Autor |
Poruka |
asko Ukupno postova: 349 Spol: Nebitno
|
kako ne svaštare.
u jednoj godini oni su podupirali: pannonian, ufo, pivske dane, ...
niti jedan događaj nisu ispratili kvalitetno do kraja.da selektiraju i svedu događanja na 2 puta godišnje kao što to radi karlovačko imali bi za kvalitetnu priredbu kojom bi se svi ponosli.pa neka to budu i tamburaši u krajnjoj liniji, al nek onda onda to bude tradicija i nek to bude prava priredba a ne kao ovo što sad organiziraju navrat nanos. |
|
|
|
|
|
kroko Ukupno postova: 16 Spol: Muško
|
jel jos na danima piva sipaju totalno razvodnjeno pivo puno pjene? |
|
|
|
|
|
bubimirova lidija
Ukupno postova: 79 Spol: Nebitno
|
kroko je napisao/la: ›
jel jos na danima piva sipaju totalno razvodnjeno pivo puno pjene?
|
da |
|
_________________ - kod pesimizma je dobro što ste uvijek ili u pravu ili ugodno iznenađeni - |
|
|
|
kroko Ukupno postova: 16 Spol: Muško
|
Nisam na danima piva bio dvije godine i nista se nije promjenilo!A osijecko je ostalo najstarije i najgore hrvatsko pivo...nazalost!!! |
|
|
|
|
|
Gošća Ukupno postova: 2 Spol: Nebitno
|
esseker je napisao/la: ›
Nevjerojatno je kako zbilja masa ljudi jedva čeka bilo koju priliku da nešto popljuje.
Ne zamaram se komentarima te vrste, posebno ne više na ovom forumu, ali mi je žao ipak čuti kada netko s toliko omalovažavanja komentira nešto domaće, zar više nema ni trunka nekog osjećaja pripadnosti? Tamburica je naša, hej! I nije ništa neobično vidjeti ju tj. čuti u gradu. Munchenski Oktoberfest ne bi bio to što je i ne bi ga kopirali po Americi da se Bavarci stide svoje harmonike i narodnih nošnji. A da i ne spominjem to da su neki od najvećih klasičnih hitova primjerice Straussa ili Liszta nastali upravo iz narodnog melosa, pa i ovog našeg, Hrvatskog!
Vjerujem da će ovi "novi" dani piva biti pun pogodak, radujem se i toj pivskoj izložbi u muzeju, a iduće godine kad sve stane na svoje noge, dani piva možda i narastu za koji šator.
Samo slažem se ipak s par komentara ovdje. Dosta je bilo besplatnih koncerata. Zaboravilo se cijeniti dobre projekte!
I još nešto. S ponosom sam odabrao baš ovaj nadimak, Esseker. A svi vi koji mislite da se vaša "urbanost" mjeri time koliko ste se naroljali na rock koncertu i onda zapišali zidine Krunske utvrde iliti katakombi, sakrijte se u mišje rupe ili bježite iz mojeg grada!
|
SVAKA ČAST!!! I ne znam kolko je vas vidjelo kako je u tom šatoru izgledalo proteklih godina, ali bilo je svih uzrasta, ali velika većina su bili mladi koji uživaju uz zvukove tamburica, i poštuju to što su iz ovog kraja, što nikako ne znači da su seljaci!!!! |
|
|
|
|
|
dadida Ukupno postova: 89 Spol: Nebitno
|
Gošća je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nevjerojatno je kako zbilja masa ljudi jedva čeka bilo koju priliku da nešto popljuje.
Ne zamaram se komentarima te vrste, posebno ne više na ovom forumu, ali mi je žao ipak čuti kada netko s toliko omalovažavanja komentira nešto domaće, zar više nema ni trunka nekog osjećaja pripadnosti? Tamburica je naša, hej! I nije ništa neobično vidjeti ju tj. čuti u gradu. Munchenski Oktoberfest ne bi bio to što je i ne bi ga kopirali po Americi da se Bavarci stide svoje harmonike i narodnih nošnji. A da i ne spominjem to da su neki od najvećih klasičnih hitova primjerice Straussa ili Liszta nastali upravo iz narodnog melosa, pa i ovog našeg, Hrvatskog!
