Foto: Jakov Prkić/ CROPIX
Oliver Dragojevic s
Kerumom dogovorio da ce Kerum ovome platiti
350 000kn iz gradske kase, kako bi Oliver pjevao u
Londonu i imao crticu u svom CV-u vise. Usput ce Kerum zasluzne podrepashe novcem poreznik obveznika poslati na vikend-izlet u London. Spoj ugodnog s korisnim.
Oliver je Hrvatsku presao vise-manje ("vise" tamo gdje se masno placalo, a "manje" u svim ostalim krajevima) cijelu i sada su ostale dvorane po gradovima i drzavama koje bi malo teze napunio, jer pjeva na jeziku kojeg (u svjetskim razmjerima) govori manje od jednog promila pucanstva. I uglavnom ih
nije on pisao, ni skladao.
Eto, covjek zeli biti velik. Tko ne bi htio dati 350 000 kuna osobi koja samo za jedan koncert trazi vjerojatno 10-30K EUR-a?! Tko ne bi dao tolike novce osobi koja
taj iznos zaradi za
jednu novogodisnju vecer?! Tko takvoj osobi ne bi dao iznos u visini cca. 70 drzavnih prosjecnih placa, odnosno
100 prosjecnih osjeckih?!
Mnogi ljudi toliko ne zarade ni za 10 godina rada, a on u jednoj noci! I jos mu nije dosta i grebe se kod svog gradonacelnika za
lebac ponad pogace. Pardon, Oliver je odbio ponudu od
50K EUR-a. Nije mu bilo dovoljno, ili...?!
Koliko je onih sto su radili u silverstarskoj noci, a izdvajaju u proracun grada Splita, uopce dobilo uredno placen nocni rad? Koliko takvih ima placu preko 5000 kuna?!
Danas se odrekao, ali iz rijeci koje je izrekao sasvim je jasno da to cini iznimno nevoljko. Ukratko, od danas se
karakter Olivera Dragojevica moze zvati
malim ljigavim crvom.
http://www.jutarnji.hr/oliver-dragojevic-se-odrice-350-000-kuna-koje-mu-je-nudio-zeljko-kerum/621297/
http://www.jutarnji.hr/zeljko-kerum--oliver-u-londonu-promocija-je-splita/599631/
- Događaj nije u Splitu, nego u Londonu, možda to nekome smeta, ali ja mislim da je to počast biti u takvoj dvorani. Ja sam pravi Splićanin, pa mislim da nije baš bačena lova prezentirati nešto iz Splita, ali ako toliko smeta. Situacija je malo kritična u zemlji tako da, eto, odričemo se te love, izjavio je Oliver Dragojević kojemu je veći dio troškova koncerta u Royal Albert Hallu u Londonu pokrio trgovački lanac Lidl.
"
Tako da, eto...", rece on manirom vrhunskog karakternog govneta. Odrekao se zbog pritiska, boli njega kurac za situaciju. Njemu sigurno nije lose. Toliko on vjerojatno zaradi samo od kamata na stednju za 2-3 mjeseca [ako je bio pametan i stedio], a mozda i krace.
Zamisli, on je iz Splita i odmah zasluzuje da mu grad plati 350 000 kuna za njegov ceif i kurcenje... A jos je jaci argument onog redikula Keruma "
Ja sam Splićanin, ne Mađar".
P.S. Ovo nije komentar na njegove izvedbe (
uglavnom tudjih) djela, vec na njegovu karakternost.
Sto mislite o Oliveru Dragojevicu kao osobi, ne kao glazbeniku? ;-)