Autor |
Poruka |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Treba li Hrvatska ući u EU i koje su prednosti/nedostaci ulaska, odnosno neulaska u EU?
Moram priznati da sam životni skeptik, pa tako i euroskeptik.
Zanimljiv mi je slučaj Norvežana - njihovi političari su se dva ili tri puta izborili za ulazak, dobili zeleno svjetlo, a onda su građani na referendumu rekli odlučno NE.
Zanimljivo je, također, da je Irska najviše profitirala od ulaska u EU, da bi sada uglavnom bili protiv proširenja. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
puki Ukupno postova: 1114 Lokacija: Kokuće zasad Spol: Muško
|
ja sam protiv ulaska. najebat cemo. |
|
_________________ Ná glac pioc comhairle gan comhairle ban.
übergefickt |
|
|
|
toni
Ukupno postova: 2180 Spol: Muško
|
svakako trebamo preuzeti obrasce ponasanja iz eua, uskladit se s njima... jer smo ocigledno nesposobni sami urediti drzavu.
dali cemo il ne cemo... odlucit cemo na referendumu.
ja bum glasal protiv |
|
|
|
|
|
|
kao i vecina, nadam se.... |
|
übergefickt |
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
Dvoumim se. Definitivno nismo zaslužili, i satrt će nas ako uđemo. Ali ako ne uđemo, nećemo ni imati motivaciju raditi u nekom vražjem pozitivnom smjeru, i nastavit ćemo se satirat sami kao što smo i dosad.
(laičkim rječnikom, ak se potrudim, možda to mogu i bolje! Možda.) |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Kao sto Toni reche, trebamo preuzeti obrasce ponasanja. Zbog nas samih.
U EU trebamo uci, jer je alternativa da nismo u njoj. A alternativa je losija od ulaska. Jasno, uci trebamo tek kada posisamo sve fondove koji su namijenjeni za potencijalne clanice. Dakle, na stvar gledati pragmaticno, bar smo mi Balkanci u tome majstori...
Doduse, meni i ideoloski odgovara jedinstvena drzava, sto manje granica i slicno... price o drzavnim suverenitetima i slicno su mi malo previse - pecinske... odjebite pleme, imate (valjda) vlastiti mozak... |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
toni
Ukupno postova: 2180 Spol: Muško
|
Ma imamo mozak, i sve stoji sto govoris... ali bi nam geopoliticki gledano bilo puno bolje da ostanemo neutralni, jer onda bi se situacija malo okrenula, jer.. kakva bi ti bila ujedinjena eu bez hr, a sa bosnom, srbijom, turskom... a ipak europljani pokazuiju aspiracije prema nasem moru, zemlji, vodi itd...
pa kad pogledas... daju nam se krediti za infrastrukturu(ceste) za reforme pravosudja.. zemljisnih knjiga.. zasto !? pa da nas eurpoa, kad i mi postanemo dio nje(a ibogami i prije), lakse pokupuje i lakse dojde do svojih posjeda. a mi ? pa mora neko i konobarit !
razumijem zasto bi bilo bolje (gosp.subjektima) da smo u eu; jedinstven trziste blabla... ali jos uvjek mislim da mi na tom trzistu nemamo bas puno toga za ponuditi, a i to sto imamo je preskupo, zbog monetarne politike koja je diktirana od mmfa (ne samo zbog nje, ali..)
sve ovo vrijedi uz pretpostavku da su na celu drzave ljudi koji ne misle samo na svoj dzep. ali kako to nije situacija.. trebamo sto prije sve prodat strancima. pa kad vec nismo 15 godina sposobni se pokrenuti, otvoriti radna mjesta itd... dajmo sve strancima pa neka to ucine mjesto nas... mislim.. 'malim' ljudima je sasvim sveijedno dali je gazda ante, john il franz. sve dok mu placa posteno za rad.
pu, 'ebem ti ovu argentinu... braci Srbima uvalili 3 komada u prvom poluvremenu
odo sad na more, a vi malo porazmislite o eu, srbima, gomilanju posla itd |
|
|
|
|
|
Lugar
Ukupno postova: 607 Lokacija: Hladovina Spol: Muško
|
Ma ja kontam da Hrvatska treba uci u EU, ali nismo jos spremni.
Trebali bi uciti od drugih, sami srediti stvari u svom dvoristu, pa kada budemo malo stabilniji onda dobro razmisliti.
U ovom trenutku mislim da nismo za EU, pa cu tako i glasati na referendumu. |
|
|
|
vlale
Ukupno postova: 392 Lokacija: os Spol: Žensko
|
ma dok dodje do tog hocemo li uci ili ne, gospodin sanader ce nas sve rasprodati samo za to da bi kao usli...a vjerojatno necemo uci jer nas, uostalom, europa ne zeli unutra, pogotovo sto sad vodstvo eu-a preuzima slovenija, a svi znamo da su oni "zapadni srbi"...
uf, malo sam ostra, ali takav mi je dan... |
|
_________________ I've got plenty of common sense!
I just choose to ignore it. |
|
|
|
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol: Žensko
|
Globalno gledano, taj ulazak nije losa stvar. Ali poznavajuci nas i nas komfor, princip - "ne mogu me tako malo platit ko sto ja mogu radit" i "jebo poso u kojem ne mogu zajebat drzavu" (o politicarima, njihovoj kliki i kojekakvim privatizacijama da i ne govorim) zatim nasu podtezgovnu zaradu i odsustvo svakog entuzijazma mladih ljudi...tesko da nam u EU moze biti bolje.
Mislim da Referendum o ulasku u EU ma kakav bio, nece imati ishod neulaska, jer vlast nam k tome stremi, tako da je Referendum u ovom slucaju puka farsa. |
|
_________________ Gemi031 |
|
|
|
|
heheheh...e, stvarno, kontam si da, ako hrvatska uđe, će u nekoliko godina dovesti do raspada eu
hehe ne mogu oni to toliko dobro napraviti koliko naši političari mogu pokidat |
Zadnja promjena: puki; 17.06.2006. 10:45; ukupno mijenjano 1 put. |
übergefickt |
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
žalosna činjenica je da ulazak u EU ne možemo izbjeći. samo naivčine misle kako će njihov glas, mišljenje ili ishod referenduma nešto značiti... |
|
|
|
|
|
|
pa znam - na kraju ce jednostavno "oni" namjestiti da ishod njima odgovara.
shite... |
|
übergefickt |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
puki je napisao/la: ›
heheheh...e, stvarno, kontam si da, ako hrvatska uđe, će u nekoliko godina dovesti do raspada eu
hehe ne mogu oni to toliko dobro napraviti koliko naši političari mogu pokidat
|
puki, i meni se čini da će se EU na kraju fino raspasti...... taman dok mi potrošimo hrpu love da uđemo....... |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
|
|