eto ako te zanima nešto literature za akvarij javi mi se na pm pa se možemo dogovorit da ti pošaljem sve što trebaš za akvarij od nacrta za izradu pa do namještanja, održavanja, svih kemijskih, fizičkih i bioloških parametara ma sve što ti je potrebno.
iskreno biljke same u akvariju izgledaju jako lijepo al dopizde za 2-3 mjeseca pa je zapravo i to najbolje vrijeme za ubacit ribe kad se voda sama izbalansira, kada se razvije pravilno kruženje dušika i ugljika u akvariju, kad se pH i dH ustali i iskreno opet napominjem nemoj započinjati s malim akvarijem to je prva i osnovna greška. puno lakše je održavati optimalan pH i dH u većem akvariju nego u manjem. u malom akvariju dovoljno je jedno popodne da se nešto dogodi s vodom (što je vrlo česta pojava, recimo crkne struja na 4 sata, zakaže filter, zakiseljava se akvarij od nusprodukata riba i biljaka i u jedno popodne ode akvarij u 3pm).
s akvaristikom nema žurbe to je valjda jedan d hobija za kojeg uvijek imaš vremena. pa sama priprema vode ti traje tjedan dana
ono što ljudi rade zviznut vodu iz pipe u akvarij je smrt. ja sam se zajebo isto tako u početku. mali akvarij 50 litara pa muke isusove jedan vikend ne zamjeniš 20% vode i već sranje, izgrbave se ribe, zamuti se voda, poraste pH i sam masovno izvrtanje nastupi