Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Uklanjanje kioska - danas

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Ingo

Ukupno postova: 3470
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 24.06.2009. 22:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

@Flet ... ti kao da si nakon izbora zamjenio uloge sa Sharon.

Ti apslolutno nez trunke kriticnosti branis bas svaki potez nove vlasti, kao sto je i ona zdusno branila djapicevce.

Grad ce taj problem rjesiti tako, da sad nalozi Smokingu da makne kioske, podjeli otkaze djelatnicima, onda ce grad nakon 6 mj. raspisati natjecaj za zakup javnog prostora za kioske, onda ce se javiti 3 firme ... koja ce postaviti kioske. Od kojih Smoking ima barem 33% sanse.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.06.2009. 22:48 
Naslov:  

Ingo je napisao/la:

Ti apslolutno nez trunke kriticnosti branis bas svaki potez nove vlasti, kao sto je i ona zdusno branila djapicevce.

Grad ce taj problem rjesiti tako, da sad nalozi Smokingu da makne kioske, podjeli otkaze djelatnicima, onda ce grad nakon 6 mj. raspisati natjecaj za zakup javnog prostora za kioske, onda ce se javiti 3 firme ... koja ce postaviti kioske. Od kojih Smoking ima barem 33% sanse.

Nova vlast još nije imala značajniji potez. Ovaj problem stvorila je i djelomično i riješila stara vlast, te ti je komentar pogrešan. Naime, stara je vlast posao proglasila nezakonitim, za vrijeme stare vlasti pokrenut je kazneni postupak, stara je vlast raskinula ugovore, i jedino što stara vlast nije učinila jest uklanjanje bespravno postavljenih kioska.

Dakle, kiosci nemaju nikakve osnove da stoje tamo. Tvrtka Smoking nema nikakve osnove da taj posao obavlja, niti je za ovih par mjeseci plaćala naknadu bilo kome. Parole o radnim mjestima su već postale prilično ofucane. Nema tih radnih mjesta.

Što će biti dalje? To ne znamo. Možda bude natječaja, možda ne, tko će pobijediti ne znamo, a sve će to biti potez nove vlasti, pa ćemo komentirati. Važno je da je Đapićeva pljačka spriječena.

Ingo

Post Postano: 24.06.2009. 23:05 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :

Važno je da je Đapićeva pljačka spriječena.

sto se sposobnosti pljackanja tice, i djapic i glavas su zavrsili iste fakultete.

lavic
Ukupno postova: 835
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 24.06.2009. 23:41 
Naslov:  

Ingo je napisao/la :
W.M. Felt je napisao/la :

Važno je da je Đapićeva pljačka spriječena.

sto se sposobnosti pljackanja tice, i djapic i glavas su zavrsili iste fakultete.

samo sto je djapic svoj prepiso Laughing Laughing Laughing

Sharon

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 25.06.2009. 14:10 
Naslov:  

Ingo je napisao/la:

He,he - rekla sam da je fora biti u oporbi!
Ipak, Sharon je bila malo socijalno osjetljivija od "Fleta" - on ovdje vidi samo jedinke koje su zaslužile otkaz jer su pristale na radna mjesta takva i takva - komada 30. Sharon bi ovdje unatoč svemu vidjela 30 obitelji koje će ostati bez režija, stanarine, mora, opreme za školu. Ipak bi imala malo najobičnijeg suosjećanja...
Najlakše je bilo birokratskom uredbom proglasiti njihova radna mjesta nevažećima, poštujući članak br.taj-i-taj; paragraf taj-i-taj. Prava inventivnost i sposobnost bila bi smisliti model koji bi ih spasio ili im (barem dijelu) ponuditi neka druga, na pr. tamo gdje fali kadra u novom poretku... Vlast može puno toga, kad bi htjela...

morgan

Ukupno postova: 3964
Post Postano: 25.06.2009. 18:05 
Naslov:  

Sharon je napisao/la:
Najlakše je bilo birokratskom uredbom proglasiti njihova radna mjesta nevažećima, poštujući članak br.taj-i-taj; paragraf taj-i-taj.

srećo, da je netko ranije poštovao članak taj i taj ovi siročići sad ne bi završili na ulici.da grad nešto želi učiniti za njih podigao bi tužbu u njihovo ime protiv svih koji su ostavili masan otisak na onim lošim ugovorima.onima koji su varali treba debelo naplatiti sve što ovi ljude gube.

rođena u Osijeku

Ukupno postova: 300
Post Postano: 25.06.2009. 18:22 
Naslov:  

morgan je napisao/la:
[

...da grad nešto želi učiniti za njih podigao bi tužbu u njihovo ime protiv SVIH koji su ostavili masan otisak na onim lošim ugovorima, onima koji su varali treba debelo naplatiti sve što ovi ljude gube.
[/quote]

E protiv SVIH neće moći, jedan sjedi prilično visoko u GV

Sharon

Post Postano: 25.06.2009. 22:26 
Naslov:  

morgan je napisao/la:
srećo, da je netko ranije poštovao članak taj i taj ovi siročići sad ne bi završili na ulici.da grad nešto želi učiniti za njih podigao bi tužbu u njihovo ime protiv svih koji su ostavili masan otisak na onim lošim ugovorima.onima koji su varali treba debelo naplatiti sve što ovi ljude gube.

