Autor |
Poruka |
PsychoSoldier
Ukupno postova: 1719 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
ili ako malo bolje pogledam je to ona betonska kocka na kojemu mi se cini nema dizalice |
|
|
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
zar to plivalište nije bilo u blizini današnje kompe?
ne pmatim, kao klinac sam živio u Retfali pa nisam baš skitao po tom dijelu grada al mislim da je tu bilo i gradsko kupalište te se od pivovare vidi samo dimnjak.. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
kurbla
Ukupno postova: 230 Spol: Muško
|
Lijep sunčan dan davne 1978. u zoo. Mali ja i Osijek kojeg više nema....
|
|
|
|
|
|
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol: Nebitno
|
Dizalica nije nikada montirana, samo su napravljeni temelji i metalni ankeri su virili van, za montažu. Dizalica je bila planirana za vađenje čamaca iz Drave, a ne za potrebe pivovare. Nakon što je izgorio stari brod, odustalo se od postavljanja, a nabavljen je novi ovaj koji je danas, počela se uređivati obala, te je pivovara mijenjala zemljište s gradom za ono na Zelenom polju. |
|
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
|
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
morgan
|
nekako ne vjerujem da je ovo naš grad na slici....iz kojeg je to kuta snimljeno?pa onda ova palma?rekao bih da je slikano iz pravca VIM-a ili kako se već zove..desno se ide prema mostu al nekako ove zgrade oko arhiva izgledaju drugačije...zmijo, iz koje je to godine?imaš taj podatak? |
|
|
|
|
PsychoSoldier
Ukupno postova: 1719 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
damn kako je travnjak cist, ravan, odrzavan... kao da gledam neki drugi grad a ne osijek |
|
|
|
|
|
daddos
Ukupno postova: 211 Lokacija: bosutsko Spol: Muško
|
nekako ne vjerujem da je ovo naš grad na slici....iz kojeg je to kuta snimljeno?pa onda ova palma?rekao bih da je slikano iz pravca VIM-a ili kako se već zove..desno se ide prema mostu al nekako ove zgrade oko arhiva izgledaju drugačije...zmijo, iz koje je to godine?imaš taj podatak?
|
Meni se čini da je to slikano iz parka kraj Doma zdravlja, a i tramvaj je u blizini. |
|
|
|
|
|
anakonda
|
...slika je između 1930. i 1940. godine, tako bar piše na stranici....samo, ja sam nekako si zabrijala da je to na početku dravskog mosta gdje je ono skretanje za tvrđu i mislim da je to bus, a ne tramvaj.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
daddos
Ukupno postova: 211 Lokacija: bosutsko Spol: Muško
|
...slika je između 1930. i 1940. godine, tako bar piše na stranici....samo, ja sam nekako si zabrijala da je to na početku dravskog mosta gdje je ono skretanje za tvrđu i mislim da je to bus, a ne tramvaj....
|
Pa može biti nisam siguran...a sigurno će se javiti netko sa pravom informacijom ... |
|
|
|
|
|
anakonda
|
...nadam se, jer me baš to i zaintrigiralo od prvog pogleda na sliju.... |
|
|
|
|
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol: Muško
|
Mislim da imam tu razglednicu u kolekciji...moram pogledati. |
|
|
|
|
|
anakonda
|
...znala sam ja |
|
|
|
|
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol: Muško
|
Jupi, proradio mi skener!
Evo je ovako malo na brzinu skenirano.
Na slici je definitivno tramvaj. Slikano u parku ispred današnjeg Doma zdravlja.
Godinu ne znam. Na ostatku markice vidim da je poslana poslije 45.
Osijek, "grad parkova"
Pogled na Tvrdju |
|
|
|
|
|
morgan
|
ne bih se složio.prvo zbog pogleda na tornjeve Sv. Mihovila koji bi iz te perspektive bili na početku fotografije a drugo ne znam koja bi to ulica bila koja bi vodila od DZ prema Tvrđi.vidim da anakonda misli poput mene..dakle, ugao Trpimirove i Cara Hadrijana...
sad sam zbunjen sa ovim scanom...ne sjećam se ove dugačke zgrade na početku zapadnog dijela Tvrđe... |
Zadnja promjena: morgan; 21.05.2009. 17:31; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
|