Autor |
Poruka |
Anita_os
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
jooooooj je napisao/la: ›
Ako si nekoga volio kako možeš taj odnos degradirati na prijateljstvo a ako te na neki način razočarao, iznevjerio itd onda posebno ne vidim naćin kako tu osobu možeš smatrati prijateljem.
|
Ne znam da li bih mogla reći svaka čast ili..nešto drugo, onima koji stvarno mogu održati dobar, prijateljski odnos s bivšim partnerom..Meni se to još nije dogodilo. Sumnjam da uopće i želim..jer ne vidim ni jedan dobar razlog za to. Ako ti nešto kod nekoga smeta i dođe do tog zasićenja, popraćenog s još hrpom razloga za prekid- čemu onda još silovati sve to i kao fol furati se na neko (bezuspješno, lažno) prijateljstvo?! ..i onda uz to imaš "prijateljski sex", "prijateljske šetnjice".. baš! Postoje PRIJATELJI i oni kojima to nije suđeno biti..ne treba to mješati.. To je neko moje mišljenje.
Na kraju veze, kad oboje skontate da ne ide, dobro je s te druge strane imati osobu koja će znati reći: ili jedno ili ništa.. I to je u redu. Tu se malo ubrza sve to, al mi ljudi volimo komplicirati jer nam ne bi bilo zanimljivo da odmah sve ide kak bi trebalo |
|
|
|
|
|
zloco_os Ukupno postova: 122 Lokacija: osijek Spol: Nebitno
|
Eh...moja iskustva govore onak...50-50...ako postoje razlozi koji nisu po mojoj volji,razlog raskida mislim...onak,cemu da iole imam vise volje za takvom osobom...ljubav i prijateljstvo nazalost samo u vezi,a sve dalje...cisto sumnjam da je moguce...nazalost muski svijet u najcescem slucaju nece zensku osobu za prijateljicu ako je moguce imati nesto snjom...ili da mu se toliko gadi da ne zeli nista od nje...ili ako je gej-homoseksual...tek moooozda prijateljstvo...ustvari gejovi su ok sa curicama..sad ako netko od muskih misli da nisam u pravu...(sto ce rec naravno) nek se nadje u kratkom opisu druge strane...meni i nije bas ostalo nesto puno dobrih odnosa...tek nakon nekoliko godina..kad se "hormoni" smire...mozda bok..ili smjesak...kad vidis da voda dijete za rukicu..il kad mene vide... ..kad shvatis da ipak nije bio/la toliko savrsen/a kakvim se cinio/la...(ovo musko-zenski nastavak,molim bez komentara...sam da se stavite u post...) kad shvatis da je sve bilo samo...hmmm...nista vise od kreveta ? Jer ako je prava iliti pravi,mislim da bi bili jos uvijek jedno sa drugim...ostalo? Jok...tiha patnja... |
|
|
|
|
|
Bilke
Ukupno postova: 634 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Hm, zanimljiv tijek misli. Psiholozima bi sad ovo bilo zanimljivo proučavati. Ajde sad to sroči u rečenice, pa da i mi shvatimo što želiš reći |
|
|
|
|
|
|
Evo pokusat cu biti jasniji...NEMA PRIJATELJSTVA NAKON VEZE...bar ne onog pravog...kapis? Drago mi je... |
|
|
|
|
|
Marigold
Ukupno postova: 511 Lokacija: krevet Spol: Žensko
|
I koji su vam sve bili razlozi za prekid?
Čudno je to- kad osobu s kojom si ne voliš svaka sitnica može biti razlog za prekid, a kad ju voliš nema tog razloga............ |
|
_________________ you know im gonna want some,want some
lets do this like a prison break,
I wanna see you scream and shake. |
|
|
|
|
upravo to je dovoljan razlog sto si napisao...mozda bas to da si shvatio da ju ne volis i da je sve to sve... samo ne ono sto si zelis.... |
|
|
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
Marigold je napisao/la: ›
Čudno je to- kad osobu s kojom si ne voliš svaka sitnica može biti razlog za prekid, a kad ju voliš nema tog razloga............
|
Bas tako, cudno.... Sve to izgleda kao izgovor osobe koja je nezrela ili jednostavno nema niti volje, niti sposobnosti za konstruktivni dialog. |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Bili ste u vezi s osobom do koje vam je bilo stalo. Nakon nekog vremena je došlo do prekida te veze. U najvećem su broju slučajeva razlozi - vas je partner na neki način iznevjerio ili vama više nije dovoljno stalo do te osobe. Zašto bi u oba ta slučaja netko želio (p)ostati prijatelj s tom drugom osobom?! Ili je prebolno, ili prenebitno. Druga je stvar ostati u dobrim odnosima, ali to nije isto što i biti prijatelj! |
|
|
|
|
|
Jeff Murdock
Ukupno postova: 1502 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
jooooooj je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Baš sam pročitao Jeffovu priču, drži se majstore
|
Hvala! Mislim da sam "ozdravio"
DonQuijote je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Bili ste u vezi s osobom do koje vam je bilo stalo. Nakon nekog vremena je došlo do prekida te veze. U najvećem su broju slučajeva razlozi - vas je partner na neki način iznevjerio ili vama više nije dovoljno stalo do te osobe. Zašto bi u oba ta slučaja netko želio (p)ostati prijatelj s tom drugom osobom?! Ili je prebolno, ili prenebitno. Druga je stvar ostati u dobrim odnosima, ali to nije isto što i biti prijatelj!
|
Po meni, ovo je nekako najbliže istini iako, naravno, uvijek postoje iznimke koje potvrđuju pravilo. |
|
_________________ Zbirka poezije: Na rubu ljubavi |
|
|
|
Isis
Ukupno postova: 1211 Lokacija: In Fiction Spol: Muško
|
upravo sam prekinuo sa curom i ostali smo prijatelji...
sve se može ako su obje strane razumne i ako prekid nije bio pod ekstremnim okolnostima... |
|
|
|
|
|
Ženska_glava
Ukupno postova: 596 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Ja sam nakon svake veze održala prijateljstvo... i bilo je čak i bolje nego kad smo bili zajedno - dakle, moguće je. |
|
|
|
Marigold
|
Isis je napisao/la: ›
upravo sam prekinuo sa curom i ostali smo prijatelji...
sve se može ako su obje strane razumne i ako prekid nije bio pod ekstremnim okolnostima...
|
strane mogu biti razumne jedino ako nije bilo nekih dubljih osjećaja..tak da se to u biti ne broji |
|
|
|
|
Marigold
|
fatcat je napisao/la: ›
Marigold je napisao/la: ›
Čudno je to- kad osobu s kojom si ne voliš svaka sitnica može biti razlog za prekid, a kad ju voliš nema tog razloga............
|
Bas tako, cudno.... Sve to izgleda kao izgovor osobe koja je nezrela ili jednostavno nema niti volje, niti sposobnosti za konstruktivni dialog.
|
Ak bi mogli još to malo pojasniti? |
|
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
Koji dio? ;-) |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
Marigold
|
ma nema veze.. |
|
|