Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Zanimljiv lik taj Bandic.
Na krilima SDP-a i zelja za promjena zasjeo je na celo Zagreba. Urodjenim narodnim sarmom i imajuci privilegij trositi milijarde iz proracuna koji se, zbog katastrofalne centralisticke porezne politike, nemilice punio - uspio je od sebe napraviti "idealnog gradonacelnika" koji pomaze siromasne, trudnice, uboge i dijeli 20kn za kavu kumicama na "placu". S popularnoscu je rastao i apatit...
A onda je dosla porezna reforma [manje zbog pravednosti, a vise zbog zelje HDZ-a da skinu Bandica s trona] i smanjila priliv milijardi. Apetit je ostao, a onda su pocela zaduzivanja.
Grad Zagreb je prezaduzen i vjerojatno se nalazi u financijskom ponoru.
No, to ne sprjecava Bandica da se kandidira za predsjednika drzave. Voljen od dijela Zagrepcana, ali i simbol narcisoidnog centralistickog izrabljivanja kod velike vecine gradjana ostatka Hrvatske.
Znaci li ova njegova kandidatura ujedno i kraj njegove politicke karijere, ili...? |
|
|
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
Grad Zagreb je prezaduzen i vjerojatno se nalazi u financijskom ponoru.
No, to ne sprjecava Bandica da se kandidira za predsjednika drzave.
|
To ga ne sprijecava, nego motivira. Imunitet, solidan proračun, vanjska politika i tajne službe, te ministarstvo obrane. Naravno, i najbolje od svega - moći će nasljedniku na mjestu gradonačelnika soliti pamet da ništa ne radi i nšta ne gradi (recimo, nešto slično onome što sada radi Đapić, samo što on nije svojevoljno napustio gradonačelničku funkciju).
Ova je kandidatura za Bandića jedini spas - nema što izgubiti. Ako bi ostao gradonačelnik, slijedeće bi ga godine vjerojatno smijenili (kad dođe financijski kolaps i odustajanje od svih mogućih povlastica i sumanutih investicija na kojima je izgradio popularnost).
Radi se o jednom od dva najgora političara Hrvatske još od Tuđmanove smrti. Drugi je Sanader (i on je pobjegao pred lošim vremenima). Nije Bandićev problem samo u tome što je zasigurno najkorumpiraniji političar u Hrvatskoj (poslije Sanadera), nego u tome što je svojom vladavinom "krupnog kapitala" Zagreb unazadio nekoliko desetljeća - o čemu naravno ne mogu posvjedočiti novopečeni Zagrepčani ikavskog naglaska, već ona manjina građana toga grada koji se sjećaju vremena kada je u Zagrebu bilo ugodno živjeti.
Ovo zasigurno nije kraj njegove političke karijere, ako i izgubi. Takvi ljudi jednostavno ne smiju izaći iz politike, i ne znaju. Kraj karijere ne bi mu bio ni da ga zatvore na nekoliko godina. Previše ljudi se okoristilo Bandićevom vladavinom da bi ga se Hrvatska tako lagano riješila. |
|
|
|
|
|
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol: Muško
|
bio bi jako sretan kada bi taj inkrebil nestao s političke scene,ali nažalost mislim da je to nemoguće,baš zbog razloga koje navodi @felt-previše se ljudi okoristilo njegovom vladavinom.
prije 10-15-ak godina sam ga cijenio više od Račana (jbg ipak je čovjek digao iz pepela zagrebački sdp,a u ono vrijeme je trebalo imati muda zasjesti na čelo gradskog sdp-a) ali zadnji par godina mi se totalka zgadio.
previše je toga lošega uradio za stranku,većina pravih sdp-ca je okrenula leđa stranci u ZG,samo zbog njegovog nepotizma i korumpiranosti,bolje se slagao s hvidrom,klerom i ostalim desničarskim bastionima moći nego s svojom strankom,jednom riječju katastrofa |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
|
Uma
Ukupno postova: 4727 Spol: Žensko
|
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
|
|
|
c-192
Ukupno postova: 268 Spol: Muško
|
Đapić, Kerum, Bandić, Hebrang... 4 potpuno različita tipa iz različitih stranaka a od svakog mi se digne želudac... mili bože za koga mi glasamo... |
|
|
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
meni se cijeli taj događaj zvan birajmo precjednika malo puno zgadio ... kad krenemo samo od Alke Vujice i mutavog Gotovca... Mislim da El Bandinjo napravio loš potez kandidaturom... |
|
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
|
DARCHO
Ukupno postova: 242 Lokacija: citybosutsko Spol: Muško
|
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
ja mislim da se badić malo zajebao.... je da je osvojio izbore u zg, sve je to ok... al ond predsjednik...de molim te.... bi ce josipovic predsjednik..iako mi je anemičan...totalno... |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
maradona Ukupno postova: 47 Spol: Nebitno
|
U utorak skup Milana Bandića u Osijeku svi ste pozvani.Pridružimo se.Mi ćemo pobijediti! |
|
|
|
|
|
beziljy
Ukupno postova: 367 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Ma mogu se svi oni napušit bunike al ja ću glas dat našem Anti on Simonice
Jeste da je blekov žešći al sam uvjerenja da će nam najmanje štete nanijet. )))) |
|
_________________ Ignorance is bliss!!! |
|
|
|
DrugsBunny
Ukupno postova: 91 Spol: Muško
|
c-192 je napisao/la: ›
Đapić, Kerum, Bandić, Hebrang... 4 potpuno različita tipa iz različitih stranaka a od svakog mi se digne želudac... mili bože za koga mi glasamo...
|
Baš to, kakva je to politička scena bože sačuvaj? Ako se Mamić kandidira za gradonačelnika Zagreba na idućim izborima bit će još gore.
Ali najveće seljačine su uvjerljivo Kerum i Bandić. Da Bandić pobjedi bii bilo katastrofa. |
|
|
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
tko Bandića može doživjet kao ozbiljnog kandidata?
čovjek koji je bježao od policije i kojem se dokazalo podmićivanje....on da bude neka moralna vertikala u ovoj državi? samo isti poput njega mogu glasat njemu u prilog.čovjek je prikriveni diktator, kako bi to rekao moj znanac... |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
DrugsBunny
Ukupno postova: 91 Spol: Muško
|
I ne samo to, podsjetimo se kako je bio vezan sa svim mogućim zagrebačkim aferama. A i slučaj kada ga je policajac uhvatio pijanog pa je bio otpušten je isto vrlo zanimljiv. |
|
|
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
ma nema bandinjo šanse.. njegova se baza razbija...za njega glasuju će glasovat desnica i desni-centar.. a tu je već veselo.. hebrang, npr.... Vidošević će skupit i s lijeva i s desna... alka vuica..25% ide u 2 krug, gdje nadmoćno, većinom glasova pobjeđuje |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
|
|