Autor |
Poruka |
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
Evo teme koja me ponukala da otvorim topic:
http://www.net.hr/filmtv/page/2006/06/30/0397006.html
Dakle, otvorit će se još dva Cinestara u Novom Zagrebu i Zadru. Treba li Osijeku Cinestar? Koliko idete u kino? Jeste li filmofil ili idete jednom - dvaput godišnje? Gledate li samo blockbustere ili imate selekciju prema drugom kriteriju? Koji žanr filmova gledate?
I na kraju, što mi preporučujete da ne smijem propustiti u svojoj izobrazbi? |
|
|
|
|
|
puki Ukupno postova: 1114 Lokacija: Kokuće zasad Spol: Muško
|
pa mislim da bi bio koristan, ali ne znam koliko bi ljudi dolazilo..
nisam pametan oko toga.
oko preporuka, pricamo uzivo |
|
_________________ Ná glac pioc comhairle gan comhairle ban.
übergefickt |
|
|
|
super_leptir
Ukupno postova: 203 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
a bilo bi to lijepo, ali totalno propala investicija. osijek je prije rata imao pet kinodovrana. od toga su ostale samo dvije (jedna je zapustena, a dvije prenamijenjne). i ta kina posluju s gubitkom. mislim da to ne bi proslo nikako. volim ici u kino! bas volim! samo sto su mi karte dosta skupe i onda se rijetko odlucim ici, a bas mi je zao. volio bih da mogu ici cesce. inace za osijek mislim da su o9va dva kina taman. |
|
_________________ Sve je moguće osim onog što je nemoguće! |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Uopće ne gledam blockbustere... uz teške izuzetke. Pratim preko net-a i novina filmsku produkciju, festivale... Točno pikiram što ću gledati a na prvom mjestu je europski film, film malih kinematografija (ne uvijek toliko malih koliko neameričkih).
Žalosno je što smo spali na 2 kina. Mislim da je projekat "kino kultura" super ali u nezgodno vrijeme - ipak odem kad uspijem. Većina dobrih filmova igra u Zagrebu, a do nas dođe čista komercijala koju su svi već odgledali kod kuće na dvd-u.
Multiplex i ne bi bio profitabilan, ali je malo lijepo art kino (a znamo i gdje je prija bio Klub ljubitelja filma i da sad zjapi prazno) bilo bi jako dobro za kulturni život našeg malog grada.
Izbor filmova na OLJK je odličan i gledat ću neke filmove još jedared. Veliko platno je veliko platno. Neka nas samo vrijeme posluži.
p.s.
molim one koji idu u kino da se fino napapaju kod kuće a ne da dva sata šuškaju, mljackaju, telefoniraju, otvaraju konzerve... |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
Ne, ne treba. Ako i naprave, vidjet će za mjeseca dva da im se to ne isplati i zatvorit će ga. IIRC, u Eurodomu je planirano da bude minipleks s dvije dvorane.
Danice, vidimo se na projekcijama nekih filmova u Uraniji, i unaprijed upozoravam da će biti šuškanja vrećica s kokicama na balkonu ) Coca-colu ću isto otvarati nekoliko puta |
|
|
|
|
|
Alana Bates
|
Ne, ne znam gdje je prije bio Klub ljubitelja filma - gdje?
Koliko često onda idete u kino (jel skupa karta, kao što kaže super - leptir)? Ja sam zadnji put sad bila na Xmen, Davincijev kod sam propustila, iako mi je i to bila namjera pogledati.
A ovi dodatni sadržaji koje imaju multiplexi: stari filmovi, novi filmovi, meniji za gladne i manje gladne, zajedničke stolice za zaljubljene... komercijala koja nam ne treba? |
|
|
|
|
|
DanicaV
|
allein je napisao/la: ›
.
Danice, vidimo se na projekcijama nekih filmova u Uraniji, i unaprijed upozoravam da će biti šuškanja vrećica s kokicama na balkonu ) Coca-colu ću isto otvarati nekoliko puta
|
nemaš frke, ako mi budeš išao na živce, ja ću biti ta koja će te zamoliti da prestaneš i tako ćemo se uspoznati
p.s.
uvijek biram parter, otprilike 5. red, tako da na balkonu možeš raditi što hoćeš |
|
|
|
|
DanicaV
|
Alana Bates je napisao/la: ›
Ne, ne znam gdje je prije bio Klub ljubitelja filma - gdje?
|
jesi možda čula za "Lumiere"?
uličica kraj kina Uranija - odmah vidiš zakatančeno i zapušteno zdanje. tu su se nekada davno gledali filmovi, uz cugu. kasnije je bio samo kafić, pa ništa. |
|
|
|
|
Alana Bates
|
Aha, aha, znam koja je uličica. Idealno mjesto za ljubitelje filmova, prilično filmično... |
|
|
|
|
|
DanicaV
|
svojedobno je izlazio i časopis Kinoteka, crno-bijeli, skromno izdanje ali jako dobar.
eto, ako se netko toga sjeća, neka se javi... |
|
|
|
|
DanicaV
|
Alana Bates je napisao/la: ›
Aha, aha, znam koja je uličica. Idealno mjesto za ljubitelje filmova, prilično filmično...
|
bijaše bilo predivno.
gledali smo filmove na platnu, čak s video projekcijom.kvaliteta slike nije uvijek bila naj, ali si vidio neke filmove koji još nisu stigli u produkciju ili uopće nisu. fine fotelje. |
|
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
|
|
|
allein
|
DanicaV je napisao/la ( Pogledaj post): ›
nemaš frke, ako mi budeš išao na živce, ja ću biti ta koja će te zamoliti da prestaneš i tako ćemo se uspoznati
p.s.
uvijek biram parter, otprilike 5. red, tako da na balkonu možeš raditi što hoćeš
|
Ah, onda se nikad nećemo upoznati
Ja isključivo izabirem balkon - osim ako su u društvo neki tvrdokornici koji isto tako vole parter kao ti. Onda nekako istrpim gledanje filma i ukočenost vrata poslije... |
|
|
|
|
|
DanicaV
|
allein je napisao/la: ›
Ah, onda se nikad nećemo upoznati
Ja isključivo izabirem balkon - osim ako su u društvo neki tvrdokornici koji isto tako vole parter kao ti. Onda nekako istrpim gledanje filma i ukočenost vrata poslije...
|
ćirni tko sjedi u prvim redovima.....
što se tiče filmova na OLJK, valjda će vrijeme poslužiti da budu na otvorenom. gušti su gušti. |
|
|
|
|
allein
|
DanicaV je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ćirni tko sjedi u prvim redovima.....
što se tiče filmova na OLJK, valjda će vrijeme poslužiti da budu na otvorenom. gušti su gušti.
|
Makar mi je gledanje kina na otvorenom ogroman gušt (plus mogućnost pijenja piva i grickanja pereca uz film), prošlih godina sam skužio da mi je pauza od 10-15 minuta dok se promjene role na jednom projektoru u Vegi ipak malo preveliki moodkiller. Tako da ću ići drugi dan u Uraniu na 'reprize'. |
|
|
|
|
|
|
|