morgan je napisao/la ( Pogledaj post): ›
onog trena kad si ušao u vozilo pristao si na njihove uvjete i nema ti druge nego se ponašati po tim pravilima. zašto po dolasku policije nisi podnio prigovor policajcu da si bio zatočen protiv svoje volje?
ti sad rastežeš neko svoje pravo kako tebi odgovara a čovjek je na svom poslu i radi kako mu je rečeno.ti se ne moraš voziti javnim prijevozom al on od toga živi.gomilu stvari u životu smatraš glupošću i radiš ih jer se to od tebe traži.jebalo bi se i njemu živo da on ne dobije plaću od tih prodanih karata,kao da se on voli natezati sa balavurdijom.probaj se kod taxiste vozit a da ne platiš..to ti je ista stvar.
|
Ti očito ne čitaš šta sam pisao do sada. Gdje sam ja to spomenio da se to meni osobno dogodilo? Kakvom božjem policajcu da sam se požalio?
Ali sa ovim novim saznanjima, ako mi se to ikada dogodi (da ostanem zatočen u tramvaju zato što nisam platio kartu ili zato što netko drugi nije) ne samo da ću se potužit policajcu, nego i sudu.
I naravno da GPP jednim dijelom živi od prodaje karata, ali ne možete me uvjeravat da je u opisu posla vozača da zbog jednog tamo klinje koji se šverca, zajebava sve ostale u tramvaju, ne možete me uvjeravat da je njemu u opisu posla da samo prednja vrata otvori i tek kad svi uđu sa stanice u tramvaj, da tek onda otvara stražnja vrata ne bi li ostali mogli izaći (dogodilo se xy puta), ne možete me uvjeravat da će on zbog toga imati manju ili veću plaću. Za to postoje kondukteri, a za legitimaciju policija (što u civilu, što u odori).
Ako ste se ikada vozili ZET-ovim tramvajem, onda ste sigurno primijetili da su njihovi vozači potpuno zatvoreni u svojim kabinama i nemaju apsolutno nikakvog kontakta sa putnicima i tamo sigurno nećete doživjeti da tramvaj ne pušta nikoga vanka dok ne dođe policija. Isto tako, nećete doživjeti da vozač za vrijeme vožnje časka sa putnikom što GPP-ovci redovito rade, ali to je sad već druga tema.
I na kraju krajeva, ne razumijem zašto ste toliko nabrijani na nekoga tko se vozi bez karte? Može biti da ju je jednostavno zaboravio ponjeti. Nije on odmah kriminalac kako ste ga tu opisali. Pa hebemu, analogno ovome je na primjer, korištenje parkinga - vi ostanite 10min duže nego što ste platili i stići će vam kazna, ali jel onda i takve ljude smatrate kriminalcima? Isto su prekršili ugovor s jednim od gradskih poduzeća...
I sad će te vjerojatno misliti da sam prenabrijan na GPP-ovce (šta je možda i istina
), ali evo recimo, često koristim i usluge Panturista i nikad nisam imao ni najmanju pritužbu na njihove vozače (eventualno na one ljude šta rade na informacijama i prodaji karata), dok gluposti GPP-ovaca moram trpiti bar 3-4 puta tjedno.