Autor |
Poruka |
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
Nisam bio savršen, ali sam imao poštovanja prema odraslima. Što ti očito nemaš. |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol: Muško
|
hehee cane imam ja postovanja prema starijima....al to se postovanje treba i zasluziti |
|
|
|
|
|
Stamba
Ukupno postova: 69 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
A nekako sam i konto da je istina negdje u sredini ...
Pozdrav,
Stamba |
|
|
|
|
|
Stamba
|
Političari (recimo gđa Opačić je imala "briljantnu" izjavu nedavno), a i ostali, bi trebali shvatiti da se kućni odgpj tako zove zato jer se treba dobiti kod kuće i da nije škola ta koja postavljati temelje nečijeg odgoja i/ili preodgajati djecu. Za preodgajanje postoje neke druge ustanove ...
A to što su nastavnici nemoćni - to je samo još jedna od ljepota nastavničkog posla, a to znaju i djeca i lijepo ti kažu "i šta mi možeš" i to je, što je najžalosnije istina. Ne smiješ ih istjerati sa sata, ako ima previše jedinica na pismenom - kriv je nastavnik jer nije zainteresirao djecu i dobro obradio gradivo, ako jedno dijete udari drugo - i opet pogodite tko je kriv ...
Pozdrav,
Stamba |
|
|
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
@Stamba
izvukao si bit problema ... 'nitko im ne moze nista' ... ni roditelji, ni skola ....
i onda radimo jos vece kretene od tih delikvenata kad svi mediji brije kako je 'svecenik ogrebao djete po licu i izbacio ga sa sata' ??? !!!
na stranu sto ja smatram da svecenici ne trebaju uopce propovijedati vjeronauk u skolama ...
nastavnici su navikli da bilo kakvom svojom reakcijom mogu ostati bez posla, pa godinama trpe sikaniranje i zlostavljanje takve problematicne djece ... svecenik je 'starog kova' i puko je. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Ja bih kao pravi roditelj zavalio malome šamarčinu jer je sigurno bio nepristojan. Zabranio bih mu izlaske, a potom bih se uputio u župni dvor. Tamo bih 'razgovarao' sa dotičnim župnikom. |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
Ja kad sam bio mali je bilo vrlo jednostavno. Napraviš nešto i bio kriv ili ne, prvo dobiješ po tamburi od staraca a onda te mama pita šta je bilo. |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
[i]Svećenik je na vjeronauku uhvatio moga 13-godišnjeg sina za lice, tresao ga i govorio mu da je stoka.
|
ma dobro je mala sotona i prošla, mogao je pop i penetrirati |
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI |
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Vrlo hrabro razmisljanje. Djeca danas vise vremena provode u skoli i oko skole, nego s roditeljima. U takvom sustavu kucni odgoj moze biti temelj, ali ne i jedina poluga odgoja.
IMHO, problem i sranja su se uopravo i poceli dogadjati onog trenutka kada se nabrijanim skorojevicima rijec "demokracija" pocela pjeniti iz svih tjelesnih otvora. U cas su svi skolski elementi izgubili autoritet. Profesor je postao funkcija ucenicke ocjene i roditeljske projekcije uspjeha vlastite djece. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
demokratija je dobra! ja bi je svakom preporučijo! reko bi: daj sto evra i nosi je odmene! |
|
|
|
|
|
Stamba
|
Upravo sam to i ja rekao. Škole mogu odgajati, ali ne mogu davati temelj i/ili preodgajati. Nisam nigdje rekao da škola ne treba imati odgojnu funkciju - dapače, to od nje i očekujem, ali ne više od toga! Postoji još nešto djeca danas imaju silna prava, a koje su im obaveze i postoje li neke sankcije za ne ispunjavanje tih obaveza - zadržimo se samo na školi?
Pozdrav,
Stamba |
|
|
|
|
|
sokrat
Ukupno postova: 982 Lokacija: ....ispod mosta.... Spol: Muško
|
čitajući sve ovo sjetio sam se jednog starog učitelja Karla, još iz drugog osnovne....taj je imao jednu šibu, iako mi je onda to izgledalo ko batina, svaki pokušaj da napraviš neko sranje brzo je bio prekinut...tom šibom....nije mi padalo na pamet radit sranja kad je Karlo u školi....sam sam dobio nekoliko puta tom šibom...zasluženo naravno....ako sam se pokušao žalit starom kod kuće još bi me i on kaznio....taj isti učitelj Karlo je i mom starom predavao....
..........
onda su te metode bile uspješne....danas nikakve metode ne pomažu...a nedaj Bože da netko primjeni tu staru metodu......odma javni linč....
imam mlađeg brata.....starci ga drže ko pod staklenim zvonom....a mali to dobrano iskorištava....da je koji puta dobio kao i ja u njegovim godinama nebi sigurno bio bahat i bezobrazan... |
|
_________________ "....jebe mi se za nacionalnu,vjersku i rasnu pripadnost....ja sam čovjek i to je to..." |
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
nije šiba spas,jebemu nismo barbari... p.s. demokracija nije savršena, ali nema bolje alternative. ona nosi i prava, a bome i obveze..samo što bi 99.9% Hrvata prava, a ko jebe obveze |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Kvaka je u tome sto odgoj nema veze s demokracijom.
Rusenjem jednog sistema, smatralo se da je potrebno srusiti apsolutno sve sto je s tim sustavom imalo veze, neovisno o tome je li nesto bilo dobro ili lose. Dmokracija je samo posluzila kao univerzalno opravdanje u cije ime se smjelo nesmetano rusiti. Tako je preko noci postalo nedemokratski ukoriti dijete kad napravi sranje, nedemokratki je postalo dati nekom jedan ili ga srusiti u skoli... Demokratki je postalo kad roditelj dodje u skolu i namlati profesora jer je dijete dobilo jedan, demokratski je da roditelj ide direkt kod ravnatelja i trazi discipilnske mjere prema profesoru i sl. Demokratski je postalo i da djeca osjeckih sudaca dobiju diplomu trece gimbe preko noci.
Srusio se kompletan sustav vrijednosti, tlo se natopilo gnojem iz septicke i bujanje je pocelo. Rezultat je danasnji sustav vrijednosti. Roditelji koji djecu u skolu salju kako bi djeca imala sve petice, jer ce onda upasti na fakultet na kojem ce im se srediti ispiti i nakon kojeg ce postati direktori ili se zaposliti u nekom javnom poduzecu. Imat ce dovoljno para i moci ce si kupiti srecu.
Trud, odgoj i maniri su stavljeni u drugi plan gdje su svedeni iskljucivo na funkciju tog cilja. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
I sam se čudim što ću ovo napisati, ali držim stranu svećeniku. Ne zato što mislim da je taj čovjek inače o.k., nego zato što mi je zlo od roditelja koji nakon par šamara, zasluženih, pozivaju novinare, umjesto da se pitaju odakle šamari. Ideja o zabrani profesorima fizičkog kontakta sa djecom priglupa je koliko i svaka nova obrazovna reforma, a to svjedoči svaka kudikamo civiliziranija predratna generacija. |
|
|
|
|
|
|
|