Autor |
Poruka |
Leon Admin
Ukupno postova: 4121 Lokacija: space Spol: Muško
|
„100lica stolica” naziv je projekta kojega je pokrenula i organizirala Udruga za kreativnu borbu protiv vjetrenjača „100lica”. Ideja je bila 100 rukom oslikanih stolica, koje prikazuju raspoloženja, osjećaje, sudbine i načine, prošetati uz pomoć volontera kroz grad, a sve to zabilježeli su fotografi i snimatelj te se od materijala napravila knjiga „100lica stolica“ i kratki film istoga imena. Naumljeno - ostvareno!
Svrha projekta „100lica stolica“ promicanje je tolerancije među ljudima, unatoč njihovim različitostima, a projekt ima i humanitarni aspekt. Naime, prihod od prodaje knjiga ide udruzi Klub roditelja i djece s teškim invaliditetom „Novi dan“, za dovršetak izgradnje Dnevnog boravka za djecu s teškim invaliditetom u Osijeku.
Kupnjom knjige " 100lica stolica" pomažete dovršetak izgradnje dnevnog boravka za djecu sa teškim invaliditetom iz udruge " Novi dan". Knjiga 100lica stolica, uz koju se dobije i CD s filmom i dokumentarcem "making of" može se po cijeni od 100 kn nabaviti zvanjem na telefon: 099/216-7873 [Mirta].
Prije tjedan je Arheološki muzej [-> vidi reportažu] bio dupkom pun, i sa znatno više od 100 lica usmjerenih u projekciju na zidu s koje su se ukazivali kadrovi dokumentarca making of 100 lica stolica i samog filma 100 lica, rađenog stop animacijom pomoću fotoaparata, gdje je za film iskorišteno oko 9000 fotografija. Snimanje je trajalo 2 mjeseca na desetak lokacija po gradu Osijeku.
Za one koji nisu mogli biti u Arheološkom muzeju, portal Osijek031.com donosi oba filma.
100 lica stolica [making of]
100 lica stolica
|
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
|
Andrea Zuckerman
Ukupno postova: 153 Spol: Nebitno
|
a više mi dosta tih stolica, sto tema već o njima ima. moš mislit značajna stvar! |
|
|
|
|
|
J.G.
Ukupno postova: 8 Lokacija: OSIJEK Spol: Žensko
|
Svaka čast dečki i djevojke !!! Vjerujem da ćemo vidjeti i nastavak ove izvrsne ideje! Bravo za trud i realizaciju! |
|
|
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Andrea Zuckerman je napisao/la: ›
a više mi dosta tih stolica, sto tema već o njima ima. moš mislit značajna stvar!
|
zapravo jest vrlo značajna stvar! u ovo vrijeme i na ovom mjestu, uslijed svih političko-socijalno-ekonomsko-inih zala, ljudi su rezignirani, bezvoljni, inertni, ne vjeruju da se išta može postići bez uplitanja politike, bez mita i korupcije, ovih je nekoliko ljudi u organizacijskom odboru pokazalo da se ipak može u kratkom vremenu (istina, uz jako puno truda i napora) napraviti nešto drukčije, kreativno, novo, inteligentno, nesebično, humanitarnog karaktera, i sve to lijepo i s mjerom prezentirati.
pozdravljam ovu akciju i sve sličnog karaktera koje će se tek dogoditi! |
|
|
|
|
|
Samir Ukupno postova: 9 Spol: Nebitno
|
bas zbog ovakvih kretenskih postova a zuckerman kojih je na tone u osjeckim glavama izbjegavam uopce ista komentirati ! povraca mi se od jada ! odi si na planinu i broj kamenje |
|
|
|
|
|
Nave
Ukupno postova: 140 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Zast Penka nije imao nist za rech???
Jel to full Making of? |
|
_________________ -------- :X
Complaining is silly. Either act or forget.
Stefan Sagmeister |
|
|
|
wekster Ukupno postova: 9 Spol: Nebitno
|
Nave je napisao/la: ›
Zast Penka nije imao nist za rech???
Jel to full Making of?
|
Zato sto je Penka covjek iz sjene. Genijalac koji ne govori puno jer njegovi radovi govore umjesto njega... Ma, covjek se jednostavno ne voli pojavljivati ispred aparata i kamere )))))) |
|
|
|
|
|
Nave
Ukupno postova: 140 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
wekster je napisao/la: ›
Zato sto je Penka covjek iz sjene. Genijalac koji ne govori puno jer njegovi radovi govore umjesto njega... Ma, covjek se jednostavno ne voli pojavljivati ispred aparata i kamere ))))))
|
Protestiram, hochu remake Making of, glavna uloga Penka! |
|
_________________ -------- :X
Complaining is silly. Either act or forget.
Stefan Sagmeister |
|
|
|
dmark292 Ukupno postova: 13 Spol: Muško
|
|
|
|
agape007
Ukupno postova: 33 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
dmark292 je napisao/la: ›
a više mi dosta tih stolica, sto tema već o njima ima. moš mislit značajna stvar!
|
imaš pravo,umjetnici-nije ni čudo da se bave glupostima kad nemaju svoj život.........
|
Oh, još kad bih dobila Vašu, duboko sam uvjerena, pametnu i nadasve cijenjenu definiciju sintagme "imati svoj život", mislim da bih otkrila nirvanu. Ah, ti pametni pojedinci među nama! Dovoljno veliki da im ne treba umjetnost, kultura! |
|
_________________ "Njezino je tijelo mamurna antena - ne miče se, već samo sluša."
Ivana Sajko |
|
|
|
Samir Ukupno postova: 9 Spol: Nebitno
|
prevelik broj ih je agape,mislim da je tonuće preveliko i da nema spasa |
|
|
|
|
|
Andrea Zuckerman
Ukupno postova: 153 Spol: Nebitno
|
agape007 je napisao/la: ›
|
Ah, ti pametni pojedinci među nama
Dovoljno veliki da im ne treba umjetnost, kultura!
|
zanimljivo... zanimljivo...
a odakle ti to da me ne zanima umjetnost?!
ne samo da sam pročitala temu o Stolicama, već sam ju i komentirala, i to kritički. Ili se umjetnost mora pratiti bez kritičkog stava?!!
Stolice su fora, ali po mom mišljenju ne puno više od toga. |
|
|
|
|
|
|
|
imaš pravo,umjetnici-nije ni čudo da se bave glupostima kad nemaju svoj život.........
|
Oh, još kad bih dobila Vašu, duboko sam uvjerena, pametnu i nadasve cijenjenu definiciju sintagme "imati svoj život", mislim da bih otkrila nirvanu. Ah, ti pametni pojedinci među nama! Dovoljno veliki da im ne treba umjetnost, kultura!
|
a dali umjetnicima treba nešto osim kulture ili im je ona primarna stvar u životu,pa se odriću svega ostaloga......npr. obiteljskog života,djece......jer vjerovatno bi od silnih pelena i boćica i dalje stigli potrošiti stotine sati na nekakve stolice od kojih ništa pametno nismo saznali,osim sa se na njima može neudobno sjediti ili
uživati u njihovim bojama,a zašto nema uprljanih sa ostacima papica,jer umjetnim očigledno nema vremena za hranjenje djece,nego beskonoćno trošenje vremena na oslikavanje nekakvih stolica...strašno zamorno i bespotrebno.. |
|
_________________ |
|
|
|
|
|
|
Oh, još kad bih dobila Vašu, duboko sam uvjerena, pametnu i nadasve cijenjenu definiciju sintagme "imati svoj život", mislim da bih otkrila nirvanu. Ah, ti pametni pojedinci među nama! Dovoljno veliki da im ne treba umjetnost, kultura!
|
a dali umjetnicima treba nešto osim kulture ili im je ona primarna stvar u životu,pa se odriću svega ostaloga......npr. obiteljskog života,djece......jer vjerovatno bi od silnih pelena i boćica i dalje stigli potrošiti stotine sati na nekakve stolice od kojih ništa pametno nismo saznali,osim sa se na njima može neudobno sjediti ili
uživati u njihovim bojama,a zašto nema uprljanih sa ostacima papica,jer umjetnim očigledno nema vremena za hranjenje djece,nego beskonoćno trošenje vremena na oslikavanje nekakvih stolica...strašno zamorno i bespotrebno..
|
a da ja nadasve volim umjetnost i kulturu ali za neke je to preširok pojam....... |
|
_________________ |
|
|
|
saba
Ukupno postova: 1320 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
ti znači hoćeš reći da je ovo "trošenje vremena" bilo čisto ovako bezveze....
znači ti ljudi koji su sudjelovali u ovom projektu su to radili čisto iz zajebancije....
a šta je sa humanitarnim karakterom cijele ove priče i sa time što cijeli taj projekat je osmišljen i odrađen samo da bi se pomoglo djeci sa teškim invaliditetom....
misliš da se ljudi vole čisto iz zajebancije truditi toliko oko bojanja, nošenja, fotografiranja, i ostalih stvari koje su bile sastavni dio ovog projekta... i tako 2 mjeseca? |
|
|
|
|