Autor |
Poruka |
Minardi
Ukupno postova: 66 Spol: Nebitno
|
Kod Franje Tuđmana mogu pronaći dvije pogreške/mane 1) Imao je previše ovlasti i 2) Nije kužio demokraciju (jedno je povezano s drugim ,a kod druge točke treba reći - malo tko je tada shvačao i mogao shvatiti što je to zapravo demokracija )
Unatoč tome mislim da je i bolji od svih koji su došli nakon njega i da s obzirom na sve uspjehe i sve pozitivno što smo postigli 90-ih - njegove greške izgledaju beznačajne.
Zamjerate li vi nešto Franji Tuđmanu ? |
|
|
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
zamjeram mu što se trebao povući odmah nakon ratne pobjede, ajmo reći 1996., a ne potpuno sjebati hrvatsko gospodarstvo za narednih 30 godina svojom idejom o 200 vladajućih obitelji |
|
|
|
Minardi
|
Mladjo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
zamjeram mu što se trebao povući odmah nakon ratne pobjede, ajmo reći 1996., a ne potpuno sjebati hrvatsko gospodarstvo za narednih 30 godina svojom idejom o 200 vladajućih obitelji
|
Nije to baš tako jednostavno...
(Što se tiće 200 obitelji ,nije to Tuđman izjavljivao ,to je neka podvala ,novinar Vjesnika Nenad Ivanković je u intervjuju s njim spominjao japanski model 200 obitelji koje kontroliraju gospodarstvo ,a kasnije se to izvlačilo iz konteksta)
Mi smo ipak bili država koja je
- nasljedila sustav u kolapsu (nikako ne moćno Jugo gospodarstvo)
- ratovali smo (embargo na uvoz oružja ,razoružani )
- okupirani
- izgubili najvažnija tržišta
- ugašeno gospodarstvo itd-
Ne sporim da je pljačke bilo (bilo jei prije i nakon Tuđmana ,ima je i sada) ,ali mislim da su grozne uvjete u kojima smo se našli neki pretvorili u političku utakmicu. |
Zadnja promjena: Minardi; 27.08.2009. 17:10; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Mladjo
|
gledaj, postoji jedna nepisana istina s kojom bi se složio gotovo svaki čovjek koji je spreman do kraja iskreno i pošteno ući u razmišljanje o tom razdoblju - a to je da je ovako izvedena privatizacija više naštetila hrvatskom gospodarstvu nego sve bombe koje su pale. |
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
gledaj, postoji jedna nepisana istina s kojom bi se složio gotovo svaki čovjek koji je spreman do kraja iskreno i pošteno ući u razmišljanje o tom razdoblju - a to je da je ovako izvedena privatizacija više naštetila hrvatskom gospodarstvu nego sve bombe koje su pale.
|
Glede privatizacije,
Obzirom na promatranje onako ponašanja stanovništva u globalu (hrvatskog),
moje je mišljenje da je bilo tko vodio privatizaciju, ona bi tako završila...
Greška je bila jedino u tome što je privatizacija prerano nastupila, ona je trebala slijedom okolnosti nastupiti za jedno 5 godina od sada...
A do nje se trebalo stanovništvo lagano i psihički pripremati za nju i za kapitalistički tržišni način poslovanja, on kao takav ni danas nepostoji jer kao što vidimo jedan seljak sa svojim traktorom traži cijenu pšenice 1,25kn/kg dok je tržišna cijena 0,85kn/kg dakle nepoštuje se tžište...
Glede ostaloga, dok je bilo Tuđmana država nam je na nešto ličila, a danas neliči na ništa! Mislim da su današnji političari miljama daleko od Tuđmana, tj. da su za njega oni večinom teške amaterčine.
A narod kao narod nam je još ostao na modelu kvazisocijalističkog načina razmišljanja.
Lijep pozdrav. |
|
|
|
|
|
Mladjo
|
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
gledaj, postoji jedna nepisana istina s kojom bi se složio gotovo svaki čovjek koji je spreman do kraja iskreno i pošteno ući u razmišljanje o tom razdoblju - a to je da je ovako izvedena privatizacija više naštetila hrvatskom gospodarstvu nego sve bombe koje su pale.
|
Glede privatizacije,
Greška je bila jedino u tome što je privatizacija prerano nastupila, ona je trebala slijedom okolnosti nastupiti za jedno 5 godina od sada...
A do nje se trebalo stanovništvo lagano i psihički pripremati za nju i za kapitalistički tržišni način poslovanja, on kao takav ni danas nepostoji jer kao što vidimo jedan seljak sa svojim traktorom traži cijenu pšenice 1,25kn/kg dok je tržišna cijena 0,85kn/kg dakle nepoštuje se tžište...
Glede ostaloga, dok je bilo Tuđmana država nam je na nešto ličila, a danas neliči na ništa! Mislim da su današnji političari miljama daleko od Tuđmana, tj. da su za njega oni večinom teške amaterčine.
A narod kao narod nam je još ostao na modelu kvazisocijalističkog načina razmišljanja.
Lijep pozdrav.
|
ovo je glupost što si izjavio. tržišna cijena je 0,85kn/kg zato što je naša krasna vlada u nenormalnim količinama uvozila sve moguće sorte žitarica sumnjive kvalitete iako sami možemo proizvesti dovoljno za sebe. znači umjesto davanja poticaja seljacima da bi ratara bilo još više i da bi hrvatska jednog dana mogla bit jak izvoznik naša vlada potiče uvoznu politiku što je "krasno", jelda?! kod njih ne postoji nikakvo dugoročno razmišljanje i plan za boljitak zemlje, njima je trenutno najbitnije odradit mandat do kraja i nakrast se još dok se i kolko se može |
|
|
|
mali_ivica
|
Mladjo je napisao/la: ›
ovo je glupost što si izjavio. tržišna cijena je 0,85kn/kg zato što je naša krasna vlada u nenormalnim količinama uvozila sve moguće sorte žitarica sumnjive kvalitete iako sami možemo proizvesti dovoljno za sebe. znači umjesto davanja poticaja seljacima da bi ratara bilo još više i da bi hrvatska jednog dana mogla bit jak izvoznik naša vlada potiče uvoznu politiku što je "krasno", jelda?! kod njih ne postoji nikakvo dugoročno razmišljanje i plan za boljitak zemlje, njima je trenutno najbitnije odradit mandat do kraja i nakrast se još dok se i kolko se može
|
Tržišna cijena je tolka zato što se proizvede 2puta više, nego što se potražuje (kod nas) no nije samo hrvatska ta koja je tržište i koja bi budala morala kupovati našu pšenicu samo zato što je ona naša?
DRUGO: Uzmi u obzir da se ta cijena (1,25kkn/kg)
Formira na taj način što je hrv.poljoprivrednik u nju uračunao i ratu od traktora s kojom obrađuje ni manje ni više nego 2ha zemlje (10000m^2) SRAMOTA Pa za tu količinu zemlje se kupuje 3 lopate, a ne traktor!
TO SU MLAĐO TEŠKI LOPOVI, A NE POLJOPRIVREDNICI, NEMOJ SE I TI DAT IZMANIPULIRATI.
HTJELI BI ZA POSAO OD 20 DANA ZARADITI MILJARDE, A AKO IM SE TO NEDA ONDA ĆE IZAČI NA GRANICU.
