Autor |
Poruka |
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol: Muško
|
Ovak meni zbilja nije jasno zašto se zadnjih godina naše društvo toliko amerikaniziralo da se čak i ovakva glupost poput dana štednje slavi,he he šala mala,
uglavnom kakvi krvavi halloween???
kod nas su maškare na kraju siječnja,početku veljače a ne za noć 31.10 do 01.11,tad je dan svih svetih,kad čak i ja "veliki vjernik" odem na groblje staviti svijeću.
ja zbilja neshvaćam čemu toliko zanimanje za recimo valentinovo i za halloween?
glupi potrošački praznici da se tako izrazim,kužim da će sad vas dosta tu sad nešt kenjkati al mene zbilja to zanima,odakle toliko zanimanje kod nas za to?
jel naše društvo toliko osljepljeno glupim američkim serijama i filmovima tj. cijelom tom glupavom kulturom? |
|
|
|
|
|
Uma
Ukupno postova: 4727 Spol: Žensko
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
justice je napisao/la: ›
kod nas su maškare na kraju siječnja,početku veljače a ne za noć 31.10 do 01.11,tad je dan svih svetih,kad čak i ja "veliki vjernik" odem na groblje staviti svijeću.
|
Ponekad mislim da je stvar u amerikanizaciji (sjetim se samo blockbustera s ovim tematikama), a s druge strane bi mogao biti i krivi timing. Mislim da ljudska potreba za maskiranjem i majmuniranjem postoji u svako doba godine, ali...
Hebiga, za vrijeme poklada jedino je u primorju dovoljno toplo i suncano da ljudi ne nose 5 slojeva odjece. 5 slojeva odjece i maske ne idu zajedno. Zato Rijeka i ima karneval. I Rio ga ima. ;-) Da su kod nas poklade na +25 i da cure kod nas kao u Riu nude svoje buhtlaste i medom natopljene pokladnice - i ja bih se maskirao u veljaci. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
justice
|
čekaj @leteći pa meni je skoro isto hladno i 31.10 i 01.02,razlika je u par stupnjeva |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
|
la čupakabra
Ukupno postova: 208 Spol: Nebitno
|
sta fali halloweenu?? nije obvezno, mos slavit, a i ne moras... ko da u americi svi slave, mos mislit...
jos jedan oblik zabave koji ti se nudi pa ti uzmi ili ostavi.
nije ni bozicno drvce krscanska tradicija pa svi prigrlili |
|
|
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
da bi lizači oltara mogli pljuvati po svemu što im izgleda kao idolopoklonstvo, štovanje nečastivog, višeboštvo, vicca orgije, klanjanje dionisu, narkomanska seansa.... |
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI |
|
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
Ma bitno je da se mladi zabavljaju!!! |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Bitno je da cane i deez napune birtiju... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Ma što me živcira kad svi kenjaju po Noći vještica, a s druge su strane bez pogovora prihvatili američku komercijalizaciju Božića.
Što vam smeta Halloween? Ne morate izvoditi neke poganske obrede, nego se malo opustiti i zabaviti na kakvom partiju pod maskama. |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
justice
|
tonya je napisao/la: ›
Ma što me živcira kad svi kenjaju po Noći vještica, a s druge su strane bez pogovora prihvatili američku komercijalizaciju Božića.
Što vam smeta Halloween? Ne morate izvoditi neke poganske obrede, nego se malo opustiti i zabaviti na kakvom partiju pod maskama.
|
vidi ovako mene zaboli i za komercijalizaciju božića,iovako ga neslavim,al mene zanima čemu sada odjednom "noć vještica"???
koliko se ja sjećam kad sam bio klinac išlo se u maškare,e sad je druga stvar što su mlađe generacije zaboravile te običaje i prigrlile američki halloween |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
justice je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ovak meni zbilja nije jasno zašto se zadnjih godina naše društvo toliko amerikaniziralo da se čak i ovakva glupost poput dana štednje slavi,he he šala mala,
uglavnom kakvi krvavi halloween???
ja zbilja neshvaćam čemu toliko zanimanje za recimo valentinovo i za halloween?
glupi potrošački praznici da se tako izrazim,kužim da će sad vas dosta tu sad nešt kenjkati al mene zbilja to zanima,odakle toliko zanimanje kod nas za to?
jel naše društvo toliko osljepljeno glupim američkim serijama i filmovima tj. cijelom tom glupavom kulturom?
|
slazem se s uvodnim postom, ne radi slavljenja nekih mracnih sila i ostalih gluposti ... nego me jednostavno zivcira ta amerikanizacija cijelog svijeta. |
|
|
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
neznam
slavi se keltska nova godina no konkretno zašto je baš to bitno ne znam |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
|
|
|
Elena_Os
Ukupno postova: 1795 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
MissTake je napisao/la ( Pogledaj post): ›
pa da se troši novac??? koje pitanje????
|
Kao što Circa napisa kod Deeza i Caneta... |
|
_________________ Carpe diem! |
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
|
|