Autor |
Poruka |
gana
Ukupno postova: 15 Spol: Nebitno
|
Imam 5.godinu plazma tv i zadnjih dana su se počele pojavljivati smetnje - tipa: poskakivanje slike, dijela slike, do potpunog gubljenja slike, na kraju i crnog ekrana. Nakon gašenja i ponovnog paljenja, tek nakon određenog vremena (pola h) se počinju pojavljivati isti problemi.
Tv je u kućnoj upotrebi.
Imate li sličnih iskustava? Znate li što o tome?
Strah me i pomisliti na popravak i cijenu
Pozz
Sorry ako nisam postavila na pravo mjesto - mogu prebaciti ili administrator može, ako smatra potrebnim. |
|
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...baš to je razlog što nikada, ali nikada ne bih kupila plazmu....ima prekratak rok trajanja.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
Plazma kao i lcd ima rok trajanja od 60 000 sati. E sad koliko je tvoj tv radio u zadnjih 5 godina?
Popravak je sigurno neisplativ kad već za 500 eura kupiš lcd/plasmu od 94 cm. I to čak se nađe i neki full hd. |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
cane je napisao/la: ›
Plazma kao i lcd ima rok trajanja od 60 000 sati. E sad koliko je tvoj tv radio u zadnjih 5 godina?
Popravak je sigurno neisplativ kad već za 500 eura kupiš lcd/plasmu od 94 cm. I to čak se nađe i neki full hd.
|
60 000 h je skoro 7 godina, tako da nije od toga vjerojatno. |
|
|
|
fritz.osk
Ukupno postova: 24 Spol: Muško
|
anakonda je napisao/la: ›
...baš to je razlog što nikada, ali nikada ne bih kupila plazmu....ima prekratak rok trajanja....
|
odakle ti taj podatak o 60 000 h???? [b]Panasonic plazme imaju vijek trajanja panela preko 100 000 h !!!!! Ako gledaš i do 8h dnevno.... izračunaj malo
"prekratak rok trajanja" buahhahahahhaaaa...... [/b] |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Jebote, ne znam jesam li ikada vidio po sveopćim forumima post o kvaru TV-a. Al' plazma je ipak plazma...
Odnesi u fakin RTV servis! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
gana
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Jebote, ne znam jesam li ikada vidio po sveopćim forumima post o kvaru TV-a. Al' plazma je ipak plazma...
Odnesi u fakin RTV servis!
|
Da sad kad si to tako napisao, ne znam ni ja...al' kako ima svega i nas svakakvih eto.
Pitanje je postavljeno stoga što sam malo istraživajući došla do podataka da bi popravak mogao biti od 500 do i preko 2000 kn pa pomislim da će mi se netko javiti tipa 'ja imao istiiii probl.otišao ''.!?! '', ništa strašno, nešto manje od 500kn''.
Kad netko ima problem najčešće traži podršku ili utjehu u sličnome da bi lakše riješio svoj problem. A popravak plazme meni je problem.
No dobro. Hvala na osvrtu... iako je neobično.
Gdje je taj ''farkin RTV servis''? |
|
|
|
|
|
fritz.osk
Ukupno postova: 24 Spol: Muško
|
a da napišeš koja je plazma u pitanju cccccccc |
|
|
|
|
|
gana
|
Radi se o Samsung plazmi PS42P4S
Kakve veze ima model...jedino ako se uzme u obzor da se na tim starijim modelima još nisu riješile nekakvi evtl. problemi...kao možda ovaj? Ili? |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Da pogledash zute stranice? Svratish u obliznju postu pa ih besple preuzmesh? Pa tamo nadjesh rtv servisa kolko ti srce zeli,i shvatis da si mogla kvar rijesiti jos prekjucer? |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
daddos
Ukupno postova: 211 Lokacija: bosutsko Spol: Muško
|
gana je napisao/la ( Pogledaj post): ›
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Odnesi u fakin RTV servis!
|
Gdje je taj ''farkin RTV servis''?
|
|
|
|
|
|
|
gana
|
Samo se ti meni smij...i sama sam se smijala kad sam skužila da sam pogriješno skužila. Ponadala sam se da nitko neće primjetiti...no nisu svi tako opterećeni da čitaju leteći, kao ja!
A kao nije smiješno da mi netko savjetuje da odem u servis za RTV? Toliko sam očajna u toj mojoj priči da me zanimalo nešto više (ako netko zna nešto iz iskustva) prije no što na kraju završim u servisu. |
|
|
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
iskreno već si mogla rješit to s teveom. odeš tamo di si kupila tv ili ih nazoveš pitaš tko im je službeni serviser. odeš kod servisera i poprave ti tv i kraj priče. nema tu puno mudrosti. nemoj se ljutit al plazmu nećeš sama popravit niti će ti nečije "joj i meni je crko tv nekidan" pomoći. uvati se telefona, nazovi, odi rješi i kraj priče. |
|
|
|
|
|
gana
|
Monstrum je napisao/la ( Pogledaj post): ›
iskreno već si mogla rješit to s teveom
|
Možda sam trebala u prvom postu napisati da je to bila moja prva radnja...nazvala sam ovlašeni servis i sve odradila kao što pišeš no samo ''odnesi plazmu u servis'' nije samo to.
Sigurno je da ne ću odnijeti u bilo koji servis i da faktor lova igra i te kakvu ulogu.
Priprema je važna za sve...a ovdje sam se nadala pročitati neko poučno iskustvo ili savjet:wink: |
Zadnja promjena: gana; 17.08.2009. 11:15; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
i šta su ti rekli u ovlaštenom servisu. pretpostavljam "donesite tv pa ćemo vidjet u čemu je problem" |
|
|
|
|
|
|
|