Autor |
Poruka |
Lokal Patriot
Ukupno postova: 50 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Most bi trebao nositi ime po Trecoj gardiskoj brigadi Hv-a, oni su prije Tudjmana otvorili most. Treca brigada je prebacili tenkove preko jos u travnju 1995. prije Bljeska. |
|
|
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
tako je bravo
ne zaslužuje on ništa |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
most bi trebao nositi Kirovo ime |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
jasnica
Ukupno postova: 159 Spol: Žensko
|
A zašto se most jednostavno ne bi zvao - Osječki most? |
|
_________________ He who dares, wins. |
|
|
|
mvarga
Ukupno postova: 731 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
A zašto se most jednostavno ne bi zvao - Osječki most?
|
Ma zato što pod pojmom Osječki most, svi pomisle na prelijepi Pješački most. S kojim god strancem sam pričao nakon njegove posjete Osijeku, u pravilu me zapita da li je još gužva na promenadi i da li je most na mjestu. |
|
|
|
|
|
jasnica
|
Pa dobro, u pravu si, ali bi trebali ipak dati neko ime povezano s Osijekom ili barem našom Slavonijom.
A može naziv i Šokački most. Ali onda će opet netko komentirati da stranci neće moći zapamtiti taj naziv. I opet ne valja. |
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Generalno mi se sere od ratno-vojno-militaristickih zasluga. Pocevsi od solunskih dobrovoljaca, preko partizana i udarnih brigada, do dragovoljaca i branjenja ognjista.
Ratovi su igre u kojima kurceviti iz bunkera jedan drugom pokusavaju utrpati prst u oko, dok povodljivi i oni gladni plijena - ginu.
Trebamo se zapitati u kakvom okruzenju zivimo kada su nam poginuli ili oni koji ubijaju - stupovi ponosa i sustava vrijednosti.
Zar svijetu nismo pridonijeli na neki drugi nacin? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
Ne bi bilo loše da se zove most Branimira Glavaša, odnosno Glavaš-Tuđman, pa Glavaš ga je srušio i time omogućio Tuđmanu da ga iznova gradi. Eh da su znali za Glavaša i Tuđmana kad su snimali Most na rijeci Kwai, film bi dobio neočekivan epilog.
Nažalost, Kolobarića, Riba, Čondića, Dečaka, i sličnih, još ćemo se naslušati. Pa ljudi u mirovini, a u srednjim godinama, imaju vremena koliko hoće - već čekam slijedeći prijedlog - trg Slobode u trg Ante Gotovine. Rijeka Drava u rijeku Mirka Norca, a planet Saturn u planet Gojka Šuška, jer taj kriminalac još nema ništa svoje, a ako nije on zaslužio - ne znam tko je. |
|
|
|
|
|
jasnica
|
|
|
|
|
|
Evil Poodingh
Ukupno postova: 2517 Spol: Muško
|
Marin Getaldić
Ivan Kukuljević Sakcinski
Kardinal Franjo Kuharić
Ruža Pospiš Baldani
Lovro Matačić
Vlaho Paljetak
Antun Mihanović
Faust Vrančić
Vladimir Prelog
Andrija Štampar
Braća Seljan
Branko Šmit
|
Blago Zadro
Marko Babić
Siniša Glavašević
Jebemti, ne znam zašto sam se toliko prihvatio tog Vukovara |
|
|
|
|
|
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol: Muško
|
e ovo je najpametniji post na ovu temu i ja se slažem s njime |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
|
hihmih Ukupno postova: 225 Spol: Nebitno
|
nisu mogli izabrat gadniji most |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Obzirom na to da je goloruk i bez tehnike stao pred tenkove tzv. JNA, obranio narod od njega samog, spasio nam državu, skoro nam poklonio pola i još malo druge države (al' ga je osovina zla i BRIGA spriječila) i, konačno, od posavljaka napravio moderne te urbane hrvate - smatram da mu je i ime trga il' avenije malo!
Ja sam za to da se galaksiji M31 umjesto dosadašnjeg imena 'Adromeda' dodijeli ono 'dr. Franje Tuđmana'! A pojedinim sazviježđima imena užih članova njegove obitelji - ipak je to rasadnik kvalitetnih gena! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
RiPeR Ukupno postova: 117 Spol: Nebitno
|
Smijeh i smijeh, vidim ovdje mnogi zagovaraju trgove mostove i neznam ni ja sta onog zlocinca tita, pa vi ste sramota za ovu državu, čovjek koji je naredio i pobio toliko Hrvata nema šta tražiti u ovom gradu i ovoj državi. Hvala dragom Bogu niti neće, a vi svi plačite za bivšom državom, radnim akcijama i pionirima jer jedino to i možete. Živila slobodna Hrvatska i naš prvi predsjednik Franjo Tuđman! |
|
|
|
|
|
Pašće
Ukupno postova: 401 Lokacija: tu negdje Spol: Muško
|
Ne mogu prešutjeti ovo.Kao dragovoljac,branitelj i HRVI mislim da imam to pravo.Koliko vidim da si mlad i da si odrastao na posljeratnoj školi koja je apsolutno pljuvala po Titu.Taj isti Tito je izvukao Franju iz zatvora u kojem je bio kao politićki,ali u stvarnosti zbog pronevjere partijskog novca(kriminal).Ako nisi znao da je i Franjo bio komunist i Titin general. Tito osobno nije imao ništa sa Blajburgom,nego kom. partija koja je u to doba bila dosta povezana sa SSSR-om.A koliko je on bio cijenjen u svijetu,dovoljno ti govori da je na njegov pokop došlo preko 180 državnika (od 226 država u to doba),a koliko na Franjin.Znaći da ga treba poštovati ,ipak ga je poštivao i zapad i istok.A usto i on je bio hrvat i vijernik katolik.Ovo su ti samo mali dijelići koje je HDZ-ova politika skrivala poslije rata(mislim na školstvo-povijest).Ja isto volim Našu lijepu Hrvatsku i ponosiim se što sam na prvom mijestu slavonac,a potom hrvat,ali žao mi je što je danas uništavaju poturice i kojekakvi kriminalci na vlasti.Ukratko hoću reći cijeni svoje,ali poštuj i našu povijest. |
|
_________________ njuškom naprijed,pa kud me odvede |
|
|
|
|
|