Autor |
Poruka |
asko Ukupno postova: 349 Spol: Nebitno
|
ne bi ja ništa htio!
ja sam ti samo rekao i drugu stranu medalje. |
|
|
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
Baudolino je napisao/la: ›
Da doista, za koga glasaju hrvatski birači - da li za Sanadera s Rive, ili za finog, proeuropskog doktora komparativne književnosti?
Dosljednost, vjerodostojnost - sve je to u Hrvatskoj davno prestalo biti iole važno u političkoj igri.
Ili, je li histeričniji Šišljagić koji govori o "ratu do istrebljenja", no u nastavku reterira pojašnjavujući "svim legalnim sredstvima", što je Flauder propustio spomenuti, ili Jadranka Kosor koja na najodvratniji način ide manipulirati činjenicom da je Šišljagić bio stipendist JNA, ALI U SMISLU DA SU MU PLAĆALI STUDIJ MEDICINE, a ne nikakve vojne škole. Te spominje 91. i naziva Šišljagića četnikom.
Ili plakati po Osijeku koji kažu "BIRAJ - KAPETAN JUGOSLAVENSKE ARMIJE ili PUKOVNIK HRVATSKE VOJSKE". Ovi jumbo plakati su sumrak civilizacije, poziv na odstrjel.
Da zaključim - ne može biti Šišljagić toliko histeričan, a da ga HDZ ne pretekne.
Ja, kao izraziti ljevičar koji smatra da je Glavaš trebao dobiti barem 20 godina, ću glasati za Šišljagića. Pa neka HDZ-ovi spin doktori koji misle pomiriti osudu za ratne zločine iz ranih 90-ih, s istovremenim recikliranjem mržnje iz tog vremena - nauče da su obični debili. Rezultati izbora će ih to, valjda, naučiti.
|
S ovim komentarom se mogu samo složiti.
Dodao bih, pak, da je Glavašev proces političkim učinio vrh Hdz-a, a ne Glavaš. Hdz je i sve ostale procese protiv hrvatskih generala učinio političkima, odnosno više politikantskima, jer nitko sretniji od Hdz-a što u Hrvatskoj prevladava
Goran Flauder je napisao/la: ›
raspoloženje ostrašćenog biračkog tijela
|
.
Goran Flauder je napisao/la: ›
On, doduše, jest izručio generale, ali je uskraćivanjem ključnih dokaza protiv njih ustvari nasamario Haaški sud.
|
Nije Sanader nikog nasamario, osim hrvatskih građana. Na ove vratolomije hrvatske politike razumni europski političari gledaju s gnušanjem, no zato će propuštanje Hrvatske kroz zid nesuradnje sa Haagom znati jako dobro naplatiti. Sanader će nam onda prodavati priču o opakoj Sloveniji, i njezinom velikom utjecaju u EU.
Inače, ovaj članak poštovanog (ali u zadnje vrijeme svrstanog) novinara Flaudera svodi se na jednu jedinu stvar. Šišljagić je, navodno, u dva dana bio nedoslijedan u izjavama. Svaka čast, g. Flauder, lijepo ste to primjetili. Ako je uopće istina, a Šišljagić demantira, stvarno je za iskritizirati.
Samo se nekako osjećam zakinut u tim kritikama političke nedosljednosti - imamo ih u Hrvatskoj svakodnevno, a prednjači naš vrli premijer Sanader, kojem se frapantne nedosljednosti u izjavama više i ne spočitavaju. On je nedosljedan u odlukama, u politici koju vodi. Imamo u Osijeku magistra nedosljednosti Antu Đapića, koji je uspio koalirati sa svim mogućim strankama, i sve su ga redom izigrale, da bi to na kraju učinio također vrlo dosljedni nekad Đapićev pijun Matković.
Sklon sam, kao forumaš Baudolino, u situaciji u kojoj imamo samo dva kandidata za gradonačelnika i župana izabrati one koji će sa današnjim premijerom Sanaderom voditi "rat do istrebljenja svim legalnim političkim sredstvima", a ne one koji pred tim vladarom padaju ničice, niti one koji bi takvom bleferu trebali biti najžešća oporba.
