Autor |
Poruka |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Evo moji
argumenti: (malo sam te posudio)
Monstrum je napisao/la: ›
razvoj omogućen samo pravilnim i stalnim medicinskim i obiteljskim nadzorom i radom, kvaliteta života djeteta ovisi isključivo o informiranosti i brizi roditelja
|
protuargumenti:
VLASTITI KOMODITET 1) Kave i zajebancija, onda vlastita djeca!
ETO jesi sretan: JEBEM TI JA TAKVE OSOBE!!!
|
komoditet ? ako ti pod komoditetom smatraš zaposlenje osobe da može kupiti kruh svaki dan tom djetetu gdje oba roditelja crnče da mogu staviti kruh na stol, gdje 2 osobe rade od 7-3 ili 8-4 i ne mogu cijeli dan biti pored retardiranog djeteta onda si stvarno bolestan i trebaš se liječit, a ako radi 1 osoba nema za platit račune i neš se sad čupat na posebne škole i skrb jer to sve košta i to jako puno. nemaš pojma o čemu pričaš. kakve kave kakvi bakrači kad ti moraš 24 sata praktički bit pored djeteta, ajde još pored djeteta nego i pored odrasle osobe, takvi ljudi gotovo nikad nisu samostalni.
i dalje nemaš argument. ja sam iznio niz argumenata zašto, boelsti, život. sve činjenice, ovisno o težini slučaja, a ti si samo reko imaju pravo na život i nemoš bit komotan. oprosti ali to nisu argumenti. |
|
|
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Monstrum je napisao/la ( Pogledaj post): ›
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Evo moji
argumenti: (malo sam te posudio)
razvoj omogućen samo pravilnim i stalnim medicinskim i obiteljskim nadzorom i radom, kvaliteta života djeteta ovisi isključivo o informiranosti i brizi roditelja
|
protuargumenti:
VLASTITI KOMODITET 1) Kave i zajebancija, onda vlastita djeca!
ETO jesi sretan: JEBEM TI JA TAKVE OSOBE!!!
|
komoditet ? ako ti pod komoditetom smatraš zaposlenje osobe da može kupiti kruh svaki dan tom djetetu gdje oba roditelja crnče da mogu staviti kruh na stol, gdje 2 osobe rade od 7-3 ili 8-4 i ne mogu cijeli dan biti pored retardiranog djeteta onda si stvarno bolestan i trebaš se liječit, a ako radi 1 osoba nema za platit račune i neš se sad čupat na posebne škole i skrb jer to sve košta i to jako puno. nemaš pojma o čemu pričaš. kakve kave kakvi bakrači kad ti moraš 24 sata praktički bit pored djeteta
|
Svojim poslom odnosno primanjima mu osiguraju potrebni njegu u vidu plačanja osobe koja će to vršiti umjesto njih.
Ukoliko to nisu u mogučnosti, tada t svoju ulogu preuzima društvo, lokalna zajednica i sl. u vidu plačanja potrebne njege.
JOŠ NEŠTO!!!
OVO ŠTO PRIČATE, PRIČATE MENI, ALI...
ODITE DO TAKVOG DJEETETA ILI NEDAJ BOŽE STARIJE TAKVE OSOBE I RECITE MU U LICE DA GA JE TREBALO POBACIT, JER JE IZISKIVAO I JOŠ IZISKUJE PREVEELIKU BRIGU.
I NEKA VAS SHVATI.
@Monstrum, Ti bi barem trebao imati muda, jer ako si meni rekao da me trebalo abortirati, a ja te razumijem kristalno i nemam mentalnih ograaničenja u vidu bolesti.
Onda ti nebi trebao biti problem to reči netkom tko te kako ti kažeš ionako neće razumjeti i shvatiti što pričaš. |
|
|
|
|
|
Monstrum
|
Monstrum je napisao/la ( Pogledaj post): ›
i dalje nemaš argument. ja sam iznio niz argumenata zašto, boelsti, život. sve činjenice, ovisno o težini slučaja, a ti si samo reko imaju pravo na život i nemoš bit komotan. oprosti ali to nisu argumenti.
|
|
|
|
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
Nego.. Monstrume, što bi ti napravio da znaš da će ti dijete biti monstruozno? |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
Monstrum
|
pojeo bi ga |
|
|
|
|
|
majaazdaja
Ukupno postova: 207 Spol: Žensko
|
mali_ivica je napisao/la: ›
ovdje je potaknuta rasprava o odluci da li abortirati ako saznate za down ?
|
ZNAM i petsto puta sam dao odgovor koji glasi, NE ABORTUS i petsto puta sam argumentirao!
No opet neželiš čitati.
|
joj ivicice , bas me zanima kako ces razmisljati kad ti se naslaze jedno petero djece a ti imas plaju od ono 3 i po ak si sretan
oces nakon treceg podvezat jajca il ces trpat pilule u zenu?? bas me zanima koje od tog dva.. |
|
_________________ zlo i naopacke |
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
|
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
Monstrum
|
josephine01 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Pa ti si monstruozan!
|
sam ti reko |
|
|
|
|
|
mali_ivica
|
majaazdaja je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ovdje je potaknuta rasprava o odluci da li abortirati ako saznate za down ?
|
ZNAM i petsto puta sam dao odgovor koji glasi, NE ABORTUS i petsto puta sam argumentirao!
No opet neželiš čitati.
|
joj ivicice , bas me zanima kako ces razmisljati kad ti se naslaze jedno petero djece a ti imas plaju od ono 3 i po ak si sretan
oces nakon treceg podvezat jajca il ces trpat pilule u zenu?? bas me zanima koje od tog dva..
|
Dalje sam napisao da se u slučaju neimaštine i sl. u to treba uključiti i društvo, lokalna zajednica i sl. jest da mi nismo u takvom stadiju razmišljanja o takvim i sl. osobama, a pitanje je hoćemo li ikada i biti.
Gledamo ih samo kao nekakav teret, kad su druge stvari u pitanju glumimo neke super turbo moraliste i sl.
Dosta puta me sramota što sam građanin ove zemlje i pripadnik ovog našeg stada!
Ovo je moj zadnji post u ovoj temi, pošto vidim da nema smisla dalje razgovarati.
Lijep pozdrav. |
|
|
|
|
|
sollo
Ukupno postova: 107 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
Nisam neki veliki moralista,niti sam neki veliki lajavac,al kad si već saznao da ćeš imati takovo dijete trebaš staviti i na vagu LJUBAV jer nisi pravio dijete samo radidječjeg doplatka i da se pišeš kao otac.
Kad si saznao da će biti bolesno treba smoći snage i suoćiti se s time jer ponavljam opet iz LJUBAVI je došlo i LJUBAV traži,je da su velika odricanja i 24/7 nadzor ,al to si napravio i voli.
Eto ja imam djete dijabetičara i isto traži stalan nadzor ,lakše mi je nego mom prijatelju koji ima Down,al ipak pokreće nas LJUBAV prema toj djeci,a ne novac i materijalizam.A što se tiče novca,negdje odrežeš da bi negdje zaljepio i polako se krpa kraj s krajem.
Život je velika borba.Netko ima lakše bitke,a netko teže.. |
|
|
|
|
|
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
padobranac je napisao/la: ›
medicina omogucuje mnogo toga..
koja je njena svrha ako se ona nece rabiti?
|
Medicina je kao takva napravljena u svrhu liječenja, a ne ubijanja.
A onima koji propagiraju to da sve koji po nećemu zaostaju treba pobit. Zamoljavam ovim putem da više nepljuju u raspravama po ustašama četnicima partizanima, zločinima i sl. Jer upravo takva razmišljanja(tih organizacija) je dijelio i njihov TATA, ali ne Mata,
nego: Friedrich Wilhelm Nietzsche
Pljujete po Nacizmu, a indirektno kroz ovakve stvari propagirate VIŠU RASU! Sramota.
|
u ovom slucaju radi se o preveniranju bolesti..a ne o ubistvu |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
|
@darigogi@ Ukupno postova: 16 Spol: Žensko
|
ja sam žena i majka .ali da bi saznala da mi dijete ima tešku bolest koja nije izlječiva,apsolutno bi se odlučila za pobačaj.to uopće nema veze sa ljubavlju,kako sam gore čitala .žena kada zatrudni već na samom početku trudnoće zavoli to biće u sebi.sami svi znamo u kojem mjesecu trudnoće dijete oživi.pustimo sada kršćanstvo i ono što nam religija nalaga.i normalno ako se već dijete takvo rodi nijedan roditelj,bar mislim tako neće to dijete odbaciti.ali zašto da dijete trpi godinama,bolove ,razne pretrage.od bolnice do bolnice.slažem se sa postom napisanim to je i financiski teško.takvo dijete treba skrb i njegu cijeli život.
i sada je obavezan pregled žena koje su peršle 35 godinu,jer je veća mogućnost za razne bolesti.sa tim pregledom utvrđuju downov sindrom.
a za to gey ,mislim to mi je glupost.da bi se recimo sa testovim to moglo utvrditi.svaka osoba kada odraste izabere sama šta voli.to su normalni i zdravi ljudi ,bar za mene.ja tako gledam na to i ne mislim da je to bolest.i zbog toga nebi nikada napravila abortus.
a za teške bolesti sam apsolutno za |
|
_________________ suze su najbolji prijatelji.kada te svi ostave ,one se pojave |
|
|
|
davorccc
Ukupno postova: 1400 Spol: Nebitno
|
Neku neizlječivu bollest? da
Srčanu manu? ne - može se operirati
IQ manji od 70? ne - vježbama se može povećati,
ili čak da je gay? ne - nemogu vjerovati, kakva diskriminacija
(i pitanje br2)
I kad bi takvi testovi bili mogući, bi li legalizirali takve pobačaje? Da - skratili bi muke djetetu i sebi. Sretno u drugom životu. |
|
_________________ |
|
|
|
mali_ivica
|
padobranac je napisao/la ( Pogledaj post): ›
u ovom slucaju radi se o preveniranju bolesti..a ne o ubistvu
|
Evo ovako:
Koja je razlika ako ti abortiraš ili ako pak malom djetetu koje ima 1 godinu lupiš metak u čelo.
Ovakva abortus ipak malo duže traje ostavlja tragove na majci itd.
Kada lupiš metak u čelo malom djetetu, to traje jednu stotinku, niti je svjesno da si ga ubila, niti ima pojma što se događa kada mu prilaziš s pištoljem!
JEDINA RAZLIKA JE U TOME ŠTO ĆEŠ SE ZA ABORTUS VJEROJATNO MOĆI IZVUĆI PRED ZAKONOM ZA METAK NEĆEŠ!
S MORALNOG ASPEKTA JEDNAKO JE!
JEDINO ŠTO TEBI KAO OSOBI ABORTUS NIŠTA U SUŠTINI NEZNAČI, TAKOĐER ZNAŠ DA TE ZBOG NJEGA NITKO NEĆE GONIT NA SUDU.
I ZBOG TOGA ĆEŠ BITI "ČISTA" PRED SVOJIM PRIJATELJIMA. |
|
|
|
|
|
Monstrum
|
hahahahah koja si ti moruzgva uspoređivati abortus koji se obavlja u 2 mjesecu (prvih 10 tjedana) trudnoće s pucanjem u glavu jednogodišnjem djetetu hahhahha šta još neć pročitat od tebe
aj da te pitam nešto, kad izvadiš tu nakupinu stanica koja se abortira, koja btw izgleda ovako
da li ona kao takva uz ne znam ni ja koju brigu može preživjeti ? i šta misliš zašto doktori djecu rođenu prije 5 mjeseca i težine ispod 600g ni ne stavljaju u inkubatore i na aparate nego, da zvuči odvratno, u crnu vreću i u kontejner ?
e sad usporedi izbacivanje ove nakupine stanica iz sebe sa pucanjem u glavu ovome
|
|
|
|
|
|
|
|