Opsežna se rekonstrukcija
Vrta Jagode Truhelke bliži kraju. Završni su radovi u punom jeku i nove konture Vrta građani će moći vidjeti već za nekoliko dana, najavio je zamjenik gradonačelnika
Gordan Matković.
- Rok za završetak radova je 31. kolovoza, ali to ipak nećemo uspjeti ostvariti, no radovi su pri kraju. Projektom je definirano postavljanje zelenih površina i ukrasnih grmova u žardinijerama - rekao je
Matković.
Okrugle betonske žardinijere postavljene kod Privredne banke Zagreb u
Kapucinskoj ulici na početku korza dobit će ukrasne grmove, a njihovo popunjavanje trajnim grmovima obavit će se u kasnu jesen.
U svakom slučaju, početkom rujna Osijek će dobiti još jedan potpuno renovirani i moderno uređen trg, koji će imati klupe, koševe, pokoju žardinijeru i podnu rasvjetu, te će biti još jedno mjesto za okupljanje građana.
Što građani misle o novom izgledu Vrta J. Truhelke, priupitali smo nekoliko slučajnih prolaznika, a svi su se složili u tome da su ulaganja na uređenje grada hvalevrijedna, iako bi trebalo staviti naglasak na širenje zelenih površina.
- Sviđa mi se kako su uredili Vrt Jagode Truhelke, ali mislim da bi bilo ugodnije kada bi bilo više zelenila. Nadam se jedino da se cijela uređena površina uskoro neće pretvoriti u još jednu terasu nekog kafića ili ugostiteljskog objekta, kao što je bio slučaj na nekim drugim gradskim lokacijama. Moram priznati da me zabrinjava prevelika kamena površina, koja je nastala na štetu zelenila, kojeg je ovdje nekada bilo znatno više. Drago mi je da se konačno grad uređuje, ali nikako ne odobravam ovakvo uništavanje, odnosno smanjivanje zelenih površina. Umjesto da održavamo Osijek gradom zelenila i nastavimo daljnje ozelenjavanje, uništavamo sva stabla koja nekome smetaju kako bi nastala nova betonska površina - mišljenja je
Marinko G.
Iako se, kako je poznato, o ukusima ne raspravlja, očito je da svakim novim gradilištem Osijek postaje grad koji više poštuje beton i kamen nego livade, stabla, grmove i cvijeće, a primjedbe građana nikoga ne zanimaju.
Autor:
I. Sekol
Prenosimo s
Glas-Slavonije.hr