Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

GPP: Tajnim detektivima protiv lažnih bolovanja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
mat
Ukupno postova: 32
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.08.2009. 13:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Stipe2 je napisao/la:
anakonda je napisao/la:
Stipe2 je napisao/la :
Opet su radnici krivi! Opet se udara po radnicima, objavljuje rat sindikatima! Pa zar nitko nista drugo ne zna osim radnika po p***i? Radnici su krivi za stanje u drzavi, za poslovanje firmi, za gubitke! Najbolje bi bilo da se ukinu place, da svaki radnik odlazeci s posla dobije kilu kruha i dvije litre mlijeka (kako ne bi crko od gladi), a placu neka zaboravi za dobrobit firmi! Vjerojatno bi i tada nakon nekog vremena radniku uzeli litru mlijeka jer bi firma bila u gubitku, a detektivi bi pronasli da sipa mlijeko u kavu umijesto da pije!
Nitko vise ne spominje Bosanca koji je upropastio sve sta je dotakao, obogatio se, pobjegao, odrekao se Hrvatske, postavio svu sadasnju garnituru i dalje upropastava Osijek i Slavoniju!!!

...de, opusti se malo, o čemu ti ovdje pišeš, čovječe?....ovdje se ne govori o radnicima koji su silom prilika na bolovanju, troškovima mlijeka u kavi i slično....ovdje se govori o polovici radnika jedne firme koji su po kojekakvim lažnim bolovanjima....polovici!!!!....ode jedan, a kad ostali vide da mogu - pa što ne bi...ja sam za provjeravanja bolovanja, ne samo u gpp - posvuda gdje ima onih koji nemaju ni obraza ni morala.....a bogme ni radne etike.....

Svi ti djelatnici nisu bili u isto vrijeme na bolovanju, a bitno je kako se stvari gledaju i predstavljaju! Tko najavljuje i prijeti bolovanjem, taj trenutno treba biti suspendiran!
Ne mogu se opustiti, pucam po savovima, uzimaju gdje god mogu, ukidaju sto god mogu, prijete, smanjuju, boli ih ona stvar sto ja moram platiti rezije, nahraniti djecu, a nesto ne platim odmah se iskapca, odvozi... Radim vec 30 godina, bolovanja imam nekoliko dana zbog ozljede na radu i ni jedna godina nije prosla da mogu reci da nisam imao problema, da place nisu padale, da nije neka kriza, recesija, rat, lopovluk, minimalac... Onda izbori, dodju pametnjakovici pa opet ukidaju, prijete, smanjuju, premjestaju i kukaju da im je to ostavio predhodnik, a njihov nasljednik za koju godinu isto!

Treba provjeravati, treba kontrolirati ali nisu svi problemi zbog bolovanja radnika! Cemu svaki problem rijesavati udaranjem radnika po depu? Cemu rat sa sindikatima, svi direktori gradskih firmi ratuju sa sindikatima! Cemu to? Zanima me kako bi ratovali sa sindikatima u Evropi gdje se za sitnice smece ne odvozi tjednima, gradski prijevozi ne rade, taxi ne radi, policija ne obilazi ...! Tamo neke sindikate drzi mafija koja je placena za to, ima koristi od tog posla i koja svoj posao obavlja revno!
Cemu demonstracija sile i bahacenje!

Nitko ne tvrdi da su svih 195 radnika na bolovanju lopovi. Nažalost, po staroj hrvatskoj praksi, velik postotak spada u tu kategoriju.
Takvima kao tebi svaka čast, i baš zbog takvih treba početi s čišćenjem. Ako je plaća zaista oko 6000 kn- i tu mislim na pravi prosjek, bez onoga što navuku lopovi poput Markovića - onda će slijedom prilika morati ići dolje bar na neko vrijeme, dok firma ne prizdravi.
Razmetanje novog direktora po medijima je i meni odbojno, a što se sindikata tiče, oni su samo jedna otužna interesna skupina od koje ćemo rijetko čuti nešto konstruktivno.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mladen.jr

