Autor |
Poruka |
Zdrale
Ukupno postova: 539 Lokacija: Metropola Spol: Muško
|
meni je samo jednom bilo upitno i to kad sam išao dati krv poslije okinutog ispita na faxu, naime tada je bio tlak na granici visokog. i moj čale je dosad dao 25 puta pa ja nastavljam tradiciju isve dok budem mogao davat ću...
nego kako pobuditi svijest kod ostalog stanovništva da daju krv iz plemenitosti pitanje je sad |
|
|
|
|
|
ožiljak
Ukupno postova: 170 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
evo ja sam se upravo vratio sa davanje krvi, i također bih uputio apel svim ljudima dobre volje - učinite dobro djelo, možda ćete upravo vi nekome spasiti život |
|
|
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
govori u svoje ime
ako uzmognem, zaletim se dat nešto krvi iako nisam među traženim grupama |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
indifference
Ukupno postova: 34 Spol: Žensko
|
statistike kažu da u prosjeku svaki čovjek bar jednom u životu zatreba neki krvni pripravak. mislim da je to dovoljan razlog za darivanje krvi. previše ljudi ne daje krv zbog nekog straha od igle, a stvarno nije bolno - ništa više od običnog vađenja krvi.
ja sam dala krv oko 10 puta i planiram i dalje. poslije dobiješ i finu kavicu... |
|
|
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
Ja ću sigurno kada navršim 18 početi davati krv.
A sada da ne otvaram novu temu, kako stojite sa doniranjem organa? |
|
|
|
kudjaokomtiskokom
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
prema novom zakonu organe doniras po default-u (nema vise kartica), jedino ne smiju uzet ako je osoba (za vrijeme zivota, jel) potpisala kod javnog biljeznika da ne da organe.
no problem je sto se jos uvijek pita obitelj za pristanak, a neki ljudi su prilicno zatucani sto se toga tice.. "necu da me/ga raskopavaju" (wtf? kao da ista osjetis!) i sl. ideje o "uznemiravanju" pokojnika..
Organi samo jedne osobe mogu pomoci njih oko 50 (srce, bubrezi, pluća, jetra, KOŽA, očne leće), treba misliti na to, a ne na sebe..
moja obitelj zna da zelim dati organe ako -kuc o drvo- umrem mlada.. al nosim karticu u novcaniku za svaki slucaj! |
|
|
|
|
|
slatka plavusa Ukupno postova: 4 Lokacija: osijek Spol: Žensko
|
ok JE...Dati krv nemam nista protiv toga I sama je dajem svaka 3mj.medutim ako te je Bog stvorio sa svim organima po mom misljenju ocekuje da sa nijma umres i ostanu u tebi...NEMOJTE sada misliti da sam neka teska vijernica...naprotiv nisam niti idem u crkvu vec 10 god |
|
|
|
|
|
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol: Žensko
|
ok JE...Dati krv nemam nista protiv toga I sama je dajem svaka 3mj.medutim ako te je Bog stvorio sa svim organima po mom misljenju ocekuje da sa nijma umres i ostanu u tebi...NEMOJTE sada misliti da sam neka teska vijernica...naprotiv nisam niti idem u crkvu vec 10 god
|
Ma kave sad to veze ima s vjerom ?
Knjiga Postanka (2,7)
Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane čovjek živa duša.
Što će Bogu organi tvoji..pa kad ih je Adamu od praha stvorio..mogao bi tako još koji put... |
|
|
|
|
|
|
To je moje misljenje i prema tome mislim da nema potrebe raspravljati o tome...istina e da nema apsolutno nikakve veze sa vjerom,medutim ja osobno imam to neko teoretsko misljenje koje mi nitko nemoze promijeniti...ali prihvacam i vase misljenje te nemam nista protiv..Svaka cast onome tko se na takvo sto odlucio |
|
|
|
|
|
sokrat
Ukupno postova: 982 Lokacija: ....ispod mosta.... Spol: Muško
|
ja bi nekom dao svoje organe..meni kad umrem tak i tak više neće trebati.....
al jebga....šum na srcu, umetak u bubregu i slama u glavi baš i nekome nisu od pomoći....
..al zato krv mogu redovno davati....do sada 20 puta...nastojim tako i dalje....ne daj Bože da nekome zatreba...onda će znati koliko tuđa krv znači |
|
_________________ "....jebe mi se za nacionalnu,vjersku i rasnu pripadnost....ja sam čovjek i to je to..." |
|
|
|
|
Istina...ja imam jako rijetku krv RHa 0 pozitivnu koja im jako puno znaci medutim jako sam mrsava pa je nemogu tako cesto davati...Nazalost!!!! sretna sam kad nekome mogu pomoci...kao i svi vi...drugi nacin ne postoji kad smo svi mi iz jedne jako kriticne socijalne drzave pa nemozemo nikome pomoci u smislu financija |
|
|
|
|
|
kudjaokomtiskokom
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
0+ nije rijetka... ali je 0 univerzalni davatelj pa je zato tako trazena.
najrjeđa krvna grupa je AB-, ali oni mogu od svih primit . krv, jel. |
|
|
|
|
|
sokrat
Ukupno postova: 982 Lokacija: ....ispod mosta.... Spol: Muško
|
da u pravu si....
ja sam AB-..... |
|
_________________ "....jebe mi se za nacionalnu,vjersku i rasnu pripadnost....ja sam čovjek i to je to..." |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
zašto u ovoj priči još nije bilo političkih kometara tipa Nikad ne bih uzeo/dao krv od Srba/Hrvata/Crnca/Židova...?ubacuju se u sve moguće priče počevši od glazbe a sad tajac... |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
ja se svaki put onesvijestim, pa ne zelim vise davat, bojim se da plasim druge davatelje.. |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
|
|
|