Za njih to nije ništa novo: još samo 30-tak "komada" u nizu koji su izazvali tijekom tranzicije 90-tih (poznata priča o propalom osječkom gospodarstvu). Kako bi čovjek mogao očekivati da će se pobrinuti za ovo malo ljudi kad su upropastili egzistenciju tolikima?!

lufus
Ukupno postova: 2044
Post Postano: 25.06.2009. 22:53 
Naslov:  Re: Uklanjanje kioska - danas

Nije li HSP koalirao sa strankom koja je to učinila?

Sharon

Post Postano: 25.06.2009. 23:09 
Naslov:  

lufus je napisao/la:
Nije li HSP koalirao sa strankom koja je to učinila?

Je. I naučio nešto. Kao što će i svi koji s njima idu u dogovore.

rođena u Osijeku

Post Postano: 26.06.2009. 0:48 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la:
Ingo je napisao/la:

Nova vlast još nije imala značajniji potez. Ovaj problem stvorila je i djelomično i riješila stara vlast, te ti je komentar pogrešan. Naime, stara je vlast posao proglasila nezakonitim, za vrijeme stare vlasti pokrenut je kazneni postupak, stara je vlast raskinula ugovore, i jedino što stara vlast nije učinila jest uklanjanje bespravno postavljenih kioska.

Dakle, kiosci nemaju nikakve osnove da stoje tamo. Tvrtka Smoking nema nikakve osnove da taj posao obavlja, niti je za ovih par mjeseci plaćala naknadu bilo kome. Parole o radnim mjestima su već postale prilično ofucane. Nema tih radnih mjesta.

Što će biti dalje? To ne znamo. Možda bude natječaja, možda ne, tko će pobijediti ne znamo, a sve će to biti potez nove vlasti, pa ćemo komentirati. Važno je da je Đapićeva pljačka spriječena.

Ajmo ispočetka. Grad je dao zemljište GPP-u, a GPP u podnajam Đalti, ovaj Smokingu. Sve je to protuzakonito i oko toga se svi slažemo. Ali ne može nitko pričati o pljački silnih miliona iz gradskog proračuna, kada je ti silne milione popušio Smoking jer je ta firma plaćala podnajam, nije grad i nije GPP. U cijeloj toj priči netko je ulovio gadnu lovu, ali opet ponavljam ne gradsku.
Da je bilo malo pameti, grad bi sam sklopio ugovor sa Smokingom i ti ljudi danas ne bi bili na ulici.
Ali je grad postupio isto kao baba koja na piji prodaje jeftino jaja, umjesto da ispeče kolače pa zaradi više novaca.
U vrijeme sklapanja ovih ugovora gradonačelnik je bio Matković, a ne Đapić, pa ti sada Felt razmisli tko je što ovdje jamio.

astec
Ukupno postova: 210
Post Postano: 26.06.2009. 0:58 
Naslov:  

Alchemist je napisao/la :
osijek00 je napisao/la:
[b][i]gospodine gradonačelniče koliko me pamćenje služi jedna od "uzrečica" u vašoj predizbronojj kampanji bila je MI ĆEMO OTVARATI RADNA MJESTA, NEĆEMO IH ZATVARATI!!
KOLIKO RADNIH MJESTA STE DANAS ZATVORILI?? ja ću vam reći. danas je 6 ljudi ostalo bez posla. sutra opet toliko i tako skroz dok svih 14 kiosaka ne bude "uklonjeno". a zašto?? ZATO JER STE VI TAKO REKLI!
a zašto ste tako rekli? i to ću vam ja reći. ZATO JER SMOKING NIJE HTIO I U VAŠ DŽEPIĆ MALO SPUSTITI. mogli ste pitati svog predsjednika gradskog vijeća da podijeli malo sa vama.
započeli ste svoj mandat sa kašnjenjem plaća gradskim djelatnicima, hmm.. koliko se ja sjećam vi ste protekle 4 godine bili župan osječko-baranjske županije. zar kao župan, te kao građanin grada osijeka, a nadasve kao čovjek koji voli svoj grad niste vidjeli šta se radi u gradu????
SRAM VAS MOŽE BITI JER STE PROTEKLE 4 GODINE GLEDALI ŠTA SE RADI OVOME GRADU, A SAD KAO PERETE TUĐE PRLJAVO RUBLJE. no svima nam je dobro poznata ona stara narodna da se prvo počisti u svome dvorištu a onda se ide u tuđe. vi ste obrnuto počeli....
od 01.07 2009god. 40 ljudi će biti više na zavodu za zapošljavanje, što znači 40-tak glasova manje za 4 godine za vas. zapitajte se malo kuda vodi vaša politika.
ja sam uskoro bivša djelatnica u osijeku toliko prozivanog smokinga i recite mi gradonačelniče hoćete li mi vi platiti režije za idući mjesec? dali da dolazim kod vas na ručak svaki dan? ili ćete mi naći drugi posao jer ovaj ste mi vi uzeli??

Žao mi je vas i svih sličnih ljudi koji (barem onih koji nisu znali u šta se upuštaju i na koji način dobijaju posao (čitaj iskaznica hsp-a), ali svoj ručak trebate potraživati kod Đapića, Markovića, Đalte i sličnih kao i Matkovića koji su vam to i omogućili.

Dakle tužiei njih za otpremnine i neporavdani raskid ugovora zbog njihovih nezakonitih aktivnosti a ne onoga tko provodi zakon.

Jer ako netko ukrade desetke milijuna i na konto toga zaposli 10 ljudi koje plati milijun za 30 godina, znači li to da on te milijune ne treba vratiti jer će 10 ljudi dobiti otkaze???

Još jednom tužite one koji su vas zaposlili zbog kršenja zakona i zapošljavanja na nezakonitim osnovama.

Sorry al jedino što ja mogu napisati na ovaj tvoj "odgovor" je: budalo! Sorry al tako je. Reći da su svi u smokinug dobili posao sa HSP ovom iskaznicom je kretenski. Evo ja ću ti već u startu od njih 40 načći njih 7 koji nisu... A da si ti ili netko tvoj izgubio posao u tom istom smokingu zbog Bubala i njegove nezainteresiranosti da se rješe ta radna mjesta drugačije bi pričao. Sorry al bivša vlast je barem rekla da će pokušati rješiti da ljudi ostanu na radnim mjestima nekako. Što je Bubalo napravio? Hop - ključ u bravu... Svaka čast gradonačelniče...

lancelott
Ukupno postova: 158
Post Postano: 26.06.2009. 8:28 
Naslov:  Re: Uklanjanje kioska - danas

Rolling Eyes

Koprcate se u razjašnjavanju jasne stvari...

Ne želim se hvatati u tu mrežu, ali želim naglasiti da će biti zanimljivo gledati utjecajselektivnosti i dosega pravosuđa na slučaju "Kiosci" u smislu toga što će pravorijek presude donijeti svim involviranima....hmmm

Ingo

Post Postano: 26.06.2009. 8:29 
Naslov:  

rođena u Osijeku je napisao/la :

Ajmo ispočetka. Grad je dao zemljište GPP-u, a GPP u podnajam Đalti, ovaj Smokingu. Sve je to protuzakonito i oko toga se svi slažemo. Ali ne može nitko pričati o pljački silnih miliona iz gradskog proračuna, kada je ti silne milione popušio Smoking jer je ta firma plaćala podnajam, nije grad i nije GPP. U cijeloj toj priči netko je ulovio gadnu lovu, ali opet ponavljam ne gradsku.
Da je bilo malo pameti, grad bi sam sklopio ugovor sa Smokingom i ti ljudi danas ne bi bili na ulici.
Ali je grad postupio isto kao baba koja na piji prodaje jeftino jaja, umjesto da ispeče kolače pa zaradi više novaca.
U vrijeme sklapanja ovih ugovora gradonačelnik je bio Matković, a ne Đapić, pa ti sada Felt razmisli tko je što ovdje jamio.

Da, sve je ovo tocno ... i jos bi dodao da u cijeloj toj prici Smoking ne snosi nikakvu krivicu niti je profitirao od ovih malverzacija. Tako da se sad ta firma ni kriva ni duzna kaznjava, i njihovi radnici otpustaju.

Meni ipak nije jasno zbog cega grad nije mogao ponuditi alternativne lokacije, i kioske koji su postavljeni na neodgovarajucim mjestima premjestiti.

rođena u Osijeku

Post Postano: 26.06.2009. 11:37 
Naslov:  

Upravo tako Ingo, kada su stari ugovori već raskinuti, mogao je grad sklopiti nove i spasiti nekoliko obitelji.. ali kod nas je "eto baš hoću" uvijek jači argument od zdrave logike. Sada će ponovno otvarati natječaje i j... mi sve ako te lokacije ne dobije Tisak. A budući da znamo svi čiji je Tisak (bar mislim da svi znamo) svi otpušteni djelatnici Smokinga mogu lagano smokat, jer će se radna mjesta riješavati preraspodjelom viška radnika u okviru Tisaka i znamo već koga....

Skoči u forum: