Autor |
Poruka |
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol: Muško
|
|
|
|
zla_tratinčica
Ukupno postova: 1330 Spol: Nebitno
|
nije problem što nema ljudi koji slušaju tu glazbu, ima ih jako puno i ima ih dovoljno da dobro rade i 3 ovakva kluba u osijeku, problem je što je 80% tih ljudi problem dati čak i mizernih 10 kuna za upad, da ne govorim i više.. problem je što su ljudi pasivni i rađe će sjediti u parku i lokat nego poslusat neki zanimljiv bend koji bi ih mogao zanimati, zbog toga sto je tamo ekipa.. u osijeku ima hrpa pankera i metalaca i onda kad dodu neki koncerti na otvorenom gdje je bespla upad, vidis sve te ljude i sve te velike kvazi pankere i metalce kako skaču na neko zabranjeno pušenje a kad dođe neki metal bend za koji treba dat 10-20 kuna, nema ih i kad ih se pita gdje ste bili sinoc.. pa u cadillacu. i united i teatar su skroz drugačiji klubovi, ja od redovne publike iz uniteda ne znam jesam ikada ikog vidio u teatru (doduše nisam ni ja bio baš puno puta tamo jerbo me takva glazba ne zanima)..
isto tako, zahtijevati da obje udruge rade u istom prostoru je malo bezveze ako se ekipa iz Teatra mučila mjesecima da napravi to što su napravili, bez obzira što je to gradski prostor.
mislim da bi kada bi se dobio besplatni prostor, klub mogao bolje raditi jerbo bi se mogla staviti niža cijena upada za trutove.. |
|
|
|
|
|
zen031 Ukupno postova: 1236 Spol: Muško
|
zla_tratinčica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ja od redovne publike iz uniteda ne znam jesam ikada ikog vidio u teatru (doduše nisam ni ja bio baš puno puta tamo jerbo me takva glazba ne zanima)..
|
Ne slažem se s ovim da je ljudima teško dat 10-20-30 kn za koncert. Pogledaj kako budu posjećeni koncerti u Teatru (i poznatih i nepoznatih bendova). A program Uniteda se bazirao većinom na preteškim-pregrubim zvukovima, (pratio sam program-slušao bendove na netu, tako da ne sudim bez uvida) na koje možeš dovuć hrpu rulje (pogotovo ako se plaća), nego samo okorjele fanove headbanganja.
Mislim da je bitno reći da se prije ulaska u svaki posao treba odraditi temeljno: istraživanje tržišta. Čini mi se da u Unitedu to nisu uradili. Ponavljam, popis stanovništva je vrlo korisna stvar, dakle: pogledati koliko ljudi ima u ciljnoj skupini, uzeti u obzir faktore:koliko ljudi voli/želi takvu vrstu robe (u ovom slučaju to je glazba) i kakvo je stanje konkurencije. Iz toga jasno možete dobiti broj ljudi koje možete očekivati u klubu, i još da pritom uzmete u obzir ostale faktore: tipa da se nekom iz ciljane skupine NEKAD ne da ići van, da je netko bolestan, da ima obveza, i drugi sitni razlozi.
Tako da i dalje ne vjerujem da ćete moći napuniti klub (pod uvjetom da izbor glazbe ostane isti), makar bio besplatan ulaz, upravo zbog toga što nema toliko ljudi koji vole vrstu glazbe kakvu ste vi PRETEŽNO promovirali. Da se razumijemo, volio bih da sam u krivu, uh, kako bih to volio.
I još jedno, tratinče, ti si majstor pobijanja vlastitih rečenica i iznošenja argumenata protiv samoga sebe. Ovo podebljano je primjer primjera. Da ne govorim o argumentaciji koja se većinom bazira na nagađanju, predrasudi, procjeni... Nisi mi uopće uvjerljiv.
I nije da nisi vidio nikog iz Uniteda u Teatru zato što ih nije bilo, nego zato što si malo-malo blago namazan do mrtav pijan.
Pozdrav. |
|
|
|
|
|
zla_tratinčica
|
zen031 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ja od redovne publike iz uniteda ne znam jesam ikada ikog vidio u teatru (doduše nisam ni ja bio baš puno puta tamo jerbo me takva glazba ne zanima)..
|
Ne slažem se s ovim da je ljudima teško dat 10-20-30 kn za koncert. Pogledaj kako budu posjećeni koncerti u Teatru (i poznatih i nepoznatih bendova). A program Uniteda se bazirao većinom na preteškim-pregrubim zvukovima, (pratio sam program-slušao bendove na netu, tako da ne sudim bez uvida) na koje možeš dovuć hrpu rulje (pogotovo ako se plaća), nego samo okorjele fanove headbanganja.
Tako da i dalje ne vjerujem da ćete moći napuniti klub (pod uvjetom da izbor glazbe ostane isti), makar bio besplatan ulaz, upravo zbog toga što nema toliko ljudi koji vole vrstu glazbe kakvu ste vi PRETEŽNO promovirali. Da se razumijemo, volio bih da sam u krivu, uh, kako bih to volio.
I još jedno, tratinče, ti si majstor pobijanja vlastitih rečenica i iznošenja argumenata protiv samoga sebe. Ovo podebljano je primjer primjera.
I nije da nisi vidio nikog iz Uniteda u Teatru zato što ih nije bilo, nego zato što si malo-malo blago namazan do mrtav pijan.
Pozdrav.
|
vidim da me dobro poznaješ, drago mi je xD bio sam i u unitedu cijelo vrijeme mrtav pijan pa znam tko je kada dolazio. bio sam i u unitedu cijelo vrijeme mrtav pijan pa znam tko je kada dolazio.
kako to budu posjećeni koncerti u mini teatru? na početku je dolazilo puno ljudi jer je novi prostor bio a sad što dalje, to manje ljudi dolazi i ne znam dali si ti i koliko
kako to budu posjećeni koncerti u mini teatru? na početku je dolazilo puno ljudi jer je novi prostor bio a sad što dalje, to manje ljudi dolazi i ne znam dali si ti i koliko dolazio u united i dali dolaziš u teatar redovno ali razlika je u ljudima ogromna, u teatru je ekipa koju se može vidjeti u tufni i općenito alternativci koji to zapravo i nisu, dok u united takvi ljudi nisu nikad dolazili nego samo oni koji jako vole glazbu kakva je bila u unitedu.. to je velik krivac i lokacija (zbog čega se između ostalog i stari Teatar zatvorio).
i da te uputim, headbangaju metalci, a u Unitedu je od hrpetine koncerata bilo možda 3-4-5 metal koncerta tako da se malo raspitaš i molim te da ne raspravljaš o nečemu u što nisi upućen.. po meni je ovo sve što ti pišeš pretpostavka i lupetanje, bez uvrede.. godinama u osijeku svi pričamo kako je alternativcima (baš alternativcima, ne alternativcima koji slušaju balaševića) teško dati i 10 kn za upad i kako zbog toga propada scena i onda ti dođeš i kažeš kako nije u tom problem.. koliko si koncerata radio ili sudjelovao u nečemu da si toliko upućen u sve i onda ideš meni još govoriti kako nagađam.
živio |
|
|
|
|
|
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol: Muško
|
pih morati ću reći da se potpuno slažem s tratinčicom... |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
|
Cayetano
Ukupno postova: 50 Spol: Nebitno
|
zen031 je napisao/la: ›
|
<snip>
|
errr, zadnji put kad sam bio u KMTu, bilo je sa osobljem cc 20-25 ljudi, stoga... |
|
_________________ ignorantia nocet |
|
|
|
Jimmy Ukupno postova: 37 Lokacija: centar Spol: Muško
|
zla_tratinčica je napisao/la: ›
nije problem što nema ljudi koji slušaju tu glazbu, ima ih jako puno i ima ih dovoljno da dobro rade i 3 ovakva kluba u osijeku, problem je što je 80% tih ljudi problem dati čak i mizernih 10 kuna za upad, da ne govorim i više.. problem je što su ljudi pasivni i rađe će sjediti u parku i lokat nego poslusat neki zanimljiv bend koji bi ih mogao zanimati, zbog toga sto je tamo ekipa.. u osijeku ima hrpa pankera i metalaca i onda kad dodu neki koncerti na otvorenom gdje je bespla upad, vidis sve te ljude i sve te velike kvazi pankere i metalce kako skaču na neko zabranjeno pušenje a kad dođe neki metal bend za koji treba dat 10-20 kuna, nema ih i kad ih se pita gdje ste bili sinoc.. pa u cadillacu. i united i teatar su skroz drugačiji klubovi,
|
s ovim se apsolutno slazem,nije to samo problem metalaca i pankera to je opcenito problem ljudi koji tu zive,oni bi sve bespla i sve im je tesko platit,sjecam se da je jedno bio koncert u unitedu i da je upad bio 5 kn,morao sam molit lege da odemo,a bio je jedan ne los metal bend..uzas,al tak je sa svime,ko da bi neko iso na ufo,il na tekme da se placa upad
i tratincice molim te nemoj vrijedat zabranjeno pusenje,ako ti se ne svidaju oke,al oni su institucija glazbe |
|
|
|
|
|
Ian_McKaye Ukupno postova: 96 Spol: Muško
|
Subota 06.06., Klub Mini Teatar
AOLJM: Koncert osječkih bendova + party osječkih DJ-eva
upad: 0kn
ljudstva: unutra 100-tinjak, ispred kluba 30-40
Poanta?
Besplatno događanje (i to skroz ok), udarni termin (subota), alternativno OLJM na kojeg bi se još po nekoj logici trebalo doći podržati samu stvar zbog principa na kojem (i zbog kojeg) je odrađena, itd. Ljudi? Jedva 150...
I vrapcima na grani je ovdje jasno da se radi o onome što Tratinčica priča, a to je ljenost ljudi s dotične scene.
I u pravu je Tratinčica kad kaže da i u Teatar dolazi sve manje ljudi. U razloge ne želim ulaziti, ali to je činjenica.
Uostalom, koliko sam upućen, ekipa iz Uniteda je novce gubila upravo na onim stvarima koje se sad traže od Grada/Županije, a to su najam prostora i režije. Vjerujem da kad bi imali besplatan prostor s kojim bi bili oslobođeni mjesečnih troškova najma i režija, da bi bez problema mogli raditi ono što su dosad radili (ovaj put bez gubitaka, naravno).
Logika, jel...od šanka i upada se očito može skupit za isplatit bend, trošak organizacije koncerta i konobare, a ostalih troškova u tom slučaju ne bi ni bilo.
Tako da po meni uopće nije upitno da li bi oni u tom slučaju opstali (i Teatar pored njih), već da li Grad može i želi sponzorirati takva dva kluba paralelno. To je pravo pitanje!
U biti, pravo pitanje je jel ljena masa uopće vrijedna sveg tog truda i novca... |
|
|
|
|
|
|
@justice: ajd da si se i ti s nečim napokon složio
@tratinčica
Ne slažem se s tobom. Neću sad svaki dio citirat pa reć u čemu se ne slažem, nema smisla. Al da te nešto pitam: ja odem i na jazz, blues, koncerte klasične glazbe, najviše volim hard rock i jazz fusion, u Tufnu ne idem, Balaševića obožavam, od heavy metala jako volim Maidene i Judase. Jesam li ja alternativac?
E da, i ajmo malo konstruktivno: mislite da bi barutana bila dobra lokacija?
I još jedno pitanje, za Iana, otkud informacija ja u Teatar dolazi sve manje ljudi? |
|
|
|
|
|
Font Size Ukupno postova: 31 Spol: Nebitno
|
Moje mišljenje kao nekoga ko je jednom bio u mini teatru i na staroj lokaciji gdje je sada united i na novoj je da ne mogu u ovim uvjetima biti dva kluba te biti u konkurenciji nikako.
