Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dani prvog hrvatskog piva 2009. [galerija + Miss prvog hrvatskog piva]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
zla_tratinčica

Ukupno postova: 1330
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 08.10.2009. 13:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mladjo je napisao/la (Pogledaj post): ›
zla_tratinčica je napisao/la (Pogledaj post): ›
Zivi je napisao/la (Pogledaj post): › zasto ovdje ljudi misle da ak su iz grada da su neka superiornija rasa od seljaka?! Cijelo vrijeme govore fuj seljačka zabava, fuj za seljake.. zlo.
Cuh se nedavno s jednim deckom iz splita i kaze kako on nama zavidi kako se u osijeku cijelo vrijeme nest dogada i uvijek ima negdje novo za otic van sto pobija onu teoriju kako je osijek jadan grad za nigdje za izac kad nasprema 2. najvecem hrvatskom gradu ima zabavniji život vikendima

opet se moram ubacit nakon izvjesnog vremena..

nitko ovdje ne misli doslovno sa sela nego da je za ljude čobanskog, seljačkog mentaliteta i ljude sa seljačkim, čobanskim načinom zabave, nebitno odakle su. najveće seljačine i jesu upicanjeni malograđani u lacoste i fred perry patikicama i vesticama (tu ne ubrajam navijače jerbo je to dio njihove subkulture).

također, ja ne znam šta taj tvoj prijatelj baljezga kad u splitu ima 10 puta više događanja nego kod nas ( i zimi i ljeti).. on vidi ovakve veće čobanluke o kojima se priča pa mu se čini da ima svega. jedino od svega, doslovno jedino u ovom osijeku šta je ostalo za nas "normalne" mlade je Pannonian..

nažalost.. opet sam morao srat jer me boli što više nema dana piva kakvi su nekad bili, OLJM-a kakav je nekad bio, UFA kakav je nekad bio.. koncerata kod školjke kakvi su bili kad sam ja bio 1-2. srednje.. a sve te stvari su upravo ubila ovakva smeća koja se daju organizirat za malo para a donesu zarade i oni koji to podržavaju i prije će otići ovdje nego dat 10 kuna za upad na neki reggae, punk, rap, metal, rock ili bilo koju drugu vrstu glazbe, a takvih vas je 99% koji ovo podržavate.
opet smo malo isključivi, jelda? ja ću prvi otići na bilo šta što valja, platio 10, 20, 50 ili 100 kuna. ali ću isto tako otići i na dane pive jer ne smatram to čobanlukom. oks je čobanluk. simona gotovac je čobanluk. kve je čobanluk. samo me zanima jedna stvar, ako mi možeš najiskrenije odgovorit; jesu se sve tvoje fešte koje si odradio u životu svodile na slušanje "alternative" ili si ponekad znao zabrazditi uz tamburicu, rakiju i čobija koji se krčka na vatrici? i kako ti je bilo? jesi se tada osjećao čobanom?

znali smo u unitedu prije koncerta čobinzona okrenuti kad su nam dolazili bendovi od okolo da ih ubijemo kad nakrkamo ljute paprike i to mi je bio najveći užitak. volim slavoniju, naša kuhinja mi je najbolja na svijetu, ali nikad, al NIKAD nisam nit kod kuće nit u oxygeneu (u o2 nisam jer bi me zadavili ljudi), a ni u uinitedu pustio tamburicu ili nešto za zajebanciju ili ne znam šta.. stari moj je patriot i obožava tamburice pa pusti nekad za nedjeljnim ručkom i onda me to (pogotovo ako sam mamuran) izdrila u mozak i zgadi ručak kolko god da ukusan bio.

bio sam u Hercegovini prije nekoliko mjeseci sa HDSSBom i poslije su bile tamburice na večeri i nakon nje. tad mi to nije smetalo jer je cijela atmosfera i prigoda bila za tamburice, ali ovdje da odem, užas. mislim da bih nakon 10 minuta izašao van i da bi me glava bolila, ne samo zbog glazbe nego i ljudi..

e vidiš, meni je simona za ruganje i ante, to je glazba na koju se možeš ići kreveljit i rugat se i beljit se..

et zivio Smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
zeros

Ukupno postova: 2887
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.10.2009. 14:28 
Naslov:  

sokrat je napisao/la: ›
zeros je napisao/la: ›
Jebote, otvorenje je bilo u 16 sati, sator poluprazan, samo ljudi sa pozivnicima su kao mogli uci...nista zanimljivo nije bilo za fotkat....

ono što je bilo najzanimljivije si slikao... Smile)

svecano otvorenje je bilo u 16 i to sam oso fotkat [ nije bilo nista zanimljivo osim tamburasa, ali sam se zato najeo Smile ]...a navecer sam samo otisao vidjet atmosferu ( bez fotica ) ...kazem, veceras se ide fotkat Wink ....

Zadnja promjena: zeros; 08.10.2009. 15:23; ukupno mijenjano 1 put.

U Bibinim raljama | Legiranje |Triki&TV
pernabukano

Ukupno postova: 706
Post Postano: 08.10.2009. 15:17 
Naslov:  

[/quote]daj lažeš da je grad na dravi bio. a trebo sam ić majku mu, ovi moji me izdal. ko zna možda danas pa ćemo natjerat i ove da sviraju[/quote]
Naravno kada naručiš i platiš sve sviraju,heheh. Ne misliš valjda da su se sami to sjetili svirati Laughing

AlkicOs

Ukupno postova: 82
Post Postano: 09.10.2009. 0:45 
Naslov:  

daj katastrofa kolka gužva, čekaš na pivo minimum 20 minuta...dignite cijenu na 12 kuna da manje ljudi ima Smile

dadida
Ukupno postova: 89
Post Postano: 09.10.2009. 3:56 
Naslov:  

[quote="AlkicOs"]
daj katastrofa kolka gužva, čekaš na pivo minimum 20 minuta...dignite cijenu na 12 kuna da manje ljudi ima Smile

jebote pun šator seljaka i čobana i svi pjevaju....samo 15-20min čekanja za cugu je ipak previše. sutra sam opet tamo

badman
Ukupno postova: 115
Post Postano: 09.10.2009. 7:30 
Naslov:  

AlkicOs je napisao/la (Pogledaj post): › daj katastrofa kolka gužva, čekaš na pivo minimum 20 minuta...dignite cijenu na 12 kuna da manje ljudi ima Smile

zato dođes u 3-4 popodne i popiješ si u miru bez gužvi. Very Happy

milet

Ukupno postova: 4
Post Postano: 09.10.2009. 8:59 
Naslov:  Re: Dani prvog hrvatskog piva 2009.

Bas sam krenuo od pocetka i pregledavao sve postove redom.

Netko ne voli tamburicu. Netko ne voli House.
Ipak razlika je jasna i vidljiva.
Svi vi koji pljujete bit ćete pljuvani. Prvi će biti zadnji.

Ako gubimo narodne običaje tko smo i kuda tek idemo.
Svrha satora osječkog je da se napravi tradicionalna fešta za ljude različitih uzrasta.
Svrha je da se ne zaboravi.

Svi vi koji ste toliki zagovorenici toga da je tamburica zadrta molim vas odite si na trg i pokrenite peticiju da se ukinu Đakovački vezovi, Zlatne žice, Vinkovačke jeseni...

Ako voliš burek ne znači da voliš i cajke jer je burek bosanski a tamo se slušaju cajke i to je njihova urođenička glazba.

Ponašate se kao da ste vrsni glazbeni kritičari - a da bi kritizirali morate znati i biti upućeni. Jer kako mozes komentirati i znati išta o kvantnom hall-ovom efektu ako ti je najveći doseg bila osnovnoškolska fizika?

Moj jako voljeni pjevač je jednom rekao da je najbolja pjesma napravljena od samo tri akorda. Ime mu je Brane. I ostao je legenda.

Jos je rekao da su mnogi jugosloveni ali rijetki su balkanci.
Ova rasprava je pokazala upravo to.

Ali jos uvijek HRT nema metal/techno bend nego se svake godine održava tamburaški.

Tradicija ljudi. Tradicija naroda. I tako treba biti.

asko
Ukupno postova: 349
Post Postano: 09.10.2009. 9:10 
Naslov:  

milet je napisao/la: ›

a daj mi reci kakve veze s tradicijom imaju odjevne kombinacije konobarica na danima piva?
shema je slavonski štih, a prema slici koju sam vidio u glasu konobarice su odjevene kao da su u bavarskoj, a ne u Osijeku

ako se išlo na to da sve bude u domaćem duhu zašto se konobarice nisu obukle u šokačke nošnje?

to je ono što stalno govorim, da pivovara nema viziju nego da žive od danas do sutra

milet

Post Postano: 09.10.2009. 9:24 
Naslov:  

Citat: ›
a daj mi reci kakve veze s tradicijom imaju odjevne kombinacije konobarica na danima piva?
shema je slavonski štih, a prema slici koju sam vidio u glasu konobarice su odjevene kao da su u bavarskoj, a ne u Osijeku

ako se išlo na to da sve bude u domaćem duhu zašto se konobarice nisu obukle u šokačke nošnje?

to je ono što stalno govorim, da pivovara nema viziju nego da žive od danas do sutra

Pivovara nije mlada, ali se jos trazi. Kao sto se trazi cijela država.
Oprave su standardne bavarske, ali ako pogledas kolijevku pivarske tradicije - to ona i jest.
Tako da mozes vidjeti pivarsku tradiciju, ali i slavonsku tradiciju, jer nije da samo tamburasi sviraju - preko dana su tu KUD-ovi. Npr. jucer su bili Slovaci iz Jelisavca koji su odradili koreografiju i nacionalne plesove. Mozda ce mnogi reci da to nema veze sa nasim obicajima ali opet bi bio u krivu jer svi zivimo skupa i oni su bitan dio naših običaja.
Ako si upoznat s našim narodnim nošnjama morat ces priznati da bi u njima bili teško raditi. A posla ima sudeći po ova dva dana.
Garantiram da je prvoga dana proslo vise od 30k ljudi kroz sator. jučer ih je bilo manje, ali danas se radi! Večeras i sutra će biti prolom opet.

Meni najviše smeta što se nakupi svakakvih budala. Ljudi koji ciljano dođu tražiti adrenalin jer im je život sjeban, mala plaća ili ih je ostavila žena.

To bi trebao biti centar zabave i opuštanja, punjenje baterija.

Bio sam na danima Karlovačkog.
Šator je tri puta veći, piva je 12 kuna...
Ljudi su smireniji, nema sranja i 1 redar na 10 ljudi.
Sve ima svoje zašto i zato.

Možda smo mi slavonci takvi, ali ipak mislim da pravi slavonci poštuju ljepotu i običaje.

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 09.10.2009. 9:28 
Naslov:  

asko je napisao/la: › ako se išlo na to da sve bude u domaćem duhu zašto se konobarice nisu obukle u šokačke nošnje?
Ovo je slucaj za modnog macka!

IMHO, zena u narodnoj nosnji je seksipilna/motivirajuca koliko i rupa u izgrafitiranom trometarskom zidu. Malo stvari moze od priprcljivog seksualnog objekta napraviti blijedoliku buhtlu sa sarafima od kose. Ne znam kakva je bavarska narodna nosnja i nose li konobarice na Oktoberfestu narodnu nosnju, ili stiliziranu narodnu nosnju od koje se dize [pjena u krigli], ali njihova odjeca ispunjava svoje funkcije.

IMHO2 - obleka konobarica i ukupni dojam Dana piva [sudim po fotkama] su sasvim OK za takvu vrstu zabave. Hrpa sitnica koje sliku cine zaokruzenom.

Post Postano: 09.10.2009. 9:50 
Naslov:  

po meni to su sve kompromisi koje pivovara radi.
i ponavljam: Oni nemaju jasan marketing plan!

milet

Post Postano: 09.10.2009. 10:13 
Naslov:  

asko je napisao/la: ›

a tko danas ima?

asko
Post Postano: 09.10.2009. 13:01 
Naslov:  

milet je napisao/la (Pogledaj post): ›
asko je napisao/la: ›

a tko danas ima?

to i je ono žalosno!
nisam te struke, ali prema onome što vidim, pročitam,... marketing je danas sve, pogotovo u ovim uvjetima opće krize.
tvrtke koje sada ulože u marketing pa čak budu i u gubitku zbog toga nakon izlaska iz opće krize će višestruko profitirati.
evo jedan prilog o tome i to baš o našim prilikama (zanemarite prezime direktora Vindije Very Happy ) :

dino_bno

Ukupno postova: 1157
Post Postano: 09.10.2009. 13:09 
Naslov:  Re: Dani prvog hrvatskog piva 2009.

milet je napisao/la (Pogledaj post): › Bas sam krenuo od pocetka i pregledavao sve postove redom.

Netko ne voli tamburicu. Netko ne voli House.
Ipak razlika je jasna i vidljiva.
Svi vi koji pljujete bit ćete pljuvani. Prvi će biti zadnji.

Ako gubimo narodne običaje tko smo i kuda tek idemo.
Svrha satora osječkog je da se napravi tradicionalna fešta za ljude različitih uzrasta.
Svrha je da se ne zaboravi.

Svi vi koji ste toliki zagovorenici toga da je tamburica zadrta molim vas odite si na trg i pokrenite peticiju da se ukinu Đakovački vezovi, Zlatne žice, Vinkovačke jeseni...

Ako voliš burek ne znači da voliš i cajke jer je burek bosanski a tamo se slušaju cajke i to je njihova urođenička glazba.

Ponašate se kao da ste vrsni glazbeni kritičari - a da bi kritizirali morate znati i biti upućeni. Jer kako mozes komentirati i znati išta o kvantnom hall-ovom efektu ako ti je najveći doseg bila osnovnoškolska fizika?

Moj jako voljeni pjevač je jednom rekao da je najbolja pjesma napravljena od samo tri akorda. Ime mu je Brane. I ostao je legenda.

Jos je rekao da su mnogi jugosloveni ali rijetki su balkanci.
Ova rasprava je pokazala upravo to.

Ali jos uvijek HRT nema metal/techno bend nego se svake godine održava tamburaški.

Bravo majstore osijek031.com smile

Inertia
Ukupno postova: 236
Post Postano: 09.10.2009. 13:37 
Naslov:  

Iako nisam planirao ipak sam jučer posjetio ovaj "event". Nisam ništa očekivao, ali sam puno toga dobio. Super atmosfera, ekipa, hrana. Uglavnom, ima još tu mjesta za napredak, ali u svakom slučaju dobiva i više nego prolaznu ocjenu od mene.

Skoči u forum: