Autor |
Poruka |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
tempus031 je napisao/la: ›
Netko je već napisao, glasati za marginalce koji ne prelaza prag ti je isto kao glasati za onu listu koja je dobila najviše glasova jer se po ovom sustavu ti glasovi pripisuju njima. A ne vjerujem da ti je to cilj.
|
cilj mi je da dovoljno ljudi glasa za marginalce, tako da oni prijeđu prag. |
|
|
|
|
|
dibi Ukupno postova: 59 Spol: Nebitno
|
Nikada se izvršna vlast ne može odvojiti od politike i političara.Ako možeš reci mi u kojoj to državi, su u izvršnoj vlasti ljudi koji nemaju nikakve veze sa politikom? Mada bi to bilo jako dobro i učinkovito,ali po meni nemoguća misija.
Osobu koja nema veze sa politikom, da uspije na neposrednim izborima za gradonačelnika,po mom mišljenju je jako teško za naći.Ako budeš našao takvu osobu, ja prvi glasam za njega ili nju. |
|
|
|
|
|
evil monkey
Ukupno postova: 923 Lokacija: ormar Spol: Žensko
|
bocic je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Naime, ovakvi su izbori prigoda da se lokalna vlast odmakne od politike i političara, etiketa, stranaka i sličnih stvari. Ovakav način biranja daje mogućnost da na čelu grada bude ugledna i cijenjena osoba koja nema veze s politikom ili strankama
|
mozda u nekom idealnom svijetu; u osijeku na balkanu znamo da nismo te srece... koji je to politicar na nasim prostorima u zadnjih 20 godina bio posten, iskren i stranacki neopredijeljen? i tko se u trenutnim politickim i drustvenim okolnostima u nasoj bajnoj banana-drzavi moze nadati nekoj politickoj poziciji bez stranacke potpore?
pricati o idealima je krasno, ali je stvarnost nesto okrutnija
p.s. pade mi na pamet ladislav bognar: bio mi je profesor na faxu, i imam samo rijeci hvale za njega - koliko je ono trajao njegov nestranacki zupanijski mandat i u kojim je okolnostima zavrsio? cak se ni on nije mogao obraniti od beskrupuloznih lokalnih tirana
evo bognarov interview: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=12149 |
|
_________________ “Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom |
|
|
|
bocic
Ukupno postova: 104 Lokacija: Centar Spol: Muško
|
dibi je napisao/la: ›
Nikada se izvršna vlast ne može odvojiti od politike i političara.Ako možeš reci mi u kojoj to državi, su u izvršnoj vlasti ljudi koji nemaju nikakve veze sa politikom? Mada bi to bilo jako dobro i učinkovito,ali po meni nemoguća misija.
Osobu koja nema veze sa politikom, da uspije na neposrednim izborima za gradonačelnika,po mom mišljenju je jako teško za naći.Ako budeš našao takvu osobu, ja prvi glasam za njega ili nju.
|
Postoji dosta primjera, no u pitanju su države s duljom tradicijom demokracije od Hrvatske. Ali je bolna činjenica da mi, na stranu razmišljanje i politička kultura naših ljudi, osobu spomenutog opisa jednostano NEMAMO.
Prošle se godine zanimljivo špekuliralo što bi bilo kad bi se Slaven Bilić kandidrao za predsjednika države. Svi će se složiti da je odgovor samo jedan... |
|
|
|
|
|
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Sharon je napisao/la: ›
Udadoše lijepu Tenu, ali ne za onog tko je njenom srcu drag, nego za onog s kim je bešćutni otac pogodio, tamo gdje je više zlatnika na hrpi... Lako je njemu: Pantovčak je daleko,a i ne mora on s njim spavati!
Ne preostaje Teni nježnoj ništa drugo negoli da začepi nos i kroči među njih...
Sastanak s onim finim gosponom profesorom bio je samo utješna nagrada, njemu je Tata dodijelio titulu 2.pratilje.
Dukati su na drugoj adresi...
|
Ah, zaboravih dodati: ne sekirajte se za Tenu, snaći će se ona - osjetljiva je na zlato... |
|
|
|
|
|
OsijekNepokoreniGrad
Ukupno postova: 724 Spol: Nebitno
|
Ako netko treba šutjeti o udavanju i dukatima onda je to anto i njegovi. Tko se više puta priudao ili priženio od HSP-a? |
|
|
|
|
|
bocic
|
evil monkey je napisao/la ( Pogledaj post): ›
mozda u nekom idealnom svijetu; u osijeku na balkanu znamo da nismo te srece... koji je to politicar na nasim prostorima u zadnjih 20 godina bio posten, iskren i stranacki neopredijeljen? i tko se u trenutnim politickim i drustvenim okolnostima u nasoj bajnoj banana-drzavi moze nadati nekoj politickoj poziciji bez stranacke potpore?
pricati o idealima je krasno, ali je stvarnost nesto okrutnija
|
Nisu u pitanju nikakvi ideali, posebno u političkim okolnostima kakve vladaju u Osijeku. Nestranački kandidat za gradonačelnika (pazi, tu ne govorim o listi za gradsko vijeće), a koji odgovara onom opisu, zasigurno bi mogao pobijediti čak i kod nas. Problem sam već naveo, ja ne vidim takvu osobu u Osijeku. |
|
|
|
|
|
OsijekNepokoreniGrad
|
Otišli ste u offtopic, budimo realni, ovdje pričamo o budućem gradonačelniku Bubalu i dogradonačelniku Vrdoljaku. |
|
|
|
|
|
hihmih Ukupno postova: 225 Spol: Nebitno
|
mimin je napisao/la: ›
ajde napokon si rekao za koga si!
hihmih je napisao/la: ›
s obzirom da se majstor zajebo(vrdoljak)i ušao u koaliciju sa bolesnikom i lopovom(glavaš) ,te tako i ono malo nade ugasio za boljim osijekom.križam njega kao mog kandidata za gradonačelnika . moj izbor če biti stranka poznanstava i rodijačkih veza sa svekolikom vlašću u državi. zašto bih ja bio drukčiji od njih i borio se za neke ideale kada svoje ciljeve mogu ostvariti priklanjajuči se večini(hdz) i poznanstvima tih istih. a možda im se bude dalo pa i dokrajče glavaša bilo to preko suda ili suverenom pobjedom na izborima.a što se tiče hsp ,s njima če lako .
|
|
a ne,ne varaš se majstore.uvijek za promjene al kad te izda i zadnja nada vidiš da je lakše prikloniti se večini i čuvati živce . šta ti misliš da se oni bore za nas i naše bolje sutra. evo pokazali su ovim svim mogučim kombinacijama šta ih zanima.vlast i moć što im ta vlast donosi. zašto bih ja bio drukčiji od njih. vremena su takva da se moraš snalaziti kako znaš i umiješ. oni nemaju obraza prema nama zašto bih ja prema njima. zato gledajte gdje imate rodijačkih i prijateljskih veza i za tu stranku dajte glas. prokušani recept hrvata od pamtivjeka. sva sreča pa mi nitko od roda nije u HDSSB-u |
|
|
|
|
|
bocic
|
Ne, stari, nije offtopic, samo tužna činjenica da su političari, kojima ti toliko držiš stranu, pomeli inteligenciju i ugledne ljude ovoga grada. Tužno, ali i istinito... |
|
|
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
OsijekNepokoreniGrad je napisao/la: ›
Otišli ste u offtopic, budimo realni, ovdje pričamo o budućem gradonačelniku Bubalu i dogradonačelniku Vrdoljaku.
|
...a glasovat ce za njih( da se malo pjesnicki izrazim:D) brada i planine, a ne nasa ravnica:-D...koja se izgubi negdje putem |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
OsijekNepokoreniGrad
|
Teško da su Bubalo i Vrdoljak pomeli inteligenciju, prije je to napravila ekipa koja trenutno vlada.
ps. vidjet ćeš da je offtopic |
|
|
|
|
|
evil monkey
Ukupno postova: 923 Lokacija: ormar Spol: Žensko
|
bocic je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nestranački kandidat za gradonačelnika (pazi, tu ne govorim o listi za gradsko vijeće), a koji odgovara onom opisu, zasigurno bi mogao pobijediti čak i kod nas. Problem sam već naveo, ja ne vidim takvu osobu u Osijeku.
|
da budem sasvim iskrena, ne znam kako je tocno ustrojen rad gradskog vijeca i kako je na razini grada regulirano donosenje odluka - ali cistom logikom: ako je gradonacelnik "nesvrstan", a u gradskom vijecu neka stranka ima vecinu, nije li vijecu lako onemogucavati gradonacelnika u radu i donosenju odluka? to moze biti dobra stvar ako gradonacelnik donosi lose odluke, ali i vrlo losa ako vijece radi u necijem stranackom/osobnom interesu.
ili sam u krivu?
moze li mi netko dati link za kakav dokument (pravilnik, statut ili kako se to vec zove) kojim se uredjuju duznosti i ovlasti (osjeckog) gradonacelnika i gradskog vijeca (ili citave gradske uprave)? |
|
_________________ “Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom |
|
|
|
dibi Ukupno postova: 59 Spol: Nebitno
|
Zamolio sam te da mi navedeš državu, a ne da mi kažeš da to postoji u državama sa duljom tradicijom demokracije od Hrvatske! Naravno da nemamo takvu osobu,i zaista ovo nije tema topica. Relanost je takva, da treba birati ili jedni ili drugi ili treći ili ne izaći na izbore!Možete reći što god želite ali od ove tri opcije glasovati ću za Bubala i Vrdoljaka, jer ne želim da budim u onih 40% koji neće izaći na izbore jer su razočarani u kandidate. Možda da nađeš takvu osobu , pa onda neće biti ovog glupog prepucavanja!
bocic je napisao/la: ›
dibi je napisao/la: ›
Osobu koja nema veze sa politikom, da uspije na neposrednim izborima za gradonačelnika,po mom mišljenju je jako teško za naći.Ako budeš našao takvu osobu, ja prvi glasam za njega ili nju.
|
Postoji dosta primjera, no u pitanju su države s duljom tradicijom demokracije od Hrvatske. Ali je bolna činjenica da mi, na stranu razmišljanje i politička kultura naših ljudi, osobu spomenutog opisa jednostano NEMAMO.
Prošle se godine zanimljivo špekuliralo što bi bilo kad bi se Slaven Bilić kandidrao za predsjednika države. Svi će se složiti da je odgovor samo jedan...
|
|
|
|
|
|
|
bocic
|
evil monkey je napisao/la ( Pogledaj post): ›
da budem sasvim iskrena, ne znam kako je tocno ustrojen rad gradskog vijeca i kako je na razini grada regulirano donosenje odluka - ali cistom logikom: ako je gradonacelnik "nesvrstan", a u gradskom vijecu neka stranka ima vecinu, nije li vijecu lako onemogucavati gradonacelnika u radu i donosenju odluka? to moze biti dobra stvar ako gradonacelnik donosi lose odluke, ali i vrlo losa ako vijece radi u necijem stranackom/osobnom interesu.
ili sam u krivu?
moze li mi netko dati link za kakav dokument (pravilnik, statut ili kako se to vec zove) kojim se uredjuju duznosti i ovlasti (osjeckog) gradonacelnika i gradskog vijeca (ili citave gradske uprave)?
|
Nažalost, mogla bi se dogoditi slična stvar i sa strankama, ne bi bilo nemoguće da netko postane gradonačelnik, a netko drugi (kod nas moraš reći na ovaj ili onaj način) ima većinu u gradskom vijeću.
O funkcioniranju se obrati njuškama u Saboru, ionako još nije sve definirano zakonski, ali, kaže Šeks nedavno, 'bit će do kraja izbora'... |
|
|
|
|
|
|
|