Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Bog je ubojica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
tux

Ukupno postova: 2376
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.08.2008. 16:49 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ne vjerujem u boga,ali ovo sto danasnja crkva radi to je glupost.ako sam vjernik onda mogu biti vjernik i kod kuce a ne da netko upire prstom u mene i govori kako sam ovakav onakav jer ne idem u crkvu,ali ponavljam u boga ne vjerujem

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MacaPapucharica

Ukupno postova: 3162
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 24.08.2008. 16:50 
Naslov:  

gle, @kopile, mogu reći što god hoću...i tako sam infantilna i neznalica pa imam slobodu laprdanja uokolo Very Happy

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 24.08.2008. 17:10 
Naslov:  

bog je ovakav ili onakav, ne može se puno toga dokazati, većina ovog izračuna o žrtvama, kao i ostala božja djela i nedjela se temelje na bajkama u rangu "ivice i marice".

no, katolička crkva jest ubojica. i tu nema dvojbi. ne računajući pojedine žrtve raznih spletkarenja, nego s osvrtom samo na križarske ratove i inkviziciju, crkva je kriva za tisuće i tisuće ljudskih žrtava.

no, kako se kaže, tko radi taj i griješi, i čini se da pravi vjernici to shvaćaju i da su velikodušno i kršćanski svojoj crkvi oprostili sva mučenja i okrutna ubojstva koja su se dogodila u znaku križa. obećaš spasenje duše (jasno, prije toga prodaš priču o paklu), i ljudi ti hrle i sve toleriraju i opraštaju. eto šta ti je marketing...

MacaPapucharica

Post Postano: 24.08.2008. 17:12 
Naslov:  

DonQuijote je napisao/la (Pogledaj post): ›
no, katolička crkva jest ubojica. i tu nema dvojbi. ne računajući pojedine žrtve raznih spletkarenja, nego s osvrtom samo na križarske ratove i inkviziciju, crkva je kriva za tisuće i tisuće ljudskih žrtava.

naravno.to nitko ne opovrgava.

Post Postano: 24.08.2008. 17:17 
Naslov:  

MacaPapucharica je napisao/la: ›

svojom pokornošću opovrgavaju zagriženi vjernici koji pričaju o ljubavi prema bližnjima svojima i sl.

MacaPapucharica

Post Postano: 24.08.2008. 17:28 
Naslov:  

svojom pokornošću opovrgavaju zagriženi vjernici koji pričaju o ljubavi prema bližnjima svojima i sl.

da, u pravu si..ako "pričaju"
ako zaista vole?

Post Postano: 24.08.2008. 17:30 
Naslov:  

da, u pravu si..ako "pričaju"
ako zaista vole?

ako zaista vole onda neće stajati u obranu crkve koja je napravila toliko zla.

MacaPapucharica

Post Postano: 24.08.2008. 17:44 
Naslov:  

ja ne stajem u obranu crkve, ali branim svoje pravo da vjerujem...U Boga, male zelene, u to da su ljudi dobri...i to je sve

Ukupno postova: 2890
Post Postano: 24.08.2008. 17:45 
Naslov:  

kopile je napisao/la (Pogledaj post): › Kako vi nerazumijete da u katoličanstvu nema izbora,nemožeš reći u ovo vjerujem u ovo nevjerujem ili sve ili ništa,nije to budizam.Stvarno ste infantilni i nemate pojma o katoličkoj dogmi.
ja ako oću mogu za sebe reći da sam scientolog ili isus bog. kako ti ne shvaćaš da mene ne zanimaju priče o bogu plasirane od strane crkve. totalno sam neopterećen njima i imam svoje osobno poimanje vjere. zato sam i rekao da vjeru smatram nečim najintimnijim što čovjek posjeduje. meni je nitko ne može nametnuti u nekom šablonskom obliku. a i ti bi se mogao malo posvetiti čitanju i razmišljanju o onome što drugi pišu umjesto da po defaultu tu neargumentirano sereš. Wink

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
kopile

Ukupno postova: 655
Upozorenja : 1
Post Postano: 24.08.2008. 18:05 
Naslov:  

Mladjo je napisao/la: ›
ja ako oću mogu za sebe reći da sam scientolog ili isus bog. kako ti ne shvaćaš da mene ne zanimaju priče o bogu plasirane od strane crkve. totalno sam neopterećen njima i imam svoje osobno poimanje vjere. zato sam i rekao da vjeru smatram nečim najintimnijim što čovjek posjeduje. meni je nitko ne može nametnuti u nekom šablonskom obliku. a i ti bi se mogao malo posvetiti čitanju i razmišljanju o onome što drugi pišu umjesto da po defaultu tu neargumentirano sereš. Wink
Znači ti onda nisi katolik ili kršćanin.

Post Postano: 24.08.2008. 18:10 
Naslov:  

kopile je napisao/la: ›

definiraj.

Mladjo

Ukupno postova: 2890
Post Postano: 24.08.2008. 18:12 
Naslov:  

kopile je napisao/la (Pogledaj post): ›
Mladjo je napisao/la: ›
jednostavno se ne zamaram etiketama. jel ti dovoljno?

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
la čupakabra

Ukupno postova: 208
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 24.08.2008. 18:35 
Naslov:  

kopile je napisao/la (Pogledaj post): › Kako vi nerazumijete da u katoličanstvu nema izbora,nemožeš reći u ovo vjerujem u ovo nevjerujem ili sve ili ništa,nije to budizam.Stvarno ste infantilni i nemate pojma o katoličkoj dogmi.

tako je, ne mos reci vjerujem u boga al ne i u isusa. il ne vjerujem sto pise u bibliji. ne vjerujem u potop, noinu arku, ne vjerujem da je moj bog pobio sve one ljude. tako pise biblija, a u bibliji je sve sto znas o bogu.
ne vjerujes u bibliju, ne vjerujes u boga

mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Post Postano: 24.08.2008. 23:01 
Naslov:  

DonQuijote je napisao/la (Pogledaj post): › ako zaista vole onda neće stajati u obranu crkve koja je napravila toliko zla.
Ja čitam i nevjerujem.
Papa se ispričao za te zločine.
Ispričao se i za zločine koje su napravili oni svečenici pedofili...
Zar bi on sada trebao ići u zatvor zbog njih?
Treba li se njega i cijelu crkvu mrziti zbog inkvizicije koja je bila oho prije nego li se rodio ijedan živući svečenik?
Od ovog svega sam dobio dojam da je crkva jedna teška teroristička organizacija, a ja njen podanik pošto vjerujem u Boga.

Još nešto tekstovi su ti bolji od onih zlopamtila iz Simon Vizentala ili kako več.

Treba li se onda sve ljude, osobe, institucije gledati kroz cijelu povijest što je tko radio?
Po tome što ti pričaš izgleda da se svi trebamo međusobno poklati zato što je netko nekomu loše učinio još prije par stoljeća, a i nama ranije?
Trebamo li mi mrziti srbe zato što su nas ubijali u vrijeme rata (negovorim o pojedincima nego općenito)

SREDNJI VIJEK SAGLEDAŠ IZ PERSPEKTIVE DANAŠNJEG ČOVJEČANSTA, PA NIJE NI JEDAN ČOVJEK RAZMIŠLJAO NA ONAJ NAČIN NA KOJI DANAS RAZMIŠLJAJU LJUDI...
Misliš li da su svi ljudi bili ovako samosvjesni kao ti danas, da bi crkva opstala, a radila je to što je radila?
Treba li osuditi sve ljude koji su živjeli u to doba jer su svi skoro mislili da je netko vještica ...

Ja kad branim crkvu nebranim onu crkvu iz srednjeg vijeka, ja branim ovu današnju, u isto vrijeme nekažem da nekada nema ljudi (svečenika) koji su radili loše stvari, njih osuđujem, ali ne mogu osuđivati cijelu crkvu na temelju par loših ljudi.
Crkva sama po sebi nije takva da u sebe integrira svetce...

A glede crkve: ona je učinla, za čovječanstvo toliko toga što si naravno vjerojatno zaboravio... ili se neželiš sjetiti

morgan

Ukupno postova: 3964
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.08.2008. 23:58 
Naslov:  

tema je Bog ubojica a ne crkva...to već imamo na forumu.
mene zanima što se dogodilo sa svim onim Grcima i onim Egipćanima koji su imali boga za svaku moguću piz...gdje su oni završili u cijeloj toj priči oko raja i pakla i što je Bog uradio sa njima? jesu li mu oni bili samo zamorčići da bi ostatak svijeta priveo pameti kako je on jedan jedini i svemogući? toliko svemoguć da se skriva iza gomile različitih imena (Bog, Allah, Buda,Inti,Amon-Raa etc) te zbunjuje neuk svijet?
ovo mi je strašno zanimljivo
mali_ivica je napisao/la: ›
SREDNJI VIJEK SAGLEDAŠ IZ PERSPEKTIVE DANAŠNJEG ČOVJEČANSTA, PA NIJE NI JEDAN ČOVJEK RAZMIŠLJAO NA ONAJ NAČIN NA KOJI DANAS RAZMIŠLJAJU LJUDI...

hajmo se zapitat zašto su ljudi tako razmišljali onda (zbog neukosti i držanja u zabludi, recimo) a zašto se danas razmišlja ovako? vjerojatno je u pitanju ljudsko propitivanje svijeta oko sebe i poređenje sa onim što kaže Knjiga nad Knjigama pa se uočilo da neke stvari baš ne pašu napisanom.
recimo ovo, Adam i Eva su bili prvi ljudi na Zemlji. kad su počinili prvi grijeh bog ih je protjerao iz Edena te su oni naišli na druge ljude.otkud oni tamo? ili kad Kain ubije Abela opet ga Bog pošalje da luta svijetom ( a jel te on je prvi potomak onih prvih) te ga označi nekim znakom da ga drugi ne bi ubili jer je on ubio brata. mislim, tko je bio na dopu kad je pisao te nebuloze?kakav ga je trip pucao dok je opisaivao apokalipsu?

Skoči u forum: