Autor |
Poruka |
besprizorni Ukupno postova: 65 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Neka sluša tko voli tamburicu i sl., ali ovo je grad, jebem mu, urbano središte (barem nekad bilo). Kako bi bilo da se organiziraju dani domaće rakije u npr. Koritni ili Cretu bizovačkom pa da svaki dan nastupaju metal ili industrial bendovi?
Vidim da je čak i Noktua odustala od ove seljačije. |
|
|
|
|
|
cohors Ukupno postova: 205 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Sad su odjednom tamburice postale oličenje primitivizma? |
|
_________________ www.kohorta.net |
|
|
|
juanes11 Ukupno postova: 14 Spol: Nebitno
|
banderaš je napisao/la: ›
mrgud1986 je napisao/la: ›
banderaš je napisao/la: ›
os_os je napisao/la: ›
Citam postove i ne vjerujem, masovno se tamburice naziva seljackom glazbom i slicnim pogrdnim nazivima, ali su zato rupetine poput Q cluba i slicnih prepune svakog vikenda... Zivio nam urbani stih, mora da su tamo mahom intelektualci sa IQ cigle... Bez daljnjega da bi bilo odlicno kada bi se i ove godine odrzali i ostali koncerti, ali ne treba pljuvati po ovome nego se nadati da ce se nagodinu sve opet vratiti na staro, a vjerujem da ce sator i ove godine biti prepun kao sto je i prosle bio (onaj mali na tamburicama).
|
...a kad bi mi jos neko objasnio koja je razlika izmedju cajki i tamburica, osim instrumenata na kojima se svira, (ako se to i moze nazvat sviranje). a sam si sad usporedio: Q je prepun, sator ce bit prepun, misaoni tekstovi pjesama u Q-u jednako intrigantni kao i u satoru, akordi pjesama prejebeni, skoro ni jazzeri to ne mogu odsvirat, u Q-u ljudi IQ-a cigle, u satoru.... zakljucimo sami....
|
Bravo, ovakvi me komentari uvijek nasmiju!!!
Zasto ne bi svi pljuvali po svome!
Jos jednom mogu ti samo reci bravo...jer takve usporedbe praviti...ma e jos jednom BRAVO!!!
|
hvala, to sam odprilike htio i dokazati, kvaliteta tamburica je samo u tome zato sto su "nase" a cajke su smece jer su 30km istocnije...
|
Pametnih i inteligentih na sve strane. Baš lupetaš gluposti. Sa ovakim izjavam bi i mogao možda mi bit smjesaš jer osječam da si tipični zadrti primitivac. Uspoređuješ cajkaški šund s našom tamburicom. A jedno s drugim nema veze. Ma suuper si.
Alternativci čim nema njihve glazbe gdje su navikli da je bude ohamh frka i ništa ne valja. Necete dobit koncerta nadrogiranog Bareta i sta sad - kraj svijeta možda. Zato nemojte kenjat. Ako se para nema -nema se.
I jos nešto moramo li bit uvijek toliko kritični popljuvat kraj u kjem živimo. Pa ovo je SLAVONIJA I TREBA NEKA SE PEKU CVARCI, SVIRA TAMBURICA ,PLEŠE, PJEVA, PIJE I ZABAVLJA NA TAJ NAČIN. |
|
|
|
|
|
Anai
Ukupno postova: 72 Spol: Žensko
|
Ajde..super da se nešto događa..ali..uvijek ima taj "ali"...Dani piva su rock stvar...i umjesto da su tih par dana plaćali tamburaše i dali jeftinije pivo mogli su dovesti dvije rock grupe i dati pivo po 10 kn... mislim da bi, recimo ja, bila sretnija hehe |
|
|
Anai
Ukupno postova: 72 Spol: Žensko
|
cohors je napisao/la: ›
Sad su odjednom tamburice postale oličenje primitivizma?
|
Ne, nisu tamburice primitivne..daleko od toga... samo svi smo navikli na dane piva imati let 3, zabranjeno, hladno pivo...nešto tako... |
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
Na oktoberfestu svira bavrska tradicionalna glazba. Malo odsviraju neke rock i pop obrade na tim instrumentima i prodaju mrtvi ladni 6 miliona litara piva. Da li su i oni seljačini i primitivci!? |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
banderaš Ukupno postova: 19 Spol: Nebitno
|
cane je napisao/la: ›
Na oktoberfestu svira bavrska tradicionalna glazba. Malo odsviraju neke rock i pop obrade na tim instrumentima i prodaju mrtvi ladni 6 miliona litara piva. Da li su i oni seljačini i primitivci!?