PA ZAŠTO ONDA NESADE VOĆE KOJE SE TREBA VIŠE RADIT, A SEDAMSTO (700) PUTA SE VEĆA LOVA OKRENE, ZAŠTO??? (Stoji u podebljanom TREBA SE VIŠE RADIT) |
|
|
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
Minardi je napisao/la: ›
Unatoč tome mislim da je i bolji od svih koji su došli nakon njega
|
kojim se kriterijima vodiš kad porediš njega i nasljednike? za sada je samo jedan.na koje stvari gledaš pri tome,ekonomske,političke, moralne....
slažem se s tobom oko njegovih ovlasti,previše ga se pitalo za sve i svašta.
glede privatizacije, mogao se koristiti slovenački il već čiji model i dionice radnicima, ipak je to sve stvarano zajedničkim novcima.šta bi oni s njima to je već druga priča al ne bi se imali pravo žaliti i živjeti u kvazisocijalističkom uvjerenju. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
mali_ivica
|
morgan je napisao/la: ›
glede privatizacije, mogao se koristiti slovenački il već čiji model i dionice radnicima, ipak je to sve stvarano zajedničkim novcima.
|
NIJE, iz razlog što smo drugačiji mentalitet od Slovenac i dobro je rekao na to: Da im dam dionice pa da idući dan sve prodaju i popiju?!
Slovenci nisu takvi koliko god mi njih volili ili nevolili. |
|
|
|
|
|
Minardi
|
mali_ivica je napisao/la: ›
Glede privatizacije,
Lijep pozdrav.
|
Razumijem što želiš reći ,ali postoji problem u svemu tome - kako u tih npr. 5 godina financirati razvoj ,kako plaćati radnike ,kako prilagođavati firme novim uvjetima...sve bi to bilo iznimno skupo ,a rezultati bi bili neizvjesni. Nažalost nitko nas nije čekao nit mogao čekati. |
Zadnja promjena: Minardi; 27.08.2009. 17:59; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
|
|
|
Minardi
|
morgan je napisao/la: ›
Minardi je napisao/la: ›
Unatoč tome mislim da je i bolji od svih koji su došli nakon njega
|
kojim se kriterijima vodiš kad porediš njega i nasljednike? za sada je samo jedan.na koje stvari gledaš pri tome,ekonomske,političke, moralne....
slažem se s tobom oko njegovih ovlasti,previše ga se pitalo za sve i svašta.
glede privatizacije, mogao se koristiti slovenački il već čiji model i dionice radnicima, ipak je to sve stvarano zajedničkim novcima.šta bi oni s njima to je već druga priča al ne bi se imali pravo žaliti i živjeti u kvazisocijalističkom uvjerenju.
|
Pa mnogi su zaboravili ,ali mi smo taj model u samim početcima imali - pa se pojavili torbari i ljudi u teškim vremenima budzašto davali svoje udjele i to nije moglo funkcionirati. |
|
|
|
|
|
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol: Muško
|
Da je sloboda i demokracija, bio bi Dinamo a ne Croatija...
mislim da sam s ovim sve rekao šta mislim o Frnji,nemogu reći da nije napravio dobrih stvari ali ga je zasrao nevjerovatno.
kao što je @mladjo rekao da se povukao 95-96 bio bi upamćen po ovim dobrim stvarima |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
|
pavijan
Ukupno postova: 413 Lokacija: oblokacija Spol: Muško
|
bio je diktator, a nakon toga ne treba ništa više reći... osumnjičenik za ratne zločine i čovjek koji je na prljavi način kupio svoje titule koje tako ponosno voli izgovarati Rojs u svojoj mantri... |
|
_________________ lošije je bolje |
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
kako ste mogli očekivati demokraciju od osobe koja je bila general u JNA |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
Minardi
|
_Jimmy_ je napisao/la: ›
kako ste mogli očekivati demokraciju od osobe koja je bila general u JNA
|
Očekivalo se jer je napustio i JNA i komunizam na svom vrhuncu u tom sistemu ,dok je bio u najboljim foteljama
Ugodne funkcije zamjenio sa zatvranjem ,onemogućavanjem u radu ,oduzimanjem pasoša...
A kako nije uveo demokraciju ? Koji je to diktator izabiran na demokratskim ,općim ,tajnim ,izborima ? |
|
|
|
|
|
|
|