Autor |
Poruka |
mia
Ukupno postova: 931 Lokacija: u muvingu Spol: Žensko
|
ja sam za i to pod hitno, ako ne zabrane, postajem ovisnik.. |
|
_________________ ..like the naked leads the blind.
I know I'm selfish, I'm unkind.
sucker love I always find,
someone to bruise and leaves behind.. |
|
|
|
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol: Nebitno
|
tomo86 je napisao/la: ›
Pa zasto onda ne bi lijepo zabranili civilnom gradjanstvu da poslije 22 izlazi na ulicu? I tako je dokazano da se 85% vandalizma dogadja nocu... Ajmo i odrediti maksimalnu svotu novca kojega covjek moze nositi sa sobom! (kao da se isti i prozvani ne mogu napiti i nadrogirati u birtiji, pa hajdemo onda i ograniciti budjet) Mozda i da odredimo dobne granice, od 12-15 se promenadom smiju setati bake sa djecom, od 15-18 studenstka rekreacija...
|
Vidiš, vidiš....prijedlozi su ti na mjestu. Drago mi je što ima forumaša koji tako dobro shvaćaju potrebe ograničenja tzv. sloboda... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
|
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol: Žensko
|
kudjaokomtiskokom je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Mene zanima kolika je kazna za trgovinu koja maloljetniku proda cugu/cigare?
Ako je to fina, vel'ka svota onda lijepo napravit 3 mjeseca akciju; cetvr, pet, sub pokrit trgovine po gradu i udri s kaznama.
Pa da vidim trgovca koji ce nakon toga prodat cugu nekom bez da ga trazi osobnu.
Isto tako policija treba cesce od jednom u 6 mjeseci otic s maricom na promenadu i pokupit sve one do 16 (koji su tamo iza 23h).. i lijepo nek se mama i tata dignu iz toplog kreveta i dodju po njih.
|
Svaka čast...samo pitam se zašto praviti neke nove propise kad se ni starih ne držimo.. |
|
|
|
|
|
tux
Ukupno postova: 2376 Spol: Muško
|
slazem se s vecinom ovdje napisanog.ima zakona koji mogu smanjiti svaki problem a njih se nazalost ne pridrzavaju,pa je stvarno pitanje zasto se donose novi.ponavljam iz supljeg u prazno.cini mi se da su svi svjesni problemi pa pokusavaju to na drugacije nacine rjesiti umjesto da se netko primi "pravog" posla. |
|
|
|
|
|
tyler_durden
Ukupno postova: 295 Spol: Muško
|
Zar nije bolje kući pozvati ekipu i opit' se u finom i toplom prostoru (ili klimatiziranom.ak' je ljeto) te se onda spustiti u grad ? Luzer koji vozi bira se po principu duža-kraća slamka.
ps
Mislim da se po komentarima na temu jasno može vidjeti tko živi sam ,a tko živi sa starcima... |
|
|
|
|
|
Dambix
Ukupno postova: 137 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
tyler_durden je napisao/la: ›
Mislim da se po komentarima na temu jasno može vidjeti tko živi sam ,a tko živi sa starcima...
|
a jel to bitno? |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
tyler_durden je napisao/la: ›
Mislim da se po komentarima na temu jasno može vidjeti tko živi sam ,a tko živi sa starcima...
|
Mislim da i osobe koje bi imale mogucnost cugati u zadimljenoj gajbi na +40 radije biraju parkic uz lagani (pro)ljetni povjetarac, vecu ekipu i moguce slucajne prolaznike. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
ako je u ameriki zabranjeno, a ona je kolijevka demokratije, zašto ne bi bilo i kod nas?! pa će ljudi i kod nas šetkati s papirnatim vrećicama nedefinirane sadržine, i povremeno naginjati iste u smjeru grla.
istina, američanski drotovi znaju da ne smiju tražiti da vide što je u takvoj vrećici, ukoliko nemaju nalog. bojim se da to većini naših ne bi vrijedilo objašnjavati. a natezanje s njima pred sucima za prekršaje uglavnom ne vodi nikamo, jer je to najčešće unaprijed izgubljena bitka, bili vi u pravu ili ne. pošteno sudstvo my ass... |
|
|
|
|
|
Bastro Ukupno postova: 154 Spol: Nebitno
|
TataMata je napisao/la ( Pogledaj post): ›
WalterWolf je napisao/la: ›
Hoćete riješiti problem maloljetne delikvencije. Vrlo jednostavno. Balonja ili grupica balonja je odlučila uništiti klupu, išarati nečiju fasadu, razbiti pola tramvaja ili slično. Činjenica je da se nemože svakog uhvatiti, no uhvati jednog. I kad ga uhvatiš, ajmo sada tata i mama lijepo plati novo u roku od deset dana, plus plati kaznetinu. Nemaš novaca da platiš?? Uzmi kredit, prodaj auto, kuću stan... ne interesira me. Jedan, drugi, treći, peti, vid vraga nema više problema.
Od kada je nečiji odgoj, odnosno neodgoj postao društveni problem a ne obiteljski.
|
Slažem se s tobom, to je način kako to rješavaju, recimo u Njemačkoj. Kod nas se toga do sada nitko nije ozbiljno prihvatio i pokušao barem nešto učiniti. Što se tiče zabrana, slažem se da su one rijetko kada dobre, ali zato između ostaloga služi i ova rasprava, tako da svi mogu izreći svoje mišljenje o ovome prijedlogu. Ukolko pogledaš prvih par postova vidjeti ćeš i pozitivnih mišljenja u vezi zabrane (ograničenja).
|
Fulali ste temu. Kako će se ovim apsurdnim zakonom spriječiti maloljetna delikvencija?! Pa maloljetnicima je ionako zabranjeno konzumiranje alkohla. Ovdje je riječ o nečemu drugome. |
|
|
|
|
|
DonQuijote
|
kad bi se samo počeli primjenjivati postojeći zakoni, od kojih većina uopće nije loša, ne bismo imali o čemu razgovarati na ovu temu. ali, lakše je okrenuti glavu od postojećih zakona koji se ne primjenjuju, nego u predizborno vrijeme dići buku oko nečega i predlagati više ili manje inovativna rješenja koja će provesti ukoliko budu izabrani.
gospodo političari, postignite da se provode postojeći zakoni, i to prema svima jednako, pa ću glasati za vas, koja god opcija na papiru bili! |
|
|
|
|
|
Dylan
Ukupno postova: 818 Lokacija: New York Spol: Muško
|
kudjaokomtiskokom je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Mene zanima kolika je kazna za trgovinu koja maloljetniku proda cugu/cigare?
Ako je to fina, vel'ka svota onda lijepo napravit 3 mjeseca akciju; cetvr, pet, sub pokrit trgovine po gradu i udri s kaznama.
Pa da vidim trgovca koji ce nakon toga prodat cugu nekom bez da ga trazi osobnu.
Isto tako policija treba cesce od jednom u 6 mjeseci otic s maricom na promenadu i pokupit sve one do 16 (koji su tamo iza 23h).. i lijepo nek se mama i tata dignu iz toplog kreveta i dodju po njih.
|
Na državnom inspektoratu je da kontrolira prodaju alkohola i cigareta maloljetnicima, a oni jako slabo taj posao obavljaju.
Policija tu nema ovlasti.
Anyway, meni inicijativa odgovara, ali potrebna su ipak različita razgraničenja.
Primjerice, postaviti različite zone u gradu u kojima će biti zabranjeno konzumiranje alkohola na javnim mjestima, poput promenade ili parkova te na njima obavljati veći i pojačani nadzor. Također obavezno kažnjavati redovito one starce koji cugaju ispred trgovina.
Što se tiče cuganja iz vrećica, to je zaista jedno od rješenja zaobilaženja zakona
Uglavnom, neka se provede, ali onda neka se i provodi kako treba. |
|
_________________ People are crazy and times are strange
I'm locked in tight, I'm out of range
I used to care, but things have changed |
|
|
|
spin
Ukupno postova: 225 Spol: Muško
|
Dambix je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ma daj molim te ako se nisi opijao vikendom i izlazio onda nisi ni živio i na kraju postaneš jedan od onih nadrkanih likova na poslu koji proklinju te dane što nisu izlazili
spin je napisao/la: ›
a naša balavurdija umjesto da tu traži uzore, njima su draži pijani poljaci i pijani rusi. zato nam produktivnost i je na razinama potonjih, a ne naprednih EU zemalja. RAD, RED i DISCIPLINA se mora imati ako se želi naprijed, ako ne želimo da nam društvo u cjelini tone u sve dublji glib. Pitam se kako će ti mladi ljudi, kojima je sada sasvim normalno svakim vikendom biti oblokan, sutra na sebe preuzeti odgovornost za odgoj vlastite djece ili odgovornost u svom poduzeću, gradu, državi?
slažem se da mladi ljudi trebaju izlaziti i zabavljati se, ali ako oni to nisu u stanju bez da su ful pijani ili nadrogirani, e pa onda stvarno s takvima nešto nije u redu i trebaju potražiti pomoć stručnjaka.
|
|
Lega moj, u tvojim godinama sam izlazio svaku večer, a ne samo vikendom, ali mi nije padalo na pamet da svakog vikenda budem nalokan. Piti se može i umjereno i u moje vrijeme se pilo s razlogom, rođendani ili neke druge prigode, ali piti čisto da se napiješ i ne znaš za sebe i poslije toga praviti nered po gradu i razbijati je bilo rezervirano samo za najveće luzere. I uopće mi nije jasno kakav je to užitak u sitne sate bauljati ulicama grada povraćajući ili kidati smrdljive kante za smeće ili razbijati boce po kolniku. Ako sam time nešto propustio, e onda sam stvarno luzer i čangrizalo koje treba žaliti. |
|
|
|
|
|
DonQuijote
|
Lega moj, u tvojim godinama sam izlazio svaku večer, a ne samo vikendom, ali mi nije padalo na pamet da svakog vikenda budem nalokan. Piti se može i umjereno i u moje vrijeme se pilo s razlogom, rođendani ili neke druge prigode, ali piti čisto da se napiješ i ne znaš za sebe i poslije toga praviti nered po gradu i razbijati je bilo rezervirano samo za najveće luzere. I uopće mi nije jasno kakav je to užitak u sitne sate bauljati ulicama grada povraćajući ili kidati smrdljive kante za smeće ili razbijati boce po kolniku. Ako sam time nešto propustio, e onda sam stvarno luzer i čangrizalo koje treba žaliti.
|
lega moj, ti sad odmah povezuješ pijanstvo s vandalizmom. ja sam se svojedobno napio nekoliko puta, pa mi nikad nije palo na pamet ići devastirati neki park ili tako nešto. |
|
|
|
|
|
Dambix
Ukupno postova: 137 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
pa probaj bauljati ulicama u sitne sate pa ćeš vidjeti čari, svako pije koliko hoće i kada hoće,
Dambix je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ma daj molim te ako se nisi opijao vikendom i izlazio onda nisi ni živio i na kraju postaneš jedan od onih nadrkanih likova na poslu koji proklinju te dane što nisu izlazili
a naša balavurdija umjesto da tu traži uzore, njima su draži pijani poljaci i pijani rusi. zato nam produktivnost i je na razinama potonjih, a ne naprednih EU zemalja. RAD, RED i DISCIPLINA se mora imati ako se želi naprijed, ako ne želimo da nam društvo u cjelini tone u sve dublji glib. Pitam se kako će ti mladi ljudi, kojima je sada sasvim normalno svakim vikendom biti oblokan, sutra na sebe preuzeti odgovornost za odgoj vlastite djece ili odgovornost u svom poduzeću, gradu, državi?
slažem se da mladi ljudi trebaju izlaziti i zabavljati se, ali ako oni to nisu u stanju bez da su ful pijani ili nadrogirani, e pa onda stvarno s takvima nešto nije u redu i trebaju potražiti pomoć stručnjaka.
|
|
Lega moj, u tvojim godinama sam izlazio svaku večer, a ne samo vikendom, ali mi nije padalo na pamet da svakog vikenda budem nalokan. Piti se može i umjereno i u moje vrijeme se pilo s razlogom, rođendani ili neke druge prigode, ali piti čisto da se napiješ i ne znaš za sebe i poslije toga praviti nered po gradu i razbijati je bilo rezervirano samo za najveće luzere. I uopće mi nije jasno kakav je to užitak u sitne sate bauljati ulicama grada povraćajući ili kidati smrdljive kante za smeće ili razbijati boce po kolniku. Ako sam time nešto propustio, e onda sam stvarno luzer i čangrizalo koje treba žaliti.
|
|
|
|
|
|
|
spin
Ukupno postova: 225 Spol: Muško
|
DonQuijote je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
lega moj, ti sad odmah povezuješ pijanstvo s vandalizmom. ja sam se svojedobno napio nekoliko puta, pa mi nikad nije palo na pamet ići devastirati neki park ili tako nešto.
|
Zato što mu gotovo svakog vikenda svjedoćim. Ali ne mislim ni ja da su svi vandali koji se napiju. Napisah da ni meni u pijanom stanju takve stvari nisu padale na pamet. netko kad je pijan je veseo, netko je zao, netko plače, netko povrača itd..
Ali mora se nešto učiniti da se ova skupina koja pravi sranja nekako urazumi. samo to mi je interes. |
|
|
|
|
|
|
|