|
Nikako! Oni su zapadna Europa, nedo bog da svabe mobu bit seljacine! |
|
|
|
|
|
banderaš Ukupno postova: 19 Spol: Nebitno
|
Jedva cekam da i mi onda udjemo u EU pa cemo se svi ponosit nasom tradicionalnom glazbom i sve feste sa ruralnih dijelova prenijet u gradove |
|
|
|
|
|
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol: Nebitno
|
A da se primijetiti da su dio nase tradicije i neobrazovanost, nacionalizam, ksenofobija...
Nedaj Boze da se odmaknemo korak od toga!
Ne zelim reci da su svi koji slusaju drugaciju glazbu od mene neobrazovani ili nacionalisti, samo ukazujemm na problem. I postalo je tradicija, pa kad smo vec kod toga, steta da se ne spomene. |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
cane je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Na oktoberfestu svira bavrska tradicionalna glazba. Malo odsviraju neke rock i pop obrade na tim instrumentima i prodaju mrtvi ladni 6 miliona litara piva. Da li su i oni seljačini i primitivci!?
|
pametnom dovoljno. najdraži su mi ovi dežurni kritičari zatvoreni u svojim egotripnim i licemjernim umovima koji se na ovakvim temama skupljaju kao muhe na govno i pokušavaju cijeli svijet uvjeriti šta je dobro a šta ne. umjesto da svi budu sretni što će se u tom glupom terminu održavati nešto što će barem na tjedan dana promijeniti krvnu sliku prokleto istih večeri u tvrđi i okolici. jel itko ikoga tjera da ide? ne odgovara ljudima autohtona glazba. pa ko vas tjera da idete? nitko se nije sjetio spomeniti kud-ove koji će nastupati svake večeri. pa ja ću prvi otići pogledati prijatelje ako budu nastupali. a izjednačavanje cajki i izvođača poput recimo zvonka bogdana uopće ne treba komentirati. pretpostavljam da svi znate onu spiku o seljacima i seljačinama. e pa ja ću radije biti seljak taj jedan ili dva dana nego seljačina cijeli život... |
|
|
|
Burence
Ukupno postova: 143 Spol: Muško
|
nake_rado je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Jebli vas besplatni koncerti, pa da se i naplaćivalo cenera po danu, ajme kolko bi zaradili a bilo bi isto ljudi kao i kada je besplatno. Meni prvom nebi bilo žao dat najmanje cenera za nešto normalno.
|
ti bi prvi srao kako ne daš cenera za tamo neke bendove! |
|
|
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
asko je napisao/la ( Pogledaj post): ›
osječka pivovara ne zna jel bi piškila ili kakila odnosno ne zna jel bi bila urbana ili bi se priklonila folkloru...
uzalud vam etiketa, uzalud vam reklame i sve kad nemate strategiju razvoja nego živite od danas do sutra...
|
nemoj tako
bit će piva za medeka
oki u manjoj količini ali opet
a tek čvaraka
finih svježih
masnih i samo ponjeti soljenog luka i pogače
btw prijevoz
pošto?
a šta bi vi Cecu slušali i skakli ko' klokani? |
Zadnja promjena: MissTake; 28.09.2009. 18:19; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
|
chosen
Ukupno postova: 587 Spol: Nebitno
|
najbolje da bacimo i čvarke i kobasice i sve što ima veze sa našim tradicijama,da spalimo tamburaše i istheramo ih iz zemlje te da umjesto osječkog piva pijemo neko strano te si dovedemo tompsona i sa slovom U na sred kape vrištimo da smo mi Hrvati i da poštujemo svoje!!!A nakon toga možemo otići i na neki furbo folk festival jel obično takvi i idu na to kasnije....
Jebeni smo nema šta!!!! |
|
_________________ ▲
▲ ▲ |
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
|
|
|
chosen
Ukupno postova: 587 Spol: Nebitno
|
MissTake je napisao/la: ›
treba napraviti jedan techno party
i skakt
i jesti droge i čvaraka
pa ćete biti sretni
|
Isusa mi ovo je najpametniji komentar u mjesec dana na ovome forumu!!!
(ovo nije sarkazam)
|
|
|
|
|
|
|
|