Ovo govorim objektivno jer ne zalazim tamo i slabo slusam tu vrstu galzbe,nekad samo jel.
Pa mogu biti objektivan.
Ono sto trebate napraviti i vi iz mini teatra i iz uniteda je djelovati zajedno.
Da ja odlucujem morali bi djelovati zajedno u prostoru gdje je sada mini teatar jer neznam nisam upucen al mislim da prostor dobivate besplatno stoga bi oboje morali tamo raditi u dogovoru i raditi koncerte.
To vam je moja preporuka , zajedno radite u tom prostoru koji ne placate a vjerujte mi da se takav prostor naplacuje , najam bi bio minimalno 20 tisuća kuna mjesečno.
Treba nam alternativni klub svakako, ali zasada jedan.
Bolje jedan nego da dva paralelno propadaju. |
|
|
|
|
|
zla_tratinčica
|
zen031 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
@justice: ajd da si se i ti s nečim napokon složio
@tratinčica Al da te nešto pitam: ja odem i na jazz, blues, koncerte klasične glazbe, najviše volim hard rock i jazz fusion, u Tufnu ne idem, Balaševića obožavam, od heavy metala jako volim Maidene i Judase. Jesam li ja alternativac?
|
ne. jednostavno, neda mi se objašnjavati zašto, nisi alternativac o kojima se ovdje priča. |
|
|
|
|
|
|
Zbog takvog stava ste i propali. Previse ste iskljucivi, preusko podrucje glazbe ste htjeli obuhvatiti, za koje jednostavno u Os nema dovoljno ljudi.
Doduse, kasnije ste se prebacili na ultraalternativnu mjuzu-disko veceri! Kad sam na otvorenju razgovarao sa shefom, rekao mi je da ce pustati samo punk i metal. Kad sam ga pitao za hard rock-rekao je: "Ni govora". Izgleda da je disco alternativniji od hard rocka.
Ponavljam:istrazite trzista. Brojke vas (u ovom slucaju) nece slagati. Zapravp, čak i ako se pokaže da tržište traži vašu "robu", može se dogoditi da propadnete uslijed nekih drugih okolnosti. Ali bez upoznavanja s tržištem, svaki vaš pokušaj će se svesti upravo na to: na pokušaj, eksperiment.
Obavezno uključite pitanje: koliko ste spremni platiti za ulaz? Čini mi se da je to trenutno, zbog ekonomskog stanja, jedan od bitnijih čimbenika.
(Stalo mi je da uspije vaš klub, ako postoje uvjeti. Pa ne bih se zamarao ovom temom da mi nije stalo, i pisao post u 7 ujutro! Javim ti se ja jednom vani kad te vidim pa ćemo prodivanit o ovoj temi, ako budemo kolko-tolko pri svijesti. Pozdrav!) |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Bio sam ja prije koje 2 godine u starom MT-u sa curom na odlicnim stonerima,osim nas bilo je josh 5 ljudi.oke,je bila srijeda i placao se upad,ali taj je isti bend prije par mjeseci napunio kset utorkom.
Ipak,znam neke ljude iz Uniteda i znam da dobro znaju (vise-manje) koliko u os-u ljudi nesto slusa,tako da su uvijek bili na nekakvom rubu isplativosti,sto nije cudno za
takav klub.
O 'alternativcima' koji misle da zescem zvuku nema mjesta u os-u necu,ne da mi se pisati o pozerima ;-) |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
O 'alternativcima' koji misle da zescem zvuku nema mjesta u os-u necu,ne da mi se pisati o pozerima ;-)
|
Ako se ovo odnosi na mene, onda cu reci da mislim da nema mjesta S OBZIROM NA OKOLNOSTI. A pod broj dva, što je nekom žešći zvuk, to nekom nije. Tebi, eto, hard rock možda nije žestok, meni je. |
|
|
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ian_McKaye je napisao/la: ›
U biti, pravo pitanje je jel ljena masa uopće vrijedna sveg tog truda i novca...
|
Ovo je poanta price... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
|
|