Ovako, otvorio sam ovaj topic za sve moguće postavljanje Osječkih novinarskih bullshitova, dezinformacija i sl, pa evo ja ću početi sa jednim...
Ljudi koji su ovo pročitali shvatili bi da je za sve kriv tonac i vlasnik bine, no gospodin Levak je išao pisati ovaj članak a da se prije toga uopće nije ništa raspitao, štoviše možda je i riječ o naručenom članku, no nećemo o tome...
Volio bih čisto malo objasniti situaciju što se događalo budući da o tome znam ipak malo više od gore potpisanog novinara. Pa evo par natuknica :
- Što se tiče visine bine, ta je bina visoka 1,20 m. Čisto za usporedbu, gradska je visoka 1m, a bina jednog drugog renomiranog poduzeća koje se bavi sličnim manifestacijama visoka je 0,80m.
- O razglasu, jednostavno se može reći da su organizatori dobili onoliko koliko su platili, i toga su bili naveliko svjesni, jer su sami išli tražiti jeftinu varijantu i tako i pregovarali. Tu važi ona, koliko para, toliko muzike, a tako je i bilo. Što je najgore, organizatori su dobili od grada 180 000 kn, tu su i sponzori, i po meni je prije svega sramotno što su uopće išli naplaćivati ulaz ( ja sam ga osobno platio, pravila su pravila ), i još onda pored toga nisu osigurali bolje uvjete, jer da je bilo više novaca, siguran sam da bi bio i bolji razglas i light
- Što se tiče tonca, nigdje ne piše da je TBF doveo svoga tonca, nego se spominje osječki tonac koji je doneo svoju opremu i postavio cijelu binu.
- Za kašnjenje nema isprike, tu su krivi svi, od organizatora, preko tonca, pa čak i do benda.
A što se tiče TBFa, i Mladenove izjave na bini, koja je navedena u tekstu ( 'ponuđeni uvjeti su katastrofalni', 'ne mogu vjerovati da se ovo događa devetu godinu za redom' … ), i onda to isto završi kvalitetnim uvlačenjem publici u šuleta, je sramotno. Dragi moj Mladene, zar vi niste, kao svaki normalan bend, organizatoru dostavili svoj rider, u kojem piše što sve zahtijevate za cijenu po kojoj dolazite, nego na bini se izjavljuje da su ponuđeni uvjeti katastrofalni. Koliko ja znam, ponuđeni uvjeti se gledaju kod kuće, kada dođu. Ili je ovdje riječ o tezgarskom bendu, koji je došao odraditi svoju tezgu i pokupiti pare. Ja osobno znam da ih sa takvim ponašanjem sigurno više nikada ne bih zvao ovamo, nego bi ih poslao neka se zabiju u svoj narkograd. No to je već tema za neki drugi topic.
Eto, samo sam htio napisati svoje viđenje cijeloga slučaja, a u svakom slučaju puno sam informiraniji od novinara koji je to pisao preko dojmova iz publike.