Komunalni i prometni kaos - tako je najlakše opisati situaciju u
Gundulićevoj ulici nakon što su obnovljeni kolnik i nogostupi te postavljena biciklistička staza.
Upravo oko biciklističke staze digla se najveća prašina, a iako još nije službeno otvorena već je izvor prigovora. No, prigovori nisu upućeni na samu stazu nego na vozače koji na njoj, kao i u Divaltovoj ulici, svakodnevno parkiraju svoje automobile. U parkirališta su pretvorene i manje površine namijenjene zelenilu, između biciklističke staze i kolnika. Naime, uski pojasi zelenila pretvoreni su u blatne kaljuže, a parkiranih automobila nije pošteđeno ni autobusno stajalište.
- Jučer sam jedva izišla iz autobusa na stajalištu kod raskrižja Gundulićeve i Ličke. Netko je svoj automobil parkirao na autobusno ugibalište i kada su se vrata autobusa otvorila mogla sam se jedino popeti na krov parkiranog automobila. Na kraju sam trčala kroz autobus da iziđem na druga vrata, a taj se problem na ovom stajalištu ponavlja iz dana u dan - žali se umirovljenica
Kata.
Iz
Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo i promet saznajemo kako je u posljednja dva mjeseca u Gundulićevoj ulici na vozilima zatečenim na zelenim površinama ostavljeno
37 obavijesti o počinjenom prekršaju. No, potpuno je jasno kako to nije dovoljno da bi se stalo na kraj bahatim vozačima koji svojim automobilima ometaju bicikliste i devastiraju zelene površine.
Parkirališna mjesta postavljena mimo projekta obnove Gundulićeve još nisu uklonjena, a nema naznaka kada će to biti učinjeno. Podsjetimo, gradonačelnik
Gordan Matković rekao da će
Gradnja nepravilnosti morati ispraviti o svom trošku. No, u međuvremenu o ovom pitanju ništa nije učinjeno.
Autor:
Ivan Sekol/
Glas-Slavonije.hr