Ako neko pristane na ovo za cijenu ovakvu kakva je,moje osobno mišljenje je da ga samo jako velika muka može natjerati na to.Najžalosnije je meni u cijeloj toj priči što su tamo ta djeca trebala biti zaštićena jer su tamo zbog nikakve ili nepostojeće roditeljske skrbi-a oprostite takvi su najbolja lovina,ovakvim i sličnim moronima,dakle te djevojke u principu nemaju kuda,kako i s kim ,jer se uvjek nađe neki negativac da dodatno iskoristi njihov loš položaj.
A što je sa odgojiteljima dotičnog doma?Jer po meni su i oni u ovoj priči podbacili sam naziv zanimanja govori što bi trebali raditi.
sa 14 godina nebih bas osuđivala u nihovoj situaciji koji im je film bio u glavi ..najlakše je suditi one najslabije.
|
@ela ... samo se djelomicno slazem stobom.
prvo, ne radi se o domu za nezbrinutu djecu ... tamo su djeca s poremecajem u ponasanju, delikventi i kriminalci. To je odgojna ustanova ... koja bi trebala biti blaza varijanta zatvora.
Cinjenica je da su uzroci njihovog ponasanja u losim obiteljskim odnosima.
Po meni, osnovni problem lezi u drustvu, koje danasnju djecu odgaja bez bilo kakvih tabooa. To je s jedne strane dobro, ali s druge strane, puno tih cura bi bilo severina i slicne. Danas curice skupljaju decke poput trofeja. Ako se posevi s 5 popularnih decki, ona svoj status u drustvu unaprijedi. Prije bi bila kurva.
Nadalje, sada ce se graktati na djelatnike doma. Oni ce na kraju najvise najebati, a ni krivi ni duzni. Da su tu djecu zakljucavali u sobe i nisu dopustali izlaske ... bili bi monstrumi, pa bi novine pisale o nehumanom postupanju prema sticenicima doma.
Ni roditelj ne moze paziti na svoje jedino djete 24 sata dnevno, i nezna hoce li se poseviti, drogirati ili raditi neke druge pizdarije. Kako su oni mogli paziti na svaku curu ? svakog decka ? Koje mehanizme kaznjavanja oni imaju ? Dodje im trudna djevojka ... i sta da oni rade ? mogu joj pomoci savjetom, razgovorom .. mogu joj zabraniti izlaske ... i to je to. Na njoj je da prihvati to ... ili da nastavi po starom. Ona je vec kaznjena boravkom na tom mjestu.
Vjerujem da je vecina tih djevojaka bila svjesna sto radi, i da to nije dobro. Isto tako vjerujem da one nisu bile prisiljene prostituirati se ... nego su htjele doci do novaca. Iako i to razumijem. Osim krova nad glavom, nesto odjece i hrane ... svi mi imamo potrebe za vise. Lijepe haljine, sminke, parfema ... Drustvo i okolina nas prisiljava da izgledamo kao manekenke sa naslovnica modnih casopisa, da budemo nesto vise, bolje, ljepse ...
Cijela ta prica, i sudbine te djece su tragicne i prepuna gorcine. U svemu tome, najveci krivci ... a to je ovaj olos koji je iskoristavao tu djecu ce se izvuci nekaznjeni.
Legalizacija prostitucije bi barem smanjila ovakvo iskoristavanje zena, ako nista drugo, dobile bi puno vise od 50 kn i kutije malbora.