Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Prosvjed protiv krzna u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 67789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.01.2010. 10:27 
Naslov:  Prosvjed protiv krzna u Osijeku
23.01.2010. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[20.01.2010.] "Krzno je ubojstvo", samo je jedna od mnogobrojih rečenica koje su jutros odzvanjale centrom grada. Volonteri iz udruge "Pobjeda", organizirali su prosvjed protiv krzna pod nazivom "Zašto reći ne krznu?", a pridružili su im se i volonteri iz udruge "prijatelji životinja", te su uzdignutim transparentima na kojima su se nalazile poruke poput "Krzno boli", "Krzno nose lijepe životinje i ružni ljudi", i s fotografijama mrtvih životinja, krenuli u "šetnju" gradom. Neki su sa sobom poveli i svoje pse, te im na leđa stavili komad papira s porukom "moje krzno pripada meni". Prosvjed je započeo u 11 sati na Trgu slobode, nakon čega su, njih pedesetak, koliko je bilo prosvjednika, uputili prema glavnom Trgu Ante Starčevića, te su se Županijskom i Hrvatskom Republikom vratili na početnu točku, Trg slobode. Laganim koracima se koračalo, kako bi što više ljudi uočilo napisane poruke na transparentima i barem razmislili o krznu, odnosno, o načinu na koje krzno postaje odjevni predmet. Prolaznici su prosvjednike promatrali sa smješkom, više kao atrakciju, a ne prosvjed.

NovaTV: Krzno nose lijepe životinje i ružni ljudi! [Branimir Felger, 23.01.2010.]

Pogledajte fotografije s prosvjeda...

Piše i foto: Daniel Antunović

Na Trgu slobode u Osijeku u subotu 23. siječnja 2010. održat će se prosvjed protiv krzna "Zašto reći ne krznu?", u organizaciji udruge Prijatelji životinja, u trajanju od 11 do 13 sati.

ZAŠTO REĆI ne KRZNU?
-> Zato što je Hrvatska unazad 4 godine najveći proizvođač krzna činčile s najvećom farmom činčila u Europi - Chinchilla d.o.o., a u svjetskoj proizvodnji njen je udio veći od 50 % >> dajmo svoj glas protiv i ne podržavajmo uzgoj činčila!
-> Biste li nosili svoga psa/mačku? >> a kako znate da obrubi vaših jakni, rukavica, čizama ili rukava nisu baš od njihovoga krzna?? >>> dok je god carinska klasifikacija za pseće i mačje krzno: OSTALO KRZNO, vi nećete znati što nosite!
-> Zato što KINESKA INDUSTRIJA KRZNA ( koja čini 85% svjetske proizvodnje ) svaki dan ubije 5400 pasa i mačaka zbog krzna / 2 milijuna godišnje, kako bi od 24 mačke ili od 14 pasa proizvela kaput!
-> Odobravate li da se u vaše ime harpunima umlaćuju tuljani stari 9-15 dana kako bi se od njihova sniježnobijeloga krzna napravio ukras ili krznom podšivene rukavice čiji se proizvodi plasiraju na W-europskom tržištu?
-> Žive li LEOPARD, TIGAR, LISICA, ČAGALJ,VIDRA, KUNA ZLATICA, DABAR, VJEVERICA, ČINČILA ili TULJAN kako bi ih čovjek koristio kao ukrasne ili odjevne predmete?

73% građana Hrvatske ZA ZABRANU je UZGOJA ŽIVOTINJA ZA KRZNO >>> pokažimo i mi u Osijeku, u SUBOTU 23.01. u 11 sati na Trgu Slobode kako je INDUSTRIJA KRZNA okrutna, neetična i nepotrebna!!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
kulen23
Ukupno postova: 18
Post Postano: 23.01.2010. 15:19 
Naslov:  Re: Prosvjed protiv krzna u Osijeku

Najjaci su mi ti koji tak revno prosvjeduju a nose kozne cizme ili cipele mos si ga mislit sto su sve od umjetnog materijala Embarassed

Al ajd posto smo narod koji se jako rijetko uopce buni samo naprijed!!!!!

Pyroclasm

Ukupno postova: 61
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.01.2010. 15:58 
Naslov:  

A otkad se prave bunde od pasova i mačaka?

Shocked

Ukupno postova: 284
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.01.2010. 16:08 

bas sam si danas kupila lijepu bundicu od zečjeg krzna na snizenju i super mi je! Razz

bubimirova lidija

Ukupno postova: 79
Post Postano: 23.01.2010. 16:22 
Naslov:  

mzzi je napisao/la: ›
bas sam si danas kupila lijepu bundicu od zečjeg krzna na snizenju i super mi je! Razz

De, glupa si.

