audiworld je napisao/la ( Pogledaj post): ›
blu ray je jedno 100 puta( ovo je cinično, al masu puta) bolji od dvd-a. Osobno imam tehniku na kojoj gledam( full HD phillips jedan od najboljih tv-a i sony 3) i vrtjeti dvd i blu ray definitivno nije isto. DVD je ako se nevaram 576p , blu ray je 1080p. slika, zvuk neusporedivo bolji...
|
kao što rekoh, normalni smrtnici neće primjetiti razliku...
a to sve ovisi i o opremi i samoj obradi materijala. jer nećeš kod hitchcockovog filma primjetit razliku da ga jebeš.
sad što se mene tiče-svejedno. ionako je taj format namjenjen za nove filmove. a novi filmovi su sranje. pa može ih božanstveni zvuk i slika krasit al će i dalje bit kao naparfemirano govno
živjela analogija! to je bilo doba dok su se nismali filmovi i glazba. sve poslije toga je sranje (čast iznimkama). a nisam čuo da se itko žalio na krckanje vinila i premotavanje vhs-a. jer na tim formatima je bilo ono što je jedino bitno=umjetnost i srce.
a ovo danas je ko imat robota za ženu. "uskraćeni" će se zadovoljiti turanjem u navazelirani čelik, dok će ljudi sa srcem i dušom znati da je prava žena bolja-makar prdi, smrdi i popuje
i čisto subjektivno, meni vhs ima 10 puta bolju sliku. svjestan sam šta pričam. ista stvar je kao i kod vinila samo što je vinil i objektivno puno kvalitetniji medij od cd-a. analogni formati pružaju toplinu slike i zvuka koju ova digitalna sranja neće nikad postići.
i onda mi bude tužno gledat ljude kako kupuju led zeppelin cd-ove u cd shopu, kada mogu te iste albume naći u izvornom vinilnom obliku za 20kn s neusporedivo boljim zvukom. i filingom.