Autor |
Poruka |
Nandino
Ukupno postova: 5431 Lokacija: redakcija portala Osijek031.com Spol:  Muško
|
 Radovi na novoj dionici autoceste od Osijeka do Đakova, koja je ujedno i dio paneuropskog koridora 5C, završit će do travnja, pa će ona, kako se i najavljivalo, biti otvorena uoči lokalnih izbora, koji bi se trebali održati 17. svibnja. Potvrđuje to Josip Škorić (HDZ), član Uprave Hrvatskih autocesta i član Poglavarstva grada Osijeka za komunalu.
- U proljeće prošle godine otvorena je dionica autoceste Sredanci - Đakovo i odmah tada počeli su radovi na dionici Đakovo - Osijek. Kada se i ona otvori, Osijek će u cijelosti biti spojen autocestom sa Zagrebom, ali i dalje, sa zapadnom Europom - ističe on. Cijeli put do Zagreba tada će se moći prijeći za samo dva sata, a cestarina će, kako je najavljeno, stajati stotinjak kuna.
- Nakon otvorenja ove dionice nećemo stati s gradnjom autoceste. Već je u pripremi dokumentacija za gradnju novoga mosta preko Drave, koji će se graditi nedaleko od Osijeka, između Josipovca i Petrijevaca. Natječaj za gradnju mosta raspisat ćemo odmah nakon svečanog puštanja u promet dionice Osijek - Đakovo. To je ujedno i preduvjet za nastavak gradnje autoceste od Osijeka do Belog Manastira. Posrijedi je pretposljednja hrvatska dionica cestovnog koridora 5C, a posljednja će, naravno, ići do granice s Republikom Mađarskom - zaključuje Škorić.
Piše: T.Levak/Glas Slavonije
Foto: Divna Jakšić [arhiva 031]
Pročitajte i...
[21.12.2008.] Cestarina od Osijeka do Zagreba 102 kune
[06.08.2008.] Slavonika je sve bliže Osijeku
[09.06.2008.] Autocestom od Đakova do Osijeka od ožujka 2009.
[16.11.2007.] Autocestom od Osijeka do Zagreba već za godinu dana |
|
 |
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:  Muško
|
U ovoj državi sve ima svoj timing  |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
 |
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol:  Muško
|
|
|
_________________ Lock 'n' Load Baby  |
|
|
 |
tasmanijski leopard
Ukupno postova: 53 Spol:  Muško
|
|
|
 |
Alchemist
Ukupno postova: 207 Spol:  Nebitno
|
samo neka bude iako ovo tempiranje je malo previše čak i od adezea.
2003 su najavljivali da će do belog biti gotova do kraja 2007, pa su otvorili tek do Đakova pred parlamentarne izbore i sada nakon 1,5 godina opet tempiraju tih 30km, ako je tempo građenja auteceste 20km/godišnje onda onu čačićevu do splita mora da su gradili vanzemljaci jer kada posred ravne slavonije treba 1g za 20km, a da o cijeni ne govorimo...
sve u svemu onda trebaju izbori biti svake 2 godine! |
|
_________________ Nulla dies sine linea |
|
|
 |
Elena_Os
Ukupno postova: 1795 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Cijeli put do Zagreba tada će se moći prijeći za samo dva sata.
|
ne znam samo kojom brzinom !?! sa 130km/h sumnjam... |
|
_________________ Carpe diem!  |
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
'U proljeće prošle godine otvorena je dionica autoceste Sredanci - Đakovo' -
Nije točno!!! Ta dionica je otvorena u studenome pretprošle godine!
Nadalje, slažem se s Alchemistovim komentarom oko dinamike izvođenja radova.
Teren od Đakova do Osijeka pretežno planinski te je autocesta prepuna tunela i vijadukata, to objašnjava sporost u radovima. Za razliku od ravničarskog kraja u Lici i Gorskom kotaru gdje takvih problema nema. |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
barakn Ukupno postova: 24 Spol:  Nebitno
|
O bravo! Što se sve neće otvoriti prije izbora. Što češće dajte izbore,neka se samo završavaju radovi...ceste,shopping centri... bravo adeze. Kad bi otvorili neku veliku rupu da u nju upadnete pred izbore,i oni drugi,i treći... |
|
|
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ironično mi je što mandat traje 4 godine, e ne bi li se izabranima dalo dovoljno vremena da provedu u djelo neke projekte (koji su mahom obećani u predizborno vrijeme). međutim, kod nas ono što je rečeno prije izbora, nakon izbora puj-pik-ne-vrijedi, a sve što se ima provesti, provede se najranije pola godine prije sljedećih izbora. kad bi imali izbore svake godine, hrvatska bi vrlo brzo postala jedna od najizgrađenijih i najnaprednijih država u vasioni! |
|
|
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
Jel zna netko koliko će točno biti "stotinjak" kuna? |
|
|
|
|
 |
Fifa
Ukupno postova: 243 Lokacija: Osijek/Zagreb Spol:  Muško
|
|
|
 |
sandika Ukupno postova: 15 Spol:  Nebitno
|
A kad bismo jos dobili i nove nogostupe u gradu prije izbora da ne preskacemo rupe (btw bas me zanima kako se snalaze roditelji s djecjim kolicima na putu od retfale prema centru npr.) i ne hodamo po lokvama kao da smo usred polja cim padne par kapi kise... |
|
|
|
|
 |
Fifa
Ukupno postova: 243 Lokacija: Osijek/Zagreb Spol:  Muško
|
Pa bitniji je put do zagreba nego do centra...  ....koliko put ideš u centar..a kolko u zagreb  |
|
_________________ The Todd accepts all applicants, regardless of age and disability.  |
|
|
 |
zlusch
Ukupno postova: 2038 Lokacija: Sjenjak Spol:  Muško
|
|
|
 |
zlusch
Ukupno postova: 2038 Lokacija: Sjenjak Spol:  Muško
|