Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Saznali ste da će vam dijete biti rođeno sa downovim sindromom. Hoćete li pobaciti?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Poll :: bi li se odlučili na pobačaj ako znate da će vam dijete imati neizlječivo stanje?

Da (muškarac sam)
32%
 32%  [ 13 ]
Da (žena sam)
45%
 45%  [ 18 ]
Ne (muškarac sam)
22%
 22%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 40

Autor Poruka
Monstrum

Ukupno postova: 6541
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.05.2009. 13:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

uzrok čega, downa ? deformacije odn. pojave trećeg kromosoma na 21 kromosomu koji se može pojavit u bilo kojeg djeteta ? ne pričamo o skrbi nad djecom ili o senzibilitietu odn. ne postojanju istoga u društvu, ako ćemo tim putem zašto postoje ratovi, zašto u svijetu ima gladi, sve nas onda treba zatrt sa zemljom. ovdje je potaknuta rasprava o odluci da li abortirati ako saznate za down ?

do sada sam vidio da oni koji su za imaju argumente, a ovi koji su protiv se boje božje ruke. ili se varam ?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Post Postano: 15.05.2009. 13:22 
Naslov:  

padobranac je napisao/la: › medicina omogucuje mnogo toga..
koja je njena svrha ako se ona nece rabiti?
Medicina je kao takva napravljena u svrhu liječenja, a ne ubijanja.

A onima koji propagiraju to da sve koji po nećemu zaostaju treba pobit. Zamoljavam ovim putem da više nepljuju u raspravama po ustašama četnicima partizanima, zločinima i sl. Jer upravo takva razmišljanja(tih organizacija) je dijelio i njihov TATA, ali ne Mata,
nego: Friedrich Wilhelm Nietzsche

Pljujete po Nacizmu, a indirektno kroz ovakve stvari propagirate VIŠU RASU! Sramota.

Monstrum

Post Postano: 15.05.2009. 13:23 
Naslov:  

mali_ivica je napisao/la (Pogledaj post): ›

A onima koji propagiraju to da sve koji po nećemu zaostaju treba pobit. Zamoljavam ovim putem da više nepljuju u raspravama po ustašama četnicima partizanima, zločinima i sl. Jer upravo takva razmišljanja(tih organizacija) je dijelio i njihov TATA, ali ne Mata,

Pljujete po Nacizmu, a indirektno kroz ovakve stvari propagirate VIŠU RASU! Sramota.

kako izlječit neizlječivo ivice. down nije gripa, on se ne liječi.
koja viša rasa, o čemu ti pričaš ? po tvom principu onda ne bi trebalo bit doktora pa kako na bude

Zadnja promjena: Monstrum; 15.05.2009. 13:24; ukupno mijenjano 1 put.

mali_ivica

Post Postano: 15.05.2009. 13:24 
Naslov:  

Monstrum je napisao/la: ›
ovdje je potaknuta rasprava o odluci da li abortirati ako saznate za down ?
ZNAM i petsto puta sam dao odgovor koji glasi, NE ABORTUS i petsto puta sam argumentirao!
No opet neželiš čitati.

Monstrum

Post Postano: 15.05.2009. 13:25 
Naslov:  

ovdje je potaknuta rasprava o odluci da li abortirati ako saznate za down ?
ZNAM i petsto puta sam dao odgovor koji glasi, NE ABORTUS i petsto puta sam argumentirao!
No opet neželiš čitati.

di si argumentirao. ja nisam vidio ni jedan jedini argument zašto ne abortrirati samo tvoju kvazi misao o komociji roditelja

mali_ivica

Post Postano: 15.05.2009. 13:25 
Naslov:  

kako izlječit neizlječivo ivice. down nije gripa, on se ne liječi.
Ali ni ne ubija!
Ni Aids se nemože izličiti, odnosno HIV ukloniti, trebamo li zato sve ljude zaražene njime pobiti?

mali_ivica

Post Postano: 15.05.2009. 13:28 
Naslov:  

koja viša rasa, o čemu ti pričaš ? po tvom principu onda ne bi trebalo bit doktora pa kako na bude
Svojedobno je gospodin Friedrich Wilhelm Nietzsche propagirao to da sve ljude koji zaostaju u nećemu treba pobit na njega se furao Hitler. Koji je prema tome propagirao VIŠU RASU. No očigledno ni za to nisi čuo.

Monstrum

Post Postano: 15.05.2009. 13:30 
Naslov:  

e vidiš down ubija i to ubija dijete s down sindromom. 1929. godine dužina života djeteta s downom je bila 9 godina, danas je 50 zahvaljujući medicini i skrbi o djetetu što opet povlači moj argument da ako se ne brineo djetetu s downom neminovno je da će umrijeti odn. da će imati kraći životni vijek i povlači se pitanje šta ako roditelj umre prije vremena ?

HIV !? HIV je zarazna bolest, virus, down je genetski poremećaj tako da te dvije stvari ne možeš stavljati u isti koš al ni pod možda.

hitler je bio iskompleksirani bolesnik, po mom mišljenju Nietzsche isto, čito sam ga i zaključio da je kompletna budala no koji da ja sad izvučem zaključak o tebi.

goose

Ukupno postova: 1245
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.05.2009. 13:31 
Naslov:  

Čitam ove postove i ne vjerujem. Netko je ovdje gadno skrenio s uma.

Al da se vrnem na temu, mislim da bih učinila abortus kada bi znala da mi djete boluje od neke genetske bolesti. Zvuči sebično al eto, ja bih.

Post Postano: 15.05.2009. 13:32 
Naslov:  

di si argumentirao. ja nisam vidio ni jedan jedini argument zašto ne abortrirati samo tvoju kvazi misao o komociji roditelja
zato što ga nisi ni htio vidjeti. Ja sam ga napisao, povodim se za time da svi ljudi imaju pravo na život. To je moj argument. na NE ABORTUSU.
Kada si napisao određeni slučaj. Tu sam se također izjasnio sa NE, a argumentirao zašto Ne.

No ti valjda neželiš čitati, ili nečitaš ili čitaš samo ono što tebi odgovara? Više te niš nekužim?!

OligofreniDikobrazoid

Ukupno postova: 2339
Post Postano: 15.05.2009. 13:35 
Naslov:  

mali_ivica je napisao/la: ›
zato što ga nisi ni htio vidjeti. Ja sam ga napisao, povodim se za time da svi ljudi imaju pravo na život. To je moj argument. na NE ABORTUSU.
Kada si napisao određeni slučaj. Tu sam se također izjasnio sa NE, a argumentirao zašto Ne.

No ti valjda neželiš čitati, ili nečitaš ili čitaš samo ono što tebi odgovara? Više te niš nekužim?!
Ivice, znaš li ti razliku između ARGUMENTA i MIŠLJENJA???

Tis' mi mjesec, tis' mi zvijezda, dobra ti je mliječna žlijezda...
mali_ivica

Post Postano: 15.05.2009. 13:36 
Naslov:  

HIV !? HIV je zarazna bolest, virus, down je genetski poremećaj tako da te dvije stvari ne možeš stavljati u isti koš al ni pod možda.
MOŽEŠ jel smisao je isti! Neizliječivo je i patnja je za čovjeka.
Koliko god se moraš brinuti za dijete sa downom, 5 puta više se moraš brinuti za djete sa HIVom, tu više ne zbog njega samog nego i zbog drugih.
NEDAJ BOŽE DA SE POREŽE U VRTIĆU! Jel me sada razumiješ? SMISAO JE ISTI PATNJA DJETETA ISTA, SAMO ŠTO ONAJ SA HIVOM ČAK I VIŠE PATI JER RAZMIŠLJA KAO NORMALAN A OGRANIČENE SU POTREBE ZBOG BOLESTI RADI PREVENCIJE PREMA DRUGIMA.

mali_ivica

Post Postano: 15.05.2009. 13:41 
Naslov:  

OligofreniDikobrazoid je napisao/la: ›
mali_ivica je napisao/la: ›

Ivice, znaš li ti razliku između ARGUMENTA i MIŠLJENJA???
Znam, po čemu je onda monstrumova spika o životu poslije smrti roditelja argument, a moja o brizi društva za isto nije?
Ako sam dobro shvatio.
PS: Mišljenje također u dosta slučajeva može biti argument.
Samo je pitanje čiji je argument jači, a čiji ne.
Argument bi trebao biti obrana mišljenja potkrijepljen određenim činjenicama.
Sada je pitanje kakve su prirode te činjenice.

Monstrum

Post Postano: 15.05.2009. 14:18 
Naslov:  Re: Saznali ste da će vam dijete biti rođeno sa downovim sindromom. Hoćete li pobaciti?

argumenti:

- down -

činjenice
trisomija na 21 kromosomu, genetska bolest, djeca/ljudi sa umjerenim do ozbiljnim poteškoćama u razvoju koja u težim slučajevima graniče sa ozbiljnim mentalnim retardacijama, pojavljivanje češće u djece žena koje rađaju iza 35 godine, učestalost pojavljivanja 1:1000, djeca zahtjevaju konstantnu brigu i nadzor, u 100% slučajeva potreban medicinski nadzor i stalna obiteljska briga. razvoj omogućen samo pravilnim i stalnim medicinskim i obiteljskim nadzorom i radom, kvaliteta života djeteta ovisi isključivo o informiranosti i brizi roditelja

karakteristike
karakterističan izgled kojeg neću opisivat jer nema posebne svrhe i ne utječe previše na dijete i njegov život osim možda mogućih problema sa sinusima i gutanjem zbog male usne šupljine (ovisno o težini retardacije) ali činjenica je da djeca s downom imaju mentalne retardacije s iq od 10-70.

sad malo screeninga iz svijeta koji pokazuje da oko 90% ljudi se odluči za prekidanje trudnoće

"A 2002 literature review of elective abortion rates found that 91–93% of pregnancies in the United States with a diagnosis of Down syndrome were terminated.[24] Data from the National Down Syndrome Cytogenetic Register in the United Kingdom indicates that from 1989 to 2006 the proportion of women choosing to terminate a pregnancy following prenatal diagnosis of Down's Syndrome has remained constant at around 92%.[25][26] Physicians and ethicists are concerned about the ethical ramifications of this.[27] Conservative commentator George Will called it "eugenics by abortion".[28] British peer Lord Rix stated that "alas, the birth of a child with Down's syndrome is still considered by many to be an utter tragedy" and that the "ghost of the biologist Sir Francis Galton, who founded the eugenics movement in 1885, still stalks the corridors of many a teaching hospital".[29] Doctor David Mortimer has argued in Ethics & Medicine that "Down's syndrome infants have long been disparaged by some doctors and government bean counters."[30] Some members of the disability rights movement "believe that public support for prenatal diagnosis and abortion based on disability contravenes the movement's basic philosophy and goals."[31]

A 1998 study of Finnish doctors found that "Only very few, pediatricians somewhat more often, thought that Down's syndrome is not a good enough reason for pregnancy termination, but more (15-21%) thought that current prenatal screenings in general are (partly) based on eugenic thinking."[32]"

izvor wiki

život s downom
očekivana starost ljudi s downom je 49 godina s tim da oni koji imaju sreću poživjeti toliko u tim godinama počinju patiti od ludila (dementia) ili alzheimera. trisomija ne uzrokuje samo probleme u iq nego i probleme u radu srca, problemi sa sluhom, nizak rast, problemi sa štitnjačom i u težim slučajevima povećana mogućnost leukemije, epilepsije, imunološke bolesti, dijabetes itd. ljudi s down sindromom ne mogu imati obitelj, do sada su zabilježena samo 3 slučaja.

- život - izrazito težak, konstantna briga, vrlo male mogućnosti zaposlenja gotovo nemoguće, samostalan život praktički nemoguć, velika podložnost raznim teškim bolestima itd. i to sve AKO uspije doživit zrelu dob od nekih 20ak godina

protuargumenti:

- ima pravo na život

da li ja to želim priuštit svome djetetu koje je u vrijeme odluke o pobačaju nakupina stanica ? NE HVALA !!!! i iskreno mislim da je sebičan onaj koji to napravi zbog razmišljanja ima pravo na život. takav život ? ne hvala

Zadnja promjena: Monstrum; 15.05.2009. 14:24; ukupno mijenjano 1 put.

mali_ivica

Post Postano: 15.05.2009. 14:24 
Naslov:  

Evo moji
argumenti: (malo sam te posudio)
razvoj omogućen samo pravilnim i stalnim medicinskim i obiteljskim nadzorom i radom, kvaliteta života djeteta ovisi isključivo o informiranosti i brizi roditelja

protuargumenti:
VLASTITI KOMODITET 1) Kave i zajebancija, onda vlastita djeca!

ETO jesi sretan: JEBEM TI JA TAKVE OSOBE!!!

Skoči u forum: