Premda je potpisom sporazuma sa HDSSB-om, te osiguranjem mjesta predsjednika Gradskog vijeća Osijeka, odlično kapitalizirao rezultate na izborima u Gradu i županiji, HSP-ov "disident" Gordan Matković svjestan je kao njegova Nezavisna lista ne može dugo funkcionirati u sadašnjem obliku. Jučer je ponovno demantirao napade bivšeg šefa Ante Đapića kako će pristupiti HDSSB-u.
Logičnim potezom smatramo osnivanje svoje stranke ili udruge građana.
O svemu ćemo više znati nakon što prođe drugi krug izbora", potvrđuje Matković. No, Matković i njegova ekipa oklijevaju s konkretnijim potezima, jer pogledavaju što se događa u HSP-u, za koji su uvjereni da se pod Đapićevim vodstvom – urušava. Na najave kako bi ga Sud časti HSP-a, prema Đapićevu nalogu, mogao isključiti do 10. lipnja, Matković odgovara: “Ne vjerujem da će se usuditi”. "No, ovakav HSP, pa čak ni moja pozicija u njemu, uopće me ne zanimaju, ako ne dođe do drastičnih promjena na čelu stranke", dodaje.
Veliko nezadovoljstvo Đapićem osjeća se unutar ogranaka HSP-a u Dalmaciji, u Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Neslužbeno, najavljuje se pokušaj rušenja nakon njegova izvjesnog poraza u Osijeku. “I ja sam to čuo iz provjerenih izvora. No, neću biti inicijator takvih poteza”, zaključuje Matković.
(
Glas Slavonije)