Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Istaknuti članovi HDSSB-a, Mario Festetić, prešli u HDZ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Goran Flauder
Ukupno postova: 195
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.10.2008. 15:49 
Naslov:  Istaknuti članovi HDSSB-a, Mario Festetić, prešli u HDZ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mario Festetić, donedavni član Glavnog odbora i politički tajnik Mladeži HDSSB-a, danas je pred novinarima potpisao pristupnicu HDZ-u i obrazložio svoj prelazak iz te regionalne stranke u redove njezinih najljućih suparnika.

Spektakularno najavljen politički transfer „istaknutih članova HDSSB-a u HDZ“, tako se sveo na ne odviše istaknutog i javnosti poznatog mladog političara, koji je na sličan način prije tri godine obrazlagao prelazak iz HSLS-a u novu slavonsko-baranjsku političku opciju. Tada je to bilo „zbog opstrukcije Ivana Čehoka Mladeži HSLS-a, gdje sam bio kandidat za predsjednika“, a sada je zbog „cenzuriranja i filtriranja ideja koje se zatiru čim iziđu iz zacrtanih okvira“.

Ponovno najavljivan raspad HDSSB-a

- Nas nekolicina istaknutih članova zaključili smo da smo došli do vrhunca. Nismo se smjeli isturiti, jer bi nas trenutačno vratili. Bili smo demoralizirani i više nismo dobrodošli u toj priči, rekao je Festetić u svoje, ali i u ime neimenovanih kolega za koje Tomislav Ivić, predsjednik ŽO HDZ-a, kaže da još čekaju svoj trenutak kada će Marijevim stopama u HDZ.

- Ovo je početak procesa koji je neizbježan, najavio je Ivić, neodoljivo podsjetivši na izjave tutora slavonskog HDZ-a, Vladimira Šeksa iz 2006. godine, kada je prebjeg gradskog vijećnika Ante Barukčića iz HDSSB-a u HDZ prikazao kao najavu potonuća Glavaševe „autonomaške“ opcije.

Šeks je tada najavio skori raspad stranke čiju politiku izolacije i suprotstavljanja središnjoj vlasti birači više neće podržati, dok Ivić danas poentira kako su „ljudi koji misle svojom glavom svjesni da je politika izolacije i autonomaštva na ovim prostorima doživjela poraz, a definitivan poraz doživjet će na idućim lokalnim izborima“.

- Interes članova HDSSB-a za ulazak u HDZ u posljednje je vrijeme itekako prisutan, ali još postoji strah od takvog poteza. Marijev prelazak značajan je korak u tom pravcu, tvrdi Ivić i najavljuje kako to važi samo za one koji se nisu kompromitirali, dok će „za pojedine likove vrata HDZ-a ostati zatvorena“.

Slijeva nadesno: Tomislav Ivić, Mario Festetić i Dragan Kovačević

Koketirao i s HSP-om?

Mario Festetić siguran je kako će nerealizirane ideje u HDSSB-u ovdje naći plodnije tlo, da će se izborne liste slagati slobodnije, a stavovi stranke utvrđivati uz uvažavanje mišljenja članstva. Tvrdi da to u donedavnoj stranci nije bio slučaj, pa ona više ne može zadržati kvalitetne ljude i urušava se.

Dragan Kovačević, predsjednik osječkog HDZ-a, rekao je da su posljednjih mjeseci u stranku primili 780 novih članova i sada ih imaju gotovo tri tisuće. Među njima je mnoštvo mladih, ali ne zbog dnevnog probitka, nego radi brige za ovo područje, misli Kovačević.

Osvrnuvši se na izjave Vladimira Šišljagića, predsjednika HDSSB-a u današnjim novinama, Festetić je rekao kako je jučer potrošio dvije baterije mobitela odgovarajući na pozive baš tih ljudi da ostane u HDSSB-u. Šišljagić je pak iznenađen njegovim prelaskom u HDZ jer je koketirao s HSP-om, pa osim što je dobio posao u Unikomu, ta ga je stranka u prvom dijelu mandata postavila i u NO Ukopa.

- Festetić mi je zamjerio što mu nisam pronašao dobro plaćen posao, a budući da je prenosio informacije HSP-u, nismo ga stavili na izbornu, nego na crnu listu. Nedavno im je dojavio da namjeravamo ukazati na zapušten i neuredan okoliš u blizini nove sportske dvorane, pa kada smo onamo došli s novinarima, Unikom je već sve počistio. Isključili smo ga iz stranke čim smo čuli da pregovara s HDZ-om, rekao nam je Šišljagić.

Autor: Goran Flauder

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Uma

Ukupno postova: 4727
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 22.10.2008. 15:54 
Naslov:  

Festa? hahahahhaaa heheheheehee!!! ja stvarno neznam šta da kažem...pa hdssb je profitirao s njegovim odlaskom....taj je promijenio po mojoj slobodnoj procijeni 4 stranke, hehehehe presmješno mi je ovo! išao je samnom u razred, plave krvi decko joojj, pa dobro je....aj baš me zanima za poal godine u koju ce stranku, to mu je nekako limit pol godine i ajmo dalje!

Ukupno postova: 139
Post Postano: 22.10.2008. 16:25 
Naslov:  Re: Istaknuti članovi HDSSB-a, Mario Festetić, prešli u HDZ

Goran Flauder je napisao/la :

...
- Festetić mi je zamjerio što mu nisam pronašao dobro plaćen posao, rekao nam je Šišljagić.
...
Autor: Goran Flauder

Je li moguće i na koji način danas bez politike naći posao čak i kad imaš diplomu deficitarnog zanimanja???

Ukupno postova: 2158
Post Postano: 22.10.2008. 16:53 
Naslov:  

Ako je cilj prenošenja ove tragikomične "vijesti" bio postaviti platformu za vrijeđanje tog nekog prebjega Festetića, onda je postignut pun uspjeh.

Zato se pridružujem cilju. Radi se o spodobi koja ne zavrijeđuje nikakav komentar, tek pljuvačku u lice prilikom eventualnog prolaska na ulici. Prebjeći iz jedne u drugu stranku jednom, to se još može shvatiti (pa uostalom, cijeli vrh Hdz-a bivši su članovi KP-a, dok su donedavno u vrhu Hsp-a bili isključivo odbačeni Hdz-ovci i Hsls-ovci).

No nije najveća lakrdija ovdje taj neki iskompleksirani jadni ulizivač. Tragikomični su Ivić i Kovačević, perjanice lokalnog nam Hdz-a. Ovo je njima uspjeh - dovući nekog lakrdijaša u stranku. Svaka čast. Pitam se, tko je slijedeća akvizicija Hdz-a? Možda Darko Marković, koji bi pristupnicu mogao potpisivati u zatvoru? Ili možda Vladimir Bučević, čovjek vrijedan 10-postotnog ulaganja? No dobro, i u vrhu Hdz-a su svjesni kapaciteta Ivića i Kovačevića. Prošli put su im napucali estradnog zabavljača za kandidata, ne znam što će biti slijedeće.

Callistemon
Ukupno postova: 572
Post Postano: 22.10.2008. 17:16 

ma ne briga mene ni za njega ni za te stranke... zabrinjavajuce je kako se dolazi do posla i dobro placene pozicije?!?!?! I koliko god lokalni politicari bili smijesne i marginalne figure na drzavnoj razini - tresu i drmaju svojim gradom i firmama u njemu i regiji. F***

El-Fatih

Ukupno postova: 208
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.10.2008. 17:42 
Naslov:  

hebes mi sve ovo je ko da se sve ja i ostatak svijeta takmicimo ko ce imati bolji virus/bolest....
Ovaj lik je u vlakicu od 100 pederikosa najvrerovatnnije drugi.....guzi, biva guzen i jos moze drkat onom ispred.....grozno

Ukupno postova: 22
Post Postano: 22.10.2008. 17:48 
Naslov:  

fuj obicna gnjida

Bastro
Ukupno postova: 154
Post Postano: 22.10.2008. 17:59 
Naslov:  

Isuse kakva pljuska za HDSSB. Zamislite što će jadni Glavaševci, istupli li im iz stranke još pokoji briljantni politički um, k tome još i osoba na visokoj funkciji, poput recimo Valentine Koprivnjak?!
Ne mogu ni zamisliti horrora!!

Ne znaš ko je jadniji u cijeloj priši....

spin

Ukupno postova: 225
Zabranjen pristup
Post Postano: 22.10.2008. 19:40 
Naslov:  

". Nedavno im je dojavio da namjeravamo ukazati na zapušten i neuredan okoliš u blizini nove sportske dvorane, pa kada smo onamo došli s novinarima, Unikom je već sve počistio." reće drug Šišljagić.

A cijeli Osijek je jedna neuređena i zapuštena rupčaga i to ponajviše zbog nerada i nemara njegovog stranačkog kolege poznatog i pod sintagmom slavonski gubernator koji ni nakon više od desetljeća vladavine ovim krajevima nije uspio ništa napraviti.

Ukupno postova: 285
Post Postano: 22.10.2008. 20:53 
Naslov:  

Koji ODVRATNI LJIGAVCI!!!!!

magistar

Ukupno postova: 17
Post Postano: 23.10.2008. 0:21 

DA TO SU GENIJALCI ONI ZNAJU ... osijek031.com smile

euchrid

Ukupno postova: 511
Post Postano: 23.10.2008. 0:33 
Naslov:  

samo mi naslov nije baš najlogičniji

Igor_OS
Ukupno postova: 200
Post Postano: 23.10.2008. 6:19 
Naslov:  

Za autora teksta Festetić vrijedi za više osoba Smile
Ili su to Mario i Festetić.
Taman, sada je HDZ trio ljiga kompletiran. Najljigaviji je Kovačević, a Festetić i Ivić su tu negdje.

gaap

Ukupno postova: 2694
Post Postano: 23.10.2008. 6:52 
Naslov:  

Igor_OS je napisao/la:
Za autora teksta Festetić vrijedi za više osoba Smile
Ili su to Mario i Festetić.

1.mario
2. plemeniti
3. festetić

Ukupno postova: 70
Post Postano: 23.10.2008. 9:03 
Naslov:  

Zanima me onaj dio o NO Ukopa! Čime se uopće zaslužuje ulazak u NO bilo kojeg poslovnog subjekta?! Dosadašnjim rezultatima? Sad Blago nama... Cool

Skoči u forum: