladni. Prosli put sam slucajno iskopala neke zitne plocice...
Jer, nismo znali gdje bi krenuli u potragu za bilo cim otvorenim. Nekada davno (prije 5 god) jer postojala jedna pekara koja je radila cijelu noc, ali ja vise ne znam gdje je doticna...
|
e ovako po mojoj preporuci ako želiš onak pojest burek odeš u ružinu ulicu (to je prva ulica koja se s desne strane križa sa županijskom, a županijska je ulica u kojoj je HNK, katedrala, Mcdonalds itd) i hodaš jedno 200 metara ružinom i nemoš fulat buregdžinicu s lijeve strane ulice (taman kod križanja s još jednom uličicom) imaju stvarno odličan burek, ako biste nešto bliže onda lijepo odeš u tvrđu, ravno sa srednjike šibneš pored one fontane samo ravno i kad izbiješ na trg odmah s lijeve strane imaš pekaru (burek meni nije nikaki al jebeš svinju koja napoj bira), u tvrđi imaš još jednu pekaru, kad izbiješ na trg ne ideš lijevo do te pekare nego kreneš desno, prođeš masu kafića, križanje s jednom uličicom, pa idu kuće pa još jedna uličica i onda imaš pekaru koja je po mojoj slobodnoj procjeni puno bolja od prijašnje.
e sad ako si za neke ćevape, čobanac ili slično preostaje ti samo jedno (nažalost i jako je tužno što u gradu od cca 100 000 duša iza ponoći nema bolje mjesto za papakal jebga tako je) otić u city na kolodvoru, imaš ćevape, pljeskavice, hamburgere, čorbanac i te takve kafanske dumine, iskreno ako se dobro nalijete to će vam najbolje sjest, znam da meni uvijek sjedne odlično
možete i otić na onak jednu lošiju pizzu al je poprilično daleko i ne preporučujem (bolje u ružinu na burek) al od volje vam, odeš do kružnog toka na đakovštini (kad ideš za čepin) i izađeš na izlazu za vinkovačku i na prvom križanju lijevo na ćošku imaš pekarnicu jumbo, imaju onak ok burek i te pekarske pizdarije i onak osrednju pizzu, ništa posebno (odi na burek u ružinu il ćevape u city na kolodvoru)
eto ak se sjetim još nečeg napišem |
|
|
|
|
|
|
dakle, Colibra u ruzinoj - na to da se baziramo...
puno hvala!
mungose - ne znam gdje je OBP, ni Q... u osijeku nisam intenzivno bila barem 5 godina. u zadnje vrijeme dodjem "poslovno" na dan-dva. a toliko se toga mijenja...
mislim da sam bila u "jedinoj" pekari Noc i dan. 2002 ili 2003. ne sjecam se vise... znam samo da je pekara bila usred kuca - dosli autom i nista drugo u blizini nije radilo. i to mi bilo cudno. jer su u zg obicno otvoreni lokali pokraj kojih ljudi prolaze od nocnog lokala do tramvaja...
svojedobno je radila tufna, pa nije radila, pa, koliko cujem, opet radi. a ja sam izlazila u sound. i vracala se prvim busom u 5 ujutro doma... ah, to su bila vremena... |
|
|
|
|
|
|
monstrume, e to je precizno. sad si isprintam plan osijeka i oznacim to... |
|
|
|
|
|
Monstrum
|
stellach je napisao/la ( Pogledaj post): ›
monstrume, e to je precizno. sad si isprintam plan osijeka i oznacim to...
|
klik
|
|
|
|
|
|
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol: Muško
|
|
|
|
Janis
Ukupno postova: 417 Lokacija: M42 Spol: Žensko
|
Pa jel´ moguce da nitko nije preporucio misburgere kod Joze trovaca?! Ili ja nisam dobro procitala... To mi je ponekad vrhunac izslaska u Tvrdju. |
|
_________________ Of all the things I´ve lost, I miss my mind the most... |
|
|
|
Monstrum
|
Janis je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Pa jel´ moguce da nitko nije preporucio misburgere kod Joze trovaca?! Ili ja nisam dobro procitala... To mi je ponekad vrhunac izslaska u Tvrdju.
|
hehe četvrtkom joze nema u tvrđi
kako nisi predvidjela to |
|
|
|
|
|
Janis
Ukupno postova: 417 Lokacija: M42 Spol: Žensko
|
Ah, misa mu... mea culpa.... inace bi ga svakom toplo preporucila... osim onih slabijeg zeluca.... |
|
_________________ Of all the things I´ve lost, I miss my mind the most... |
|
|
|
Monstrum
|
Janis je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ah, misa mu... mea culpa.... inace bi ga svakom toplo preporucila... osim onih slabijeg zeluca....
|
pa to bi mi bila prva preporuka iako postoji mogućnost da se jozo nacrta kod srednjike ali ne se oslanjat na puke spekulacije |
|
|
|
|
|
ajwar
Ukupno postova: 769 Spol: Muško
|
naizgled fin restoran
tamo ti je najbolje, uzmi čobi (nije podgraijvan 120puta - 100% + majke mi) ili pak čevape sa biberom ,kad si alkoholiziran sve je odlično pa čak i 'amburger samo sa "mesom"
e da RESTORAN CITY kod kolodvora |
Zadnja promjena: ajwar; 04.07.2008. 9:19; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
|
|
|