Ukupno postova: 2158
Post Postano: 23.01.2010. 16:31 
Naslov:  

Ne treba nekog proglašavati glupim zato što prosvjeduje, ali niti zato što nosi životinjske prerađevine.

Tendencija prosvjednika je ipak takva da ljude koje ne zanimaju njihove borbe proglašavaju ignorantima i neznalicama, napadaju ih i vrijeđaju, a nekad im (u ovim slučajevima) krzna špricaju auto- lakovima. To pokazuje da ne vjeruju u vlastitu borbu - ako je stvar ispravna i općepoželjna, onda će argumenti biti dovoljni da se "neznalice" razuvjere.

Mene zanima odgovor na jedno praktično pitanje - da li bi bilo u redu iskoristiti krzno i meso životinje koja je umrla slučajno, odnosno iz nekog razloga koji nije vezan za proizvodnju hrane i odjeće? Recimo, možemo li napraviti bundu od lisice koji udari auto? Ili su bunde neprihvatljive kao proizvod, općenito? A što ako je lisica bijesna, pa ju moramo ubiti - jel može onda krzno u krznariju?

-nella-

Ukupno postova: 1739
Post Postano: 23.01.2010. 16:33 
Naslov:  

Ja bih rado rekla nekome ko zaželi bundu od krzna da zamisli kako je to kad ti neko želi oderati kožu sa leđa da si napravi fancy rukavice . . . al ne mogu, jer obožavam nosit kožne patike, takve jedine valjaju . ..

jbg, to je hijerarhija

abc123
Ukupno postova: 4
Post Postano: 23.01.2010. 16:39 
Naslov:  

sve je to u redu... i podrzavam takve prosvejede i sve to, ali ruzno je sto saraju sa auto lakovima po zgrada... prije nekih mjesec dana otprilike prolazio sam vukovarskom i ona zgrrada dugacka je dobila novu fasadu i nakon tjedan dana su sa crvenim auto lakom napisali "ne jesti meso-znaci pustit zivotinje da zive".
sta si to ne napise na svoju zgradu ili kucu... bolje da se dogovorio sa domarom te zgrade pa da naprave neki graffit a ne ovako sarat... zbog te gluposti koju su napisali naslo se jos budala koji su poceli sarati po toj novoj fasadi u vezi predsjednickih kandidata... mislim stvarno budale... svaka cast na prosvjedu i sve to ali nemojte sarati po zgradama... to je neprimjereno i neodgovorno sa vase strane...

Hvala

divkovi1
Ukupno postova: 49
Post Postano: 23.01.2010. 16:41 
Naslov:  

A nakon prosvjeda svi zajedno na cevape ili neko drugo mesno jelo Wink

divkovi1
Ukupno postova: 49
Post Postano: 23.01.2010. 16:42 
Naslov:  

bubimirova lidija je napisao/la (Pogledaj post): ›
mzzi je napisao/la: ›

De, glupa si.

Tvoja izjava pokazuje tko je ovdje glup..

simo031

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 23.01.2010. 17:00 

Ja sam kupio rukavice od kože nejebane deve i mogu Vam reći da su baš kul . Ali deva nije mrtva, nego je išla na plastičnu operaciju uklanjanja viška tkiva i kože na području trbuha i bokova i eto meni rukavica . Hvala devi za tople rukavice !

mzzi
Ukupno postova: 284
Post Postano: 23.01.2010. 17:02 
Naslov:  

A ti si i pametna i kulturna, prije svega. Svi mi odlučujemo što ćemo nositi i jesti, pa tako i ja. I ako mi se to sviđa, nosit ću. I ne budite licemjerni, rijetki su oni koji doista drže do svog uvjerenja pa izbjegavaju sve životinjsko. A ja volim ćevape i kožne patike i bundu od zečjeg krzna. Pa šta sad?

Frost

Ukupno postova: 6403
Post Postano: 23.01.2010. 17:17 
Naslov:  

E, a da se organizira prosvjed protiv nesposobne i nekompetentne vlasti... ne bi došlo 5 ljudi.

Ukupno postova: 22
Post Postano: 23.01.2010. 17:35 
Naslov:  

Moje mišljenje je da kad netko već mora jest tu spomenutu zečetinu, ne mora još i paradirat okolo noseći prokletu bundu!

MissTake

Ukupno postova: 8773
Post Postano: 23.01.2010. 17:39 
Naslov:  

ali bacanje krzna je onda zagađivanje osijek031.com smile

SVI SMO MI VUCO

Skoči u forum: