Autor |
Poruka |
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Nekima je stvarno teško shvatiti što je simbolizam. |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
tonya je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nekima je stvarno teško shvatiti što je simbolizam.
|
Potpisujem.
Žao mi je jedino što su ljudi danas toliko opterečeni drugima, da onda sami sebe nevide u toj cjeloj priči, te što su velikom večinom teška zlopamtila kad je u pitanju netko drugi...
To je ona priča imaš bijeli papir A4 formata i na njemu crnu točku promjera 1cm
Pitaš nekoga što vidi, a on kaže vidim crnu točku. A nekaže da vidi 99% bijelog papira i 1% crnoga.
Neda mi se više... |
|
|
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
mali_ivica je napisao/la: ›
A glede crkve: ona je učinla, za čovječanstvo toliko toga što si naravno vjerojatno zaboravio... ili se neželiš sjetiti
|
ok, recimo da je napravila puno. je li to dovoljno da se iskupe svi upropašteni ljudski životi? koliko dobrih djela vrijedi jedan ljudski život? |
|
|
|
|
|
mali_ivica
|
DonQuijote je napisao/la: ›
ok, recimo da je napravila puno. je li to dovoljno da se iskupe svi upropašteni ljudski životi? koliko dobrih djela vrijedi jedan ljudski život?
|
Čuj ako ćemo gledati ono što je bilo prije tisuću i više godina, onda nij dovoljno...
Ali onda možeš gledati da je svaki narod kriv za nešto i na kraju ispada da se svi trebamo mrziti međusobno....
Nisi napisao da je Stepinac sakrivao židove, te da su isto tako i drugi svečenici koliko ljudi spasili od nevolja...
Nisi napisao da je ista ta Crkva koja je ubijala vještice prije 1000 godina omogučavala ljudima da se obrazuju...
Da stvore svijet boljim, nego što li je . . .
Da vjeru šire znanjem, a ne ratovima...
Napisao si za križarske ratove, a ni sam neznaš što se tamo događalo...
Onda su vrijedili neki drugi zakoni.
Da je jedna vlast jedan narod bio protiv toga to se nebi događalo. Nemoj upirati prstom samo u crkvu... Ali vidim da ti to najviše odgovara...
Ajde evo Papa Ivan Pavao II je bio vođa katolika kroz dva tri desetljeća. Što je on loše učinio.
Što je loše učinio Papa Ivan 23, ako si čuo uopće za njega?
Ali za križarske ratove koji su bili tisuću godina prije njega si čuo!
Previše ste cinični... |
|
|
|
|
|
DonQuijote
|
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ali onda možeš gledati da je svaki narod kriv za nešto i na kraju ispada da se svi trebamo mrziti međusobno....
|
ne ispada. samo ispada da oni koji imaju "putra na glavi" kroz cijelu povijest svog postojanja, sve do današnjih dana, ne mogu glumiti neku moralnu vertikalu i postavljati se nadmoćno i nadobudno! |
|
|
|
|
|
mali_ivica
|
ne ispada. samo ispada da oni koji imaju putra na glavi kroz cijelu povijest svog postojanja, sve do današnjih dana, ne mogu glumiti neku moralnu vertikalu i postavljati se nadmoćno i nadobudno!
|
Da je to stoji, ali Papa se za ono što se događalo ispričao...
Ja nisam vidio da se on nametnuo kao neki super lider, ali sam vidio da je gdje god bio neki rat molio da se smiri situacija i da dođe do mira.
Ali sada iz ove priče to ispada zločinački...
Dok recimo jedna amerika nema svoju povjest otprije par stoljeća pa svejedno radi sranja.
I glume šerife.
Ja nisam vidio ijednog Papu da je šerifovao.
Čujem tu i tamo za kojeg svečenika, ali daje li mi to za pravo da zbog njega osuđujem cijelu crkvu???
PS: Vidim da se polako približavamo kompromisu |
|
|
|
|
|
mali_ivica
|
ne mogu glumiti neku moralnu vertikalu i postavljati se nadmoćno i nadobudno!
|
Mogu se oglasiti pošto propovjedaju mir, a ne širenje "demokracije" na bliski istok.
Svatko se ima pravo pokajati ako je nešto učinio loše a oni su se ispričali i pokajali i nitko im nemože osporiti ono dobro što rade bez obzira na neke izuzetke. |
|
|
|
|
|
DonQuijote
|
ne ispada. samo ispada da oni koji imaju putra na glavi kroz cijelu povijest svog postojanja, sve do današnjih dana, ne mogu glumiti neku moralnu vertikalu i postavljati se nadmoćno i nadobudno!
|
Da je to stoji, ali Papa se za ono što se događalo ispričao...
|
ispričaš se i sve ok? pa ne ide to baš tako glatko. lijepo je ispričati se riječima, ali onda to treba debelo potkrijepiti i djelima.
Dok recimo jedna amerika nema svoju povjest otprije par stoljeća pa svejedno radi sranja.
I glume šerife.
|
valjda je i tebi jasno da to nije nikakvo opravdanje.
Ja nisam vidio ijednog Papu da je šerifovao.
|
od dvojice koje si vidio. pape su itekako šerifovali, postavljali i rušili vladare, vedrili i oblačili...
Čujem tu i tamo za kojeg svečenika, ali daje li mi to za pravo da zbog njega osuđujem cijelu crkvu???
|
ako se crkva jasno i glasno ne ogradi od malignog ponašanja, izbaci takve iz svojih redova i potrudi se da to toga više ne dođe, nemaš zašto osuditi cijelu crkvu. ako se to ne dogodi, a uglavnom se ne događa i zataškava se, premješta iz jedne župe u drugu, onda se itekako može osuditi cijela organizacija! |
|
|
|
|
|
mali_ivica
|
DonQuijote je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ispričaš se i sve ok? pa ne ide to baš tako glatko. lijepo je ispričati se riječima, ali onda to treba debelo potkrijepiti i djelima.
|
Pa ja mislim da potkrepljuju...
ako se crkva jasno i glasno ne ogradi od malignog ponašanja, izbaci takve iz svojih redova i potrudi se da to toga više ne dođe, nemaš zašto osuditi cijelu crkvu. ako se to ne dogodi, a uglavnom se ne događa i zataškava se, premješta iz jedne župe u drugu, onda se itekako može osuditi cijela organizacija!
|
Je to stoji, ali nerazmišljaju svi u crkvi jednako, a također nemože ni jedan pojedinac znati za sve slučajeve...
Jest da je grijeh ako nisu neke sankcionirali. Ja nisam rekao da nije!!!
Zato se i napravi pritisak ljudi . . . Da nekom ipak kažeš da je nešto loše napravio.
Ali nemožeš netkome nabijati na glavu loše stvari kao protuargumente nećemu što su napravili dobro...
Npr. Crkva sada počne pričati nešto što je dobro, a ti izvadiš neki slučaj od p.n.e koji je bio loš i nema veze s onime o čemu se govori, te počneš pričati kako oni mogu to pričat i sl.
Ako je nešto dobro to je dobro i to netreba odbijati zbog nečeg drugog što je prije bilo i loše je....
Jel dobro je uvijek dobro ma tko ga god propovjedao. |
|
|
|
|
|
DonQuijote
|
Jel dobro je uvijek dobro ma tko ga god propovjedao.
|
da, ali isto vrijedi i za loše. |
|
|
|
|
|
mali_ivica
|
DonQuijote je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Jel dobro je uvijek dobro ma tko ga god propovjedao.
|
da, ali isto vrijedi i za loše.
|
Tako je.
Zato ti odi u crkvu, pomoli se lijepo Bogu odslušaj propovjed ono što misliš da je loše rečeno možeš slobodno izbaciti iz glave ili još bolje otići u sahristiju poslije mise i napomenuti svečeniku da ti smeta to i to pa lijepo raspravite o tome.
Ali napominjem ako čuješ nešto loše onda si više kriv ako ga neupozoriš na to nego ako samo odeš i počneš kasnije pisati tekstove po forumu.
Ali eto odi i Bogu se pomoli ispovjedi pričesti i ostalo.
Jer se u crkvu ide molit Bogu.
Društvo lijep pozdrav! |
|
|
|
|
|
kopile
Ukupno postova: 655 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Os svih nebuloza koje je mali ivica naveo uvjerljivo najbolja je ona kako se papa ispričao,to je otprilike kao da su se Hitler ili Staljin ispričali( ).Taj cijeli koncept isprike i praštanja je totalno debilan.Od svih Nietzche je to najbolje sažeo kada je rekao da praštaju oni koji nisu u stanju osvetiti se. |
|
_________________ Kill'em all let god sort'em out |
|
|
|
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
Svaka osoba treba odrediti vlastiti životni put, ciljeve, ideale i želje a ne slijepo vjerovati u sve što joj serviraju. Svatko sam treba odlučiti u što želi vjerovati. Možda je nekome vjera utjeha, za mene je samo jedna od obmana u nizu. Slijepo slijediti nešto nametnuto stoljećima i vijekovima za mene je samo dokaz slabosti i nemoći da se živi život onakvim kakav jest. |
|
_________________ Gola sisa je dobra sisa. |
|
|
|
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol: Muško
|
Nisi napisao da je ista ta Crkva koja je ubijala vještice prije 1000 godina omogučavala ljudima da se obrazuju...
Da stvore svijet boljim, nego što li je . . .
Da vjeru šire znanjem, a ne ratovima...
|
a ne @kopile ovo je najveća nebuloza od svega napisanog |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
|
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
... |
Zadnja promjena: 1step2far; 26.08.2008. 13:02; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|