Autor |
Poruka |
rođena u Osijeku
Ukupno postova: 300 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ti ne bi bio isfrustriran da nemaš niti jedan dan sa obitelji zato što netko "voli" kupovati nedjeljom?
Što se tiče izbora zanimanja, u mojoj trgovini radi najmanje trgovaca, a ne želiš znati koliko nas ima sa završenim fakultetom koji nismo imali sreće da imamo stričeve i kumove koji bi nam omogućili da biramo zanimanje.
Istina je da i druge struke rade nedjeljom, ali prema nikome se ne odnosi s toliko omalovažavanja i na nikome se toliko ne liječe frustracije kao na nama.
Nitko se ne buni kada liječnik ode na pauzu, kada u banci od 5 šaltera rade 2, kada u poreznoj čekaš pola sata da se službenica vrati s tržnice, ali kada se blagajnica digne da ode do WC-a to su takvi komentari da će me administrator izbaciti ako ti ih sada citiram. Što bi ti rekao da ti netko preko trake uhvati za kutu blagajnicu u poodmakloj trudnoći i prijeti joj da će je dočekati vani i isprebijati je samo zato što ga je ZAMOLILA da zapakira nešto od stvari koje su već prošle kroz blagajnu jer nema gdje više odlagati robu koju još treba naplatiti, a ti se još moraš doći njemu ispričavati jer je "kupac uvijek u pravu"? O kakvoj zaštiti trgovaca pričaš? Treba prvo kupce naučiti kulturi ophođenja pa će nama posao biti puno ugodniji, kao i vama dolazak u trgovinu. Imaš pravo... totalno sam isfustrirana, ali možda ne toliko zbog samog rada nedjeljom koliko zbog uvjeta u kojima radimo. Ispričavam se svim ljudima koji se pristojni i tolerantni, jer stvarno ima divnih ljudi koje nam bude drago vidjeti, nasmiješti se, popričati s njima, ali onih 10% budala nas i dovode do frustriranosti. |
|
|
|
|
 |
nora
Ukupno postova: 126 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ovdje se priča o radu/neradu nedjeljom, a ne o neugodnim iskustvima koja doživi svatko tko radi s ljudima. Rad ili nerad nedjeljom ta iskustva i te ljude koji se tako ponašaju sigurno neće promijeniti. |
|
_________________ Smile...happy looks good on you...  |
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
Zakon uopće nije poboljšao položaj ljudi koji rade u trgovinama, a i dosta ih mora na posao i nedjeljom iako su trgovine zatvorene. |
|
|
|
|
 |
Heroina9
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Moram priznati rođena u Osijeku ima pravo, sve ovo što je navela, živa je istina i to u svakoj trgovini, ljudi su jako nepodnošljivi i netolerantni, bilo prema trgovcu ili drugim ljudima. U obitelji imam dva trgovca, od kojeg jedan član radi u Konzumu. O plaćenoj nedjelji (za koju vi ovdje tvrdite da postoji) mogu samo sanjati! Od slijedećeg tjedna im se produžuje radno vrijeme od 7-14 h i to ponajviše zbog ekipe koja se obično poslije mise voli zaletiti u shoping ili samo zujiti po trgovinama. Pa dajte, molim vas, gdje je tu toleranija i neko suosjećanje. Uostalom, mislim da su sasvim dovoljni 6 dana u tjednu da bi se obavio shoping i kupile namirnice koje su ti potrebne za nedjelju. Za emmezetu neću ni komentirati...svi znamo da se u biti nedjeljom tamo ubija dosada, a ne shoping. |
|
 |
rođena u Osijeku
|
Da li u Konzumu plaćaju radne nedjelje ili ne, ne mogu komentirati. Ali ono što znam je da se na radnim listama pokazuje da imaš svaki tjedan slobodan dan i da ti je radno vrijeme 7 sati. U stvarnosti radiš svaki dan najmanje 1 sat više (koji nitko ne plaća niti pretvara u slobodne dane), a da se tijekom ljetnih mjeseci i u 12 mjesecu dešava da se radi po mjesec dana bez i jednog slobodnog dana. Neradna nedjelja nam je bila jedina garancija da ćemo imati jedan slobodan dan u tjednu. |
|
|
|
|
 |
|
Kakva garancija? Pa u Getro-u ni ne sakrivaju da im ljudi dolaze nedjeljom na posao "slagat police". |
|
|
|
|
 |
nora
Ukupno postova: 126 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Da li u Konzumu plaćaju radne nedjelje ili ne, ne mogu komentirati. Ali ono što znam je da se na radnim listama pokazuje da imaš svaki tjedan slobodan dan i da ti je radno vrijeme 7 sati. U stvarnosti radiš svaki dan najmanje 1 sat više (koji nitko ne plaća niti pretvara u slobodne dane), a da se tijekom ljetnih mjeseci i u 12 mjesecu dešava da se radi po mjesec dana bez i jednog slobodnog dana. Neradna nedjelja nam je bila jedina garancija da ćemo imati jedan slobodan dan u tjednu.
|
To ne vrijedi za sve trgovine. Definitivno. |
|
|
|
|
 |
rođena u Osijeku
|
Oni su poseban slučaj, pitam se samo što radi inspekcija rada? |
|
|
|
|
 |
rođena u Osijeku
|
Pa da, zaboravila sam, oni ne rade nedjeljom pa kako će onda čopiti one koji rade? |
|
|
|
|
 |
|
Oni su poseban slučaj, pitam se samo što radi inspekcija rada?
|
Tko ti garantira da tebe neće slijedeći tjedan pozvat da dođeš u nedjelju slagat robu? To je dokaz da je zakon potpuni promašaj tj. trpanje problema pod tepih. |
|
|
|
|
 |
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol:  Nebitno
|
Niti jedan zakon nije savršen, ali ja sam protiv rada nedjeljom i blagdanima, vrijeme iza nas je pokazalo da su se ljudi snašli i da nije bilo većih problema, tržnica radi, pumpe rade...veliki broj trgovkinja i trgovaca su sa svojim obiteljima barem jednom u tjednu i to je ok... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol:  Nebitno
|
Mislim da je neradna nedjelja u tom kontekstu samo poslužila kao izgovor, jer obzirom na nelikvidnost i pad prometa zbog smanjene kupovne moći građana to je bilo pitanje trenutka....na žalost...ne mogu se nove trgovine otvarati unedogled (premda tako ne izgleda), to nam je valjda svima jasno....a, u narednom razdoblju neće biti lakše... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
 |
rođena u Osijeku
|
Slijedeće nedjelje svakako radim |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
[quote="ela";p="247694"]Ups..malo si se nabrijala @rođena u ....?
1.Meni se čini da Emmezeta(sad zadovoljna) u Italiji radi nedjeljom ali ne radi ponedjeljkom.
Mislim da si u pravu. |
|
|
|
|
 |
 |
|