Ukupno postova: 332
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.08.2009. 14:11 
Naslov:  

freedom.fighter je napisao/la:
Mediću ti si genije! Umislio si, da si genijalan menadžer iz američkih televizijskih serija! Ti od GPP želiš napraviti kapitalističkog giganta! GPP je gradska firma, a ne privatna i s time služi građanima! Ja znam da bi ti kartu poskupio na 20 kuna, i dati ću ti za pravo kada prosječna mirovina bude 10,000 kn...ali kada ljudi nemaju za kiflu ti se foliraš kako bi se dokazao da si najbolji segamegaultra menadžer u gradu Osijeku. Ako želiš takvim agresivnim menadžerlukom zarađivati lovu, idi radi u CocaColu ili Microsoft...a gradsko poduzeće MORA saslušati građane i raditi njima u svrhu, a ne u svrhu gradnje kapitala. Vjerojatno u pristojnim državama gradska poduzeća nemaju problema sa proračunima, ali dok god je u Hrvatskoj ovako kako je...

1. Oprez, "sega", za razliku od "mega" i "ultra" nije nikakvo mjerilo kvantitete!!!Ako mislimo razgovarati ozbiljno,o ozbiljnim stvarima, ne bi trebali koristiti riječi koje ne znamo šta znače, a pogotovo one koje ne znače ništa u takvom kontekstu.
2. Tražili smo kapitalizam, dobili smo ga, sad ga moramo živjeti, tako da svaki, SVAKI biznis ovisi o uspješnosti koja se očituje kroz povećanje vrijednost...a ne vidim baš uspješnost INE, HŽ-a i ostalih, stalno su u minusima, stalno povećavaju cijene i mi stalno dajemo novce da im pokrijemo minuse...meni to nije u interesu, a ja sam građanin.
3. Misliš da je u Konzumu, Kauflandu, T-comu, INA-i itd. bajno, da nemaju agresivnu taktiku i jadne uvjete za radnike? Onda nemaš pojma, ne bi trebao uopće pisati ovdje, što izdvajaš Microsoft i Coca-colu, kad su svi isti i imaju iste uvjete tržišta???

Brka

Ukupno postova: 36
Post Postano: 28.08.2009. 14:21 
Naslov:  

Ovo razmetanje Medića po medijima možda i urodi nekim plodom. Barem zna pučanstvo što se događa s firmom koja jede njihove novce koji se slijevaju u gradsku kasu putem poreza i prireza.
Svašta se piše ovdje s čim se ne bih složio uopće. Čim netko počne nešta konstruktivno (po nekome je to konstruktivno ustvari negativno) raditi, njega se odmah pribija na križ. Ah, valjda nam je takvo društvo, a i tako smo navikli neraditi od tamo 1945 pa naovamo.
Što kaže sad jedan-Tražili smo kapitalizam-zar nismo??
Neka Medić radi svoj posao kako najbolje zna.
Vrijeme će pokazati da li je dobro ili nije.
A najgora stvar što mi možemo napraviti je da mu odmažemo u tome. Mislim da je bolja neka konstruktivna kritika (na ovim mjestima), nego klasična pljuvačina o nečemu o čemu pojma nemamo.

Ukupno postova: 128
Upozorenja : 1
Post Postano: 28.08.2009. 14:24 
Naslov:  da se razumijemo

ok treba kontrolirati bolovanja, previse se iskoristava. Postoji služba HZZO-a koja se time bavi i tocka. Neka se njima obrati, a ne laprdati glubosti sa tajnim detektivima. E sad nesto o umisljenom direktoru, dosad je bio na celu Bios-a koji je zajedno s njim brojao 4 uposlenika!? Sad je na celu firme koja broji 400 ljudi. O prometu veze nema, inace je magistar ekonomije gdje mu tatica Mane Medić profesor, baš me čudi što je magistar. Možda nema veze ali i Bubalo je diplomirao ekonomiju, vršnjak je s Medićem, dugovi se vraćaju. Medić j jako licemjeran, govori o nekim dugovima , a s druge strane zapošljava 3 nova člana uprave sa netto plaćom od 18.000 kuna!? Bezobrazan je , bahat, nekulturan. Inače, tatica mu je optuženik u aferi "Maestro". http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20070918/dalmacija01.asp
Sve u svemu nije dobar odabir za direktora, sve ovo u biti se radi da bi se GPP privatizirao(ili barem dio GPP) po nalogu iz Tomislavgrada. Stari dobar recept: Uloži novce, obnovi,sve na račun osječana, kukaj da je u dugovima, proglasi bankrot i prodaj za 1 kunu svom prijatelju. Poznati scenarij iz 90-tih.

debelodjubre
Ukupno postova: 128
Upozorenja : 1
Post Postano: 28.08.2009. 14:31 
Naslov:  Re: Tajnim detektivima protiv lažnih bolovanja

Inače, prosjek bolovanja u Europi je 20 dana , a u HR 50 dana. Tako da ovih 38 više ne zvuči prestrašno.

El-Fatih

Ukupno postova: 208
Post Postano: 28.08.2009. 15:36 
Naslov:  

Gledajuci sve ove komentare zabolila me glava, pa sam pomislio da bi mogo nest usiljit u firmi da me puste ranije s posla, mozda da odem na kavu u grad....ma bezveze ionako nema nikog u Zg-u vani za vrijeme radnog vremena....hmmm...sjetim se promenadice od 11:00-12:00 sve vrvi ljudima i svi pricaju, kukaju i piju kavice.....lijepo nema sta.
No da ne trabunjam vratimo se temi, jer bi se mogo na nekom drugom kolosjeku probudit. Naime, problem GPP-a jest grd, ali nije ne rjesiv. Drzava Vam je pljunuto ista. Svi kukaju kakve place imaju, a vid one koji nist ne rade i voze velka kola, velke skole ljudi zavrsili.....no svi smo mi u nasem malom kosmosu isti.....svi mi krademo na satima, na gorivu, bolovanjima itd......GPP kakav je nekad bio, vise ne postoji. Grad kao vlasnik je normalno funkcioniro sa svim gradskim poduzecima kad je imao djelatnosti kojim je mogao pokriti troskove drugoga. Medjutim situacija se promjenila pa je dosao onaj mucavi lik....kako li se ono zvao....sad je neki ambassador negdje tamo.....mada bi ga ja najradje vidio na antartiku......eeee da Kramaric. Koji je dobar dio zemljista dao lokalnim bajama.....recimo gradski parking, koji bi bas lijepo mogo pokriti sve troskove GPP-a, da imamo nove trajvane, nove atobuse, nove paukove itd.....i mozda bi gradski parkinzi mogli jos mnogo toga krpati....ali ne....zasto bi 100000 osjecana mogli normalno koristiti gradske servise kad to moze se dati nekom i taj netko uplati 1/10 nazad u gradski proracun i meni da jos jednu desetinu....i nas par zadovoljno.....
Nisu stvar place....ko radi neka i ima u odnosu na prosjek, a ne da mi neki profa kljuca joooj ja obrazovan a imam placu manju od nekog tamo bla bla bla.....a taj neki tamo ono.....radi 10-12 sati dnevno, a ti profesore radis prosjecno 4 ako i tolko....GPP je doso do nule, nemoze se vise oslonit ni na grad jer je i grad u banani malo zescoj. To me nekako podsjeca na covjeka bez ruku kojeg su poslali da bere visnje.....pffff
Ovdje nije stvar o GPP-u, vodovodu, skoli, aerodromu, HZ-u, Hepu ili HAC-u.....svtar je u mentalitetu. Mentalitet se mijenja sliom na balkanu....s toga vile u ruke i na trg.....
Ovo nije poziv na strajk u rujnu, a ni na kupnju dionica.
Autor ovog texta posjeduje par dionica: THT-R-A, ViRO-R-A........