Vjerujem da će ovi "novi" dani piva biti pun pogodak, radujem se i toj pivskoj izložbi u muzeju, a iduće godine kad sve stane na svoje noge, dani piva možda i narastu za koji šator.
Samo slažem se ipak s par komentara ovdje. Dosta je bilo besplatnih koncerata. Zaboravilo se cijeniti dobre projekte!
I još nešto. S ponosom sam odabrao baš ovaj nadimak, Esseker. A svi vi koji mislite da se vaša "urbanost" mjeri time koliko ste se naroljali na rock koncertu i onda zapišali zidine Krunske utvrde iliti katakombi, sakrijte se u mišje rupe ili bježite iz mojeg grada!
|
SVAKA ČAST!!! I ne znam kolko je vas vidjelo kako je u tom šatoru izgledalo proteklih godina, ali bilo je svih uzrasta, ali velika većina su bili mladi koji uživaju uz zvukove tamburica, i poštuju to što su iz ovog kraja, što nikako ne znači da su seljaci!!!!
|
živjeli dani piva,tko bude došao vidjet će.Dosta je bilo ovog pljuvanja.Ja slušam i tamburice i cajke a let 3 su mi genijalci i tko mi šta može. |
Zadnja promjena: dadida; 28.09.2009. 22:15; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
exHOP3on
Ukupno postova: 4356 Spol: Muško
|
Gošća je napisao/la: ›
|
SVAKA ČAST!!! I ne znam kolko je vas vidjelo kako je u tom šatoru izgledalo proteklih godina, ali bilo je svih uzrasta, ali velika većina su bili mladi koji uživaju uz zvukove tamburica, i poštuju to što su iz ovog kraja, što nikako ne znači da su seljaci!!!!
|
jesu, za razliku od seljačina koji pljuju po svemu
al ste ga nakenjali ovdje svega i svačega, od usporedbi tambure s cajkama do pljuvanja po "čobanskim" zapregama... |
|
|
Kodrann
Ukupno postova: 521 Lokacija: Between shit and piss... Spol: Nebitno
|
ovako. ovi ČOBANI koji se služe argumentom da cajke i tamburice može "i moja baka odsvirat, to je za priglupe" su upravo to, čobani iliti neuki ljudi. al pravi čobani čuvaju ovce, dok ovi navlače prepucij u svojoj sobi.
ja ne znam mnogo kompozitora turbofolk muzike, ali probat ću objasnit na šta ciljam ovdje...
Ja sam kakti "glazbenik (vateva)" i pripadnik "alternativnog (vateva)" izričaja da budemo na čisto odmah.
i otkad sam naučio jednu-dvije o glazbi u svakim svatovima slinim na umjeće čike koji svira harmoniku. dok klinci svršavaju na gitarstu children of bodoma i ostale narodnjake a ovome se smiju, ja tu ne vidim prevelike razlika jer se stvarno obrazovanih muzičara možemo sresti na svakome uglu. isto tako je i sa cajkama. ja sam siguran da upoznam sada 10 kompozitora od toga bi 7-8 bilo glazbeno pismeno. što se ne može reći za rokere, metalce, pankere, a pogotovo ljudek oji se bave elektronikom... nije da je to mjerilo nečega, nego vidim da se ČOBANI vole busati u prsa kako njihovi metalci znaju glazbu, a tamburaši ne znaju. ja koje god tamburaše da sam gledao to su sve dobro usvirani momci i dajem ruku u vatru da bi mi svaki znao u 3ujutro da ga probudim odsvirat a-mol (bubam sada). eto ja to npr. ne bih znao iako su mi ljudi dok sam svojevremeno dolazili poslije nastupa i govorili da prejebeno sviram. pa ko je sad tu lud.
da se ne bi krivo shvatilo, slažem se sa tratinčicom i sl. ali mi stvarno već idu na jetru ovi ČOBANI koji tamburaše zovu neukima i sl. mama ti neuka, a i oni što slušaš sam što suse sakrili iza distorzije i pro-toolsa (eh da siguran sam da za to nisi čuo, o prosvjećeni sugrađanine). idi drkat na dimmu borgir i nargaroth mp3 fajlove u winampu i pusti ljude da se jednostavno=zabavljaju. meni su majke, let 3 i tamburaši jednako jeftino smeće. samo mi je možda ovo prvo malo previše ispralo mozak...
eh da, i ispravno je cajek i tamburaše stavljati u isti koš. kao i većinu punka, metala, rocka i sl. danas. sve je to jednako jeftino i bezvrijedno samo su nekom kose duže i hlače uže! |
|
|
|
|
|
Stazh
Ukupno postova: 14 Lokacija: Šank Spol: Muško
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Jedino me živcira to inzistiranje i prodavanje slogana 'prvo hrvatsko pivo'. Koje? Osječko? Od kada? Od 50-tih godina 20. stoljeća od kada se tako zove? Ne kužim...
|
Prva pivovara u Osijeku je nastala 1695. godine, ali se od 1697. god. spominje u poreznim knjigama, a od te godine u Osijeku postoji neprekinuta pivarska tradicija. Kroz stoljeća je pivovara mijenjala lokacije ali bit svega je da je nastavljena ta tradicija. |
|
|
|
|
|
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol: Nebitno
|
Ja pak nisam glazbenik, ali sam zabavljac, prezenter i u krajnjoj liniji konzument glazbe. Mozda jedan dan postanem neki priuceni virtuoz na usnoj harmonici, no o tom po tom.
Slozio bih se s gore navedenim iako nije da sam kompetentan ulaziti u raspravu tko su bolji glazbenici, tamburasi ili metalci.
Sto se pak tice elektronike gdje postoji cak i u mom kvartu masa kompetentnijih ljudi za tu tematiku, smatram da si se malkice zajebao. Vecina su zapravo cisti entuzijasti i muziku rade iz gusta, pa to tu i tamo bude izdano ili ne. No ima ih masa koji su akademski obrazovani glazbenici. |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
|
kišni čovjek
Ukupno postova: 63 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
... ako nesto nevolim, nepljujem odmah po tome i omalovazavam ... mozda je i bolje kako kazete da dodje generacija iz 50' oni ce barem kupiti i osjecko pivo, pojesti i zabaviti se ... nece samo doci na besplatnu svirku i piti ostala hrv. piva ili jos bolje nepiti nego cekati da kojoj zenskoj vide sisu dok skace ...
... neznam razloge odustajanja od velikoga satora, ali su vjerovatno opravdani ...
... i za kraj vjernim osjecanima i slavoncima vidimo se ....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fDkMOCR4cVo&feature=PlayList&p=07A81B1948B186D0&playnext=1&playnext_from=PL&index=25[/youtube] |
|
|
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
asko je napisao/la ( Pogledaj post): ›
da se razumijemo, ja tamburice ne smatram narodnjacima.dapače, voli tamburice.samo sam rekao da pivovara ne zna što bi.svaštare, a to nikako nije dobro.
|
pa žalosno je što mnogi ne znaju razliku između narodnjaka i narodne glazbe, folklora i drmanja dupetom u ritmu
ni ne znamo koja smo bagra, umjesto da se vodimo za oktoberfestom mi pljujemo. osim toga zašto bi se pivo vezalo uz zvukove britney spears (nemoj se uvrijediti dylane), a ne tamburice.
Gošća je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
95% je došlo jer je koncert bespla i da se naroljaju kao svinje
Kodrann @
,
...
nego ajmo na offtopic kad je već krenilo o vrstama glazbe
evo moram reći da sam glazbeno obrazovana, klasična glazba, i nikad mi nije bilo jasno kako dj-evi mogu svirati. dakle ne omalovažavam ja to što oni radi. ali po meni micanje gumbića se ne može nazvati sviranjem. zna se što je sviranje. to je isto kado da netko sad pokušava podvaliti neku modernu stvar pod bečki valcer. zna se što ima svoju forumu. ne kažem da je lako biti dj, treba to sve znati, ali sviranje je kad ti svaki dan guslaš po instrumentu. kad svaki trenutak između predavanja trčiš u glazbenoj naći slobodnu sobu da uvježbaš ona 3 takta koja ti ne idu, kad se mjesecima znojiš da napraviš kako spada maturalni koncert, kad svaki tjedan pišeš diktate, pjevaš... |
|
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
|
snowblind Ukupno postova: 71 Spol: Nebitno
|
Ja ne vjerujem kakvih sve ovdje ljudi ima, jel vi doživljavate erekciju kada pljujete po ovome ili što?
Ovdje se samo zna srati po svemu što se organizira. Da su opet organizirani dani piva kao prošle godine, srali bi ste, jer hej, bolje je srati i pljuvati nego nešto podržati. Svi vi koji serete ništa vam ne odgovara, da ne znam tko dođe svirati vi bi ste opet našli neku zamjerku.
Oni koji vole tamburaše ovo će posjetiti sa velikim zadovoljstvom, vi svi ostali koji serete nemojte ići tamo i gotovo, problem riješen, ali ne, bolje je srati po forumu.
Zapitajte se malo što vam to znači u životu kada morate pljuvati po svemu što pivovara napravi. Serete kako u gradu nema događanja, i kada dođe ovako štO to ne valja, jer sada je tamburica odjednom primitivna glazba kao i cajke.
bazooka_joe je napisao/la: ›
Jedino me živcira to inzistiranje i prodavanje slogana 'prvo hrvatsko pivo'. Koje? Osječko? Od kada? Od 50-tih godina 20. stoljeća od kada se tako zove? Ne kužim...
|
Proguglaj malo i vidjet ćeš od kada postoji proizvodnja piva u Osijeku.
kroko je napisao/la: ›
Nisam na danima piva bio dvije godine i nista se nije promjenilo!A osijecko je ostalo najstarije i najgore hrvatsko pivo...nazalost!!!
|
Jesi ti jedan od onih što kupe „ubaci koje hoćeš“ strano pivo i onda ga piju sat i pol da pokažu što piju ili? Možda da popiješ koje Osječko znao bi i napisati ime piva, ili si jedan iz Nokute koji su se našli prozvanima srati jer pivovara nije platila da organizirate i ove godine dane piva
zla_tratinčica je napisao/la: ›
ja sam isto seljačina kao i Gaap, eo sam ću se prozvati i uvijek ću pljuvat po ovakvim manifestacijama. mislim ovo nije manifestacija, to je atak na mozak normalnim ljudima.
|
Ja sam normalan pa ovo nije nikakav napad na moj mozak. Štoviše više cijenim tamburice i ovakva događanja nego tamo bendove koji se tebi sviđaju. Ako ti se ne sviđa tamburica i sve što je slavonsko nitko te ne drži u Osijeku da budeš i da napada tvoj normalni mozak. |
|
_________________ among freaks like me I'm tryin' to survive... |
|
|
|
MissTake
|
snowblind, ovdje mentalitet da se popljuje sve što je drukčije kad se već ne mogu spaliti na glavnom trgu. sjeti se samo prije 3 tjedna moralesa. ajme rasprave koju sam prestala čitati kako je on samo komercijalni dj i pušta obrade
pa dovedite nekoga boljega
isto tako za pivovaru, organizirali dane piva kakve god, ajmo popljuvati jer nisu stavili i arenu u kojoj će se tući gladijatori |
|
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
|
MissTake
|
|
|
|