Što je, u stvari, problematično u nedavnoj osudi Glavaša? To svakako nije činjenica da je presuda objavljena tjedan prije izbora. Problematična je činjenica da je blefer Sanader svojim podanicima naložio da se Glavaša ima pustiti u BiH, umjesto da je tim istim podanicima naložio promptno skidanje imuniteta umjesto munjevitog bijega iz Sabora. Tko je opalio šamar hrvatskoj državi i pravosuđu? Glavaš jest, ali jest i Sanader. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
nooky je napisao/la: ›
zanimljivo kako neki ovdje vjesto pokusavaju presutit cinjenicu da je u to doba kad je hdz suvereno vladao osjecko-baranjskom zupanijom, od njezine uspostave 1993. cini mi se, Branimir Glavas bio zupan, dakle isti onaj koji ju je pretvorio u prah i pepeo se sad nudi za spasitelja Slavonije i Baranje...
|
Budući da je kler jope rekao svoje, ja nastavljam u duhu članka (spominje se egzorcizam, vidim da se politika već počela uzdizati na nivo nečeg ezoteričnog):
dakle, kada je starozavjetni Jahve poslao potop i pobio sve ljude osim Noe i njegove obitelji, nitko nije očekivao da će isti taj Jahve kasnije poslati Sina (odnosno Sebe, tj. Duha Svetoga) kao spasitelja. Prema tome, može biti čak da je Glavaš novi Isus (rekao je vratiti se negdje pred kraj), upravo u progonstvu od modernih rimljana...
Zato predlažem svim sljepcima hodoćašće u Ljubuški gdje će Glavaš položiti svoje dlanove na njih! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
burex Ukupno postova: 149 Spol: Nebitno
|
uglavnom bi se iz ovih komentara dalo iscitati da je sanader spasitelj hrvatske i nase zupanije, al se zaboravlja da je glavas tu bio 90-ih i da je branio grad i drzavu dok je sanader bio u austriji i dosao nakon rata te se obogatio takodejer u hdz-u.
mislim da bi stranke trebale nuditi programe i da gradjani glasuju za to,a ne blatiti jedni druge bez dokaza. |
|
|
|
|
|
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol: Muško
|
burex je napisao/la ( Pogledaj post): ›
uglavnom bi se iz ovih komentara dalo iscitati da je sanader spasitelj hrvatske i nase zupanije, al se zaboravlja da je glavas tu bio 90-ih i da je branio grad i drzavu dok je sanader bio u austriji i dosao nakon rata te se obogatio takodejer u hdz-u.
mislim da bi stranke trebale nuditi programe i da gradjani glasuju za to,a ne blatiti jedni druge bez dokaza.
|
i takoder unistio slavoniju i lijepo se obogatio.... |
|
|
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
bazooka_joe je napisao/la: ›
Zato predlažem svim sljepcima hodoćašće u Ljubuški gdje će Glavaš položiti svoje dlanove na njih!
|
te iste zavući - po dobrom starom običaju - u njihove džepove...
uzgred, kad su tako lijepo spomenuli Šišljagićevu povijest kao kapetana JNA te Ivića kao pukovnika HV, odmah se zamjećuje da nedostaje i general - Franjo Tuđman,JNA.... |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
rođena u Osijeku
Ukupno postova: 300 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
dino_bno je napisao/la: ›
burex je napisao/la ( Pogledaj post): ›
mislim da bi stranke trebale nuditi programe i da gradjani glasuju za to,a ne blatiti jedni druge bez dokaza.
|
i takoder unistio slavoniju i lijepo se obogatio....
|
Al' je vruće... ne znam da li je to od pegle ili od ove izjave. Rođena u Osijeku je provela rat u Osijeku, pa dobro zna da je veliki nam "general" branio Osijek i državu isto kao što sada vodi grad i županiju... samo što je to sada mobitelom iz Ljubuškog, a onda je bilo telefonom iz podhodnika. |
|
|
|
|
|
KillaBEEZ
Ukupno postova: 321 Lokacija: Grad na Dravi Spol: Muško
|
Osvrnuti ću se na najbitniju stvar- Vladimir Šišljagić…kao svaki dobronamjerni intelektualac i političar, zabrinut za sudbinu ljudi kojima bi htio biti župan, u Novom Listu izrazio želju za nastavkom suradnje s hrvatskom Vladom i nadu da premijer Sanader neće odbiti pruženu ruku, te da presuda Glavašu neće utjecati na korektne odnose dviju političkih stranaka...nakon toga poziv iz Bih…
… pogazio je sve što je rekao dan ranije i premijeru Sanaderu najavio „rat do istrjebljenja svim političkih sredstvima“, nazivajući ga imenima koje je dotad izgovarao samo njegov politički gazda.
Ovdje je sve rečeno, nadam se samo da Slavonija neće biti obavijena u crnilo zbog Glavaševih vlastitih interesa, odnosno da će ljudi pokazati na izborima da im je Ante- Gradonačelnik broj 1!
Te da će se konačno nazirati kraj besmislenog slavonskog inata prema Zagrebu i početak novog doba.
Ko što je Đapić rekao, da on može obećati da neće dobivati pozive iz BiH. |
|
_________________ In omnia paratus. |
|
|
|
lavic Ukupno postova: 835 Spol: Muško
|
domba_dgo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
asko je napisao/la: ›
pa da.ako bude adeze na vlasti onda će preko fiksnog zvati zagreb.jeftinije je nego mobitel
|
Možda je i to istina ali onaj u Zagrebu upravlja sa cca 120 000 000 000 kuna godišnje a onaj u Ljubuškom upravlja samo s sumnjivo stečenom imovinom 90-ih! Pa mislim da je ovo prvo ipak s obzirom na stanje u županiji bolji izbor!
|
i osijek nece viditi od toga nista koliko je crno pod noktom
i upravo zato, i samo zato sam se bacio u akciju skupljanja sto vise ljudi da izađu na izbore pod sloganom "inati se slavonijo, odo ja u na izbore dati glas HDSSB-u!" pa nas vi bombardirajte svojim glupim letcima iz aviona |
|
|
|
|
|
tempus031
Ukupno postova: 234 Lokacija: In Da House Spol: Muško
|
Lete ptice, lete avioni!
Anto vozi avion, a Ivić baca letke!
(@Floki - odi lijepo na ispovjed, očito si u težim problemima, mir s tobom.) |
|
_________________ Slavonijo 'ko te nije volio, ne zna što je izgubio! |
|
|
|
KillaBEEZ
|
tempus031 je napisao/la: ›
Lete ptice, lete avioni!
Anto vozi avion, a Ivić baca letke!
|
|
|
|
|
|
KillaBEEZ
|
Lijepo nam je hdssb išarao plakate po gradu, prava kultura.
Vozi se ekipica u kombiju i padne im napamet malo vandalizma.
Ugledaju plakat od Đapića i Šiško odmah počme da šara i malo spreja, Vrdoljak gleda ide li 'ko.
Naiđe (sasvim slučajno) Matković i ugleda što rade i kaže: "pravaš sam! Al ajd, danas nisam".
Zatim, ode pridržati ljestve.
A Bubi stoji i nada se da će naići koja kamera.
Glavonja zove: "Jel sve kako sam rekao?! Nemojte da pucnem prstima..." |
|
|
|
|
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol: Nebitno
|
Sad će da vidimo HSP-ovi plakati su od noćas pod zaštitom Čaknutog Norisa |
Opis: |
|
Veličina: |
36.28 KB |
Pogledano: |
100 put(a) |
|
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
|
KillaBEEZ
|
|
|
|
|
|
pernabukano
Ukupno postova: 706 Spol: Nebitno
|
Što očekivati od nekada uglednog novinara Flaudera nakon jučerašnje kave sa Jaroslavom Pecnikom u caffe baru Supermarket. Navodno im se kasnije pridružio i Hedl. Očito da im je Biloš povećao premije, pa su se dečki odlučili, ovaj put, otvoreno staviti na jednu stranu.
Šteta za Flaudera. nekad je uistinu bio objektivan novinar. |
|
_________________ Moj Osijek... |
|
|
|
|
|