Ukupno postova: 24
Post Postano: 28.08.2009. 17:55 
Naslov:  

Nisu višak samo stranački čelnici nego i poslušnici koje je doveo Marković, a tako nastavlja i Medić koji su raspodjeljeni na izmišljena radna mjesta sa plaćama iznad svih prosjeka, ( kojekakvi samostalni referenti ) naravno djelatnici koji ne spadaju u ni jednu garnituru mogu samo sanjati o takvim plaćama. Naravno zbog takvih i politički neopredjeljeni radnici dolaze na loš glas i svi se problemi lome preko njihovih leđa. Što se tiče bolovanja tu se Medić hvata za slamku. Tako je i Marković počeo - ( otjeraj stručne i sposobne ljude i dovedi svoje poslušnike - konobare i sl. ) Izdržat će radnici GPP-a i ovu samovolju vlasti kao što su izdržali i Sveti Domovinski rat. Lako je Mediću pričati nebuloze kada prima plaću kao 3-4 radnika i nezna što znači kada mora plaću podijeliti na režije - hranu - školske udžbenike za djecu. ( za njega se pobrinuo tata Medić po ostatku Balkana.

audiworld

Ukupno postova: 2078
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 28.08.2009. 18:04 
Naslov:  

Izdržat će radnici GPP-a i ovu samovolju vlasti kao što su izdržali i Sveti Domovinski rat

Zadnji rat se zove Domovinski rat, Sveti? to se zove oksimoron sveti-rat? kako rat može biti nešto sveto... no, zanemarimo... Kolka je prosječna plaća u GPP. aj sad lijepo iskreno..kolko vozač koji ulaže 0 posto u svoje obrazovanje ima plaću sa onim dodacima svim mogućim?

Ukupno postova: 36
Post Postano: 28.08.2009. 18:18 
Naslov:  

audiworld je napisao/la:
Kolka je prosječna plaća u GPP. aj sad lijepo iskreno..kolko vozač koji ulaže 0 posto u svoje obrazovanje ima plaću sa onim dodacima svim mogućim?

E ovo je dobro pitanje. I mene zanima.
Mislim da škola za vozača traje 3 godine srednje škole.

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 28.08.2009. 18:21 
Naslov:  

freedom.fighter je napisao/la :
Mediću ti si genije! Umislio si, da si genijalan menadžer iz američkih televizijskih serija! Ti od GPP želiš napraviti kapitalističkog giganta! GPP je gradska firma, a ne privatna i s time služi građanima! Ja znam da bi ti kartu poskupio na 20 kuna, i dati ću ti za pravo kada prosječna mirovina bude 10,000 kn...ali kada ljudi nemaju za kiflu ti se foliraš kako bi se dokazao da si najbolji segamegaultra menadžer u gradu Osijeku. Ako želiš takvim agresivnim menadžerlukom zarađivati lovu, idi radi u CocaColu ili Microsoft...a gradsko poduzeće MORA saslušati građane i raditi njima u svrhu, a ne u svrhu gradnje kapitala. Vjerojatno u pristojnim državama gradska poduzeća nemaju problema sa proračunima, ali dok god je u Hrvatskoj ovako kako je...

Upravo to. Svrha postojanja GPP-a je da služi građanima ovoga grada. I baš bi zbog te činjenice Medić trebao imati veći senzibilitet prilikom donošenja odluka. Slažem se da je cijena od 1,3 kn/km možda ipak preniska, no nije li se kod određivanja nove cijene vozne karte moglo naći neko kompromisno, manje radikalno rješenje. Mogli su npr. staviti cijenu kilometra na 2,5 ili 3 kune, naravno pod uvjetom da cijena karte u prvoj zoni ne prelazi fantomskih 8 kuna neovisno o kilometraži. Isto je i s plaćama radnika GPP-a. Možemo se svi složiti da su prevelike, posebice za osječke prilike, no i tu se trebalo postupno intervenirati, a ne odmah rezati mačetom.
To upravo i je prilika za direktora da pokaže svoje upravljačke i organizacijske sposobnosti. No Medić se za sada samo igra šerifa, a za to mu nije potreban magisterij iz ekonoskih znanosti kojim se diči.

AKIZIKA

Ukupno postova: 193
Post Postano: 28.08.2009. 18:27 
Naslov:  

Dajte ljudi nisu u GPP-u samo vozači osim toga nisam primjetio ni da naši političari i menađeri ulažu u znanje. Mislim ako se ulaganje u znanje nazivaju seminari negdije na moru gdje neki starkelja trkelja a većina sudionika razmišlja o tome kad će ovaj prestat
kenjat išta ću ponjet kući sa seminara onda sam i ja za to da svi građani obavezno jednom godišnje ulažu u znanje.

Nisam stranački ni politički opredjeljen, ja sam samo mali čovijek na netu.
audiworld

Ukupno postova: 2078
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 28.08.2009. 18:33 
Naslov:  

ne treba ostat intelektualni patuljak i završit 3 godine za vozača

Ukupno postova: 193
Post Postano: 28.08.2009. 18:39 
Naslov:  

audiworld je napisao/la:
ne treba ostat intelektualni patuljak i završit 3 godine za vozača

Čoviječe u jednoj tvrtci na natječaj za čistačicu prijavilo se 8ero fakultetski obrazovanih ljudi. To bi ti trebalo nešto govoriti koliko se cijeni znanje a koliko stranačka pripadnost ili rodbinska veza.Tko zna možda netko tamo od tih vozača ima više škole nego ti i tko kaže da možda i ne ulažu u znanje, samo za svoje potrebe.

Nisam stranački ni politički opredjeljen, ja sam samo mali čovijek na netu.
simo031

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 28.08.2009. 18:54 
Naslov:  Re: Tajnim detektivima protiv lažnih bolovanja

Kao što svi znamo postoji institucija u Hrvatskoj koja je nadležna za utvrđivanje statusa bolesnika. Ove mjere koje Medić promovira i predlaže po mom mišljenju niti ne sliče na demokratsko društvo o kojem sanjamo . Čak mi se čini da utvrđivanje statusa bolovanja pojedinca čak nije ni približno nešto što je pod njegovom jurisdikcijom, no ako su podaci koje je iznio istiniti tada bi po tom pitanju nadležne institucije doista trebale nešto poduzeti i tu se možemo složiti .
Međutim nikako se ne mogu složiti sa Medićevom odlukom da ukine restoran prehrane u Gpp-u jer on posluje sa gubitkom . Kao što znamo restoran prehrane koriste uglavnom djelatnici na održavanju, jer uvjeti i prostorije u kojima oni rade (propuh,prljavština,masnoća,neugodni i agresivni mirisi itd.) ne zadovoljavaju neke opće civilizacijske uvijete niti za rad a kamoli da bi se u takvoj sredini jelo i držalo neku hranu donesenu od kuće . Tako da svojom odlukom o ukidanju restorana prehrane dovodi u opasnost zdravlje i živote djelatnika što mu svakako nije u interesu barem kako se može iščitati iz članka koji komentiramo .
Uzgred budi rečeno čini mi se da su pojedinci odlutali od teme (ako su njihove tvrdnje uopće istinite), jer ne raspravljamo ovdje o nečijoj vjeroispovijesti, nego o sposobnosti što jedno sa drugim nema nikakve veze . Ako je netko lopov i nesposoban, tada mi i nije neka utjeha što on pripada istoj vjerskoj skupini kao i ja .

avantgarde
Ukupno postova: 818
Post Postano: 28.08.2009. 19:30 
Naslov:  

Ajd da malo ne budemo smijesni.

Meni je nebitno tko je na vlasti. Cinjenica je da je polovina zaposlenika bila tokom godine na bolovanju 38 dana. To je i vise nego sumnjivo. No to nam je u krvi. Ne kazem da je lako raditi ijedan posao. Sjecam se kad sam ja radio kojekakve fizikalije u neljudskim uvjetima, a tu ne pricam o +40 u vozacevoj kabini, vec o plus 40 na suncu bez hlada, sa brenerom u ruci, rezes neke zeljezne konstrukcije, pijes do 10 litara vode a ne odes na wc, bez hlada, bez odmora, konstantno u stetnim dimovima jer je to popratna reakcija jel... Ljudi s kojima sam radio nikad nisu otisli na bolovanje eto tek tak, zbog mozda isijasa i hemeroida. Sam sam isto to osjetio ali mi nije na na kraj pameti bilo da placem i kukam kao kojekakva pickica, vec stisnes zube tih tjedan dana i odradis. ijaaaaaaaaaoooo sto me ovo sad sekira...

Skoči u forum: