Izdvojeno iz
Grad ostao bez logotipa i novca za novi natječaj!
Istina - nisam direktno involvirana u ovo, ali ko za vraga otvorim topike da vidim što je bilo preko vikenda...
Tema nedovršenog brendiranja grada je o.k. – treba raspravljati o stvarima i manje- više mi se čini uobičajena. U taj dio ne ulazim. Manje-više korektna rasprava.
Zanimljiva mi je ona dimenzija rasprave koja je u kontekstu najavljenih čistki nove vlasti. Zašto sam to pomislila? Na stranu to što je povod rasprave članak iz Glasa, na stranu to što je prva rečenica novog gradonačelnika bila u vezi mandata gradskih kadrova…Nešto drugo mi zapelo za oko: netko nije izdržao a da se ne javi na ovu temu. Lik „nova generacija“ ne bi bio nimalo sporan u ovoj raspravi da nije napisao jednu rečenicu:
nova generacija je napisao/la: ›
Iskreno se nadam da će Trdin i Nikolina svoje znanje iskustvo i sposobnost iskoristiti na nekom drugom radnom mjestu, da će ih privatnici željeti platiti, jer ja više ne želim, a ja im danas dajem plaću.
|
E, sad: budući da su oni prvi gradonačelnički mačići barem na forumu jako loše ocijenjeni – kontam kako je ovo fino osmišljen način da se stavi na svojevrsnu oglasnu ploču grada i ova tema samo kako bi se izazvalo kritiziranje projekta i time otvorio put novom kadroviranju u gradskoj upravi. Ne može se to izvesti bez povoda, a povod se ovako izazove… Tko je nova generacija? Odgovor: novi poslodavac u gradskoj upravi koji izriče prilično javnu prijetnju nekolicini zaposlenika koji tamo rade od tko-zna-kad. Izračunao je cijenu projekta/godišnje, ali neke od nas zanima i da li ta brojka premašuje cijenu koštanja drugih projekata , na pr. OPG-a (s uračunatim penalima u slučaju raskidanja menadžerskog ugovora s kumom)? Koliko ja znam OPG ne radi još uvijek ništa, dosta dugo mu se tražio smisao, a brendiranje samo nije još završeno i može se nastaviti i dovršiti. Dakle, baš me zanima usporedba. Jer i ja sam građanin grada – ako ćemo tako i zanima me čemu prijetnje, kad već i ja svojim dijelom prihoda ulijevam pomalo u taj proračun. Eto prilike svima koji se kriju iza nickova i koalicija s jačim bracom – neka objasne na oglasnoj ploči Osijeka vrijedi li matematika uvijek jednako ili ipak odmjeravamo snage grada kamenom s ramena?
Sharon, molimo Vas da ubuduće u slučaju skretanje s izvorne teme otvorite novu, navodeći link i citirajući tekst (iz izvorne teme) na koji se pozivate.
Hvala.
Deus ex Machina,
moderator foruma portala